Aktuális akciók
Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Fürdőzés mellé ajánljuk: hét izgalmas kalandpark

2017. 05. 16. 19:16
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Mi is pörgethetné fel jobban a csemetéket és az adrenalinfüggő felnőtteket, mint egy mélységeket, magaslatokat, száguldást és mozgást kínáló akadálypálya? Jöjjön hét remek kalandpark a függővárosok környékéről!
Van, aki a fürdőzés után szeret szenderegni egyet, de akad olyan is, aki a lazítást követően szeretne minél előbb újra felpörögni. Ha gyerekkel indulunk fürdőzni, akkor pedig különösen fontos, hogy a strandolás előtt vagy után, esetleg a fürdőzés másnapjára valami kalandos programot is találjunk a környéken.
 
Cegléden, a Csúszdapark és a fürdő közvetlen szomszédságában, a tóparton található a Ceglédfürdő Kalandpark, amelynek négy különböző nehézségű pályáján gyerekek és felnőttek, kezdők és profik egyaránt fejleszthetik tudásukat az akadályok leküzdésével. A kötélpályákon kívül más szórakozási lehetőséget is nyújt a park, az erdő közepén, a tó fölött egy 6 átcsúszásból álló pálya húzódik, és várja a vállalkozó szelleműeket. A parkban kipróbálhatjuk még az íjászatot és az aerosoft lövészetet is, és ha még ez sem lenne elég, a pályák mellett a játszótér, a trambulin és a krikett biztosan boldoggá tesz minden látogatót.
Fürdőzés mellé ajánljuk: hét izgalmas kalandpark

 
Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkjában, a Harkányból könnyen megközelíthető pécsi Mecsextrém Parkban garantáltan jól érzi magát az egész család. Az alpesi kötélpark a fák ágai között ügyességet kíván felnőttől, gyerektől egyaránt, az európai viszonylatban párját ritkító, 25 kocsiból álló erdei bobpályán egyedülálló kaland részesei lehetünk. A parkban található mászófal nyolc méter magas és hat különböző nehézségű útvonallal "kényezteti" a kezdő és profi mászókat. A mintegy 40 méter hosszú játszóvárat ügyességi elemek tarkítják, ezek egyik része a kisgyermekek adottságainak megfelelően használható, míg a vár másik felén a nagyobbak szórakozhatnak, játszhatnak. 2013-ban fenyves labirintussal, szimulátorral valamint frizbi pályával, míg 2014-ben spinfizz vizes játékelemmel
bővült a Mecsextrém Park.
Fürdőzés mellé ajánljuk: hét izgalmas kalandpark

 
Egertől vagy Parádról viszonylag egyszerűen elérhető helyszínen, Sástó után a 11-es kilométerkőnél a régi kőbánya helyén a hegyen találjuk az Oxygen Adrenalin Parkot. A kalandpark méretei hatalmasak 16 hektáros terület, a magasságok és a mélységek lenyűgözőek. Azon túl, hogy gyönyörű a kilátás, barátságosak az árak a gyerekek mellett a felnőttek is élvezik a helyet. A canopy pálya 35 méter magasan, 460 méter hosszan biztosítja a kalandot, de fantasztikus élményt ígér az európai viszonylatban is egyedülálló 183 méter hosszú függőhíd is. A bobpálya is élvezetes, 930 méter hosszú, és meglepően gyors száguldást biztosít. Van óriás hinta, kisállat simogató, gyerek quad, erdei kalandpálya és egy "igazi" autó a Frédi és Béniből a játszótéren.
Fürdőzés mellé ajánljuk: hét izgalmas kalandpark

 
A Kalandsziget a Tisza-tó fővárosában Tiszafüreden helyezkedik el és számtalan élményekkel teli programot kínál mindenki számára, csodálatos erdei környezetben. A több mint 18 hektár területű ártéri szigeten olyan játékokkal találkozhatnak a kalandkeresők, mint a 140 akadályból álló kötélpálya a magasban és földközelben, 15 méter magas, sport – és versenymászásra is alkalmas mászófal kilátó toronnyal, 300 és 400 méter hosszú kötélcsúszda, játszótér, minigolf, íjászpálya, trambulin és még sok egyéb érdekes játék.
Fürdőzés mellé ajánljuk: hét izgalmas kalandpark

 
A Szombathelyen fürdőzőknek is bőven akad programja fürdés utánra, vagy a strandolás másnapjára. 2002 augusztusában nyitotta kapuit Európa egyik legnagyobb és egyben legbarátságosabb játszótere Szombathelyen. A Kalandváros garantált élmény a gyerekeknek, s pár óra lélegzetvételi esély a felnőtteknek. A játszótér központjában a névadó Kalandvár áll. A 7 méter magas, egy német kivitelező által emelt fa építmény minden gyerek álma, létrákkal, mászókákkal, csőcsúszdákkal, labirintusokkal. A komplexum huszonhét méter hosszú falain inkább már a nagyobb srácok élvezhetik a játékot. A kisebb gyerekek játékai, vizes játszóhelyek és dombcsúszdák, a vár környékén elszórtan találhatók. A hintaparkban a mozgássérülteknek is alakítottak ki játéklehetőségeket. A drótkötélpályán pedig csak kapaszkodni kell a száguldáshoz.
Fürdőzés mellé ajánljuk: hét izgalmas kalandpark


Miskolctapolcáról kihagyhatatlan, de Egerből is érdemes felkeresni a Lillafüredi Sport- és Kalandparkot, amely Magyarország egyik legszebb természeti környezetében, festői szépségű tájon, a Bükk-hegység lábainál húzódó Szinva-völgyben, a Szinva-patak és a Garadna-patak összefolyásánál található. Érintetlen természetben, több mint kéthektáros területen, a Bükki Nemzeti Park területén fekszik. Az Erzsébet sétány két oldalán elhelyezkedő parkban kültéri és beltéri lasertag arénát, épületbe integrált magaslati kötélpályát, terep segway pályát, téli-nyári korcsolya és görkorcsolya pályát, tematikus játszóteret, streetball pályát, poolball pályát, valamint aktív pihenésre alkalmas piknikrétet alakítottak ki. Egyedülálló az a futball témájú PanIQszoba, amely 90 perces speciális logikai és ügyességi játékelemeket tartalmaz egy többtermes pályarendszerben. Az igazán bátrak kipróbálhatják az ejtőgépet és a zipline lecsúszót, a kicsik pedig kedvükre szórakozhatnak, játszhatnak a légvárban és az Aranymosónál.
Fürdőzés mellé ajánljuk: hét izgalmas kalandpark


Az észak-kelet magyarországi fürdőkből érdemes ellátogatni Zempléni Kalandparkba, amely többek között Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével vár minket. A libegő pálya hossza 1332 m, tengerszint feletti magasság 250-480 m, és közel 200 utast tud szállítani egy időben. A Zemplén Kalandpark főbejárata a libegő középállomásánál található, a felső állomásnál pedig egy többszintes, újonnan épült kilátóból lehet megcsodálni Zemplén fővárosát, Sátoraljaújhelyt és a környező vidéket. Az ország leghosszabb bobpályája is itt vár minket, csúszás közben erdőben fák között száguldozhatunk, íves körpályákon keresztül, ahol a pálya 2275 méteres hosszúságával a miénk lehet az egész hegyvonulat.
Fürdőzés mellé ajánljuk: hét izgalmas kalandpark
Borítókép: adrenalin-park.hu