Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hét könnyű kirándulás, amelyekre gyerekekkel is bátran elindulhatunk

2021. 11. 27. 09:30
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Kirándulni indulnának a családdal, de félnek a korai sötétedéstől? Tartanak attól, hogy a gyerekek nem bírják majd a túrát? Az ország minden táján találunk könnyen teljesíthető, nem túl hosszú, de annál érdekesebb látnivalókat kínáló túraútvonalakat, amelyekre a kicsikkel is bátran el lehet indulni.
A Velencei-tónál kihagyhatatlan Pákozd, az Ingókövek és Sukoró felkeresése. A tó fölé magasodó, nem túl meredek turistaúton elérhető ingókövek igazán egyedi látnivalót jelentenek, ráadásul gyönyörű panoráma tárul elénk. Miután megcsodáltuk a pákozdi csata helyszínét, már indulhatunk is a piros kereszt jelzése mentén Pogány kő, Oroszlánkő és Kockakő felé. Az ingókövek megtekintése után pihenhetünk egyet az Angelika forrásnál, majd a túra végén beiktathatunk egy jó kis szabadtéri játékot a sukorói parkban. A gyerekek imádni fogják.
Hét könnyű kirándulás, amelyekre gyerekekkel is bátran elindulhatunk

Könnyű kirándulást a fővárosban pihenve is beiktathatunk, érdemes egy-két órára kiszakadni a forgatagból. A legegyértelműbb úti cél talán a Normafa és környéke. Busszal, vagy akár libegővel is felmehetünk a János hegyre és megcsodálhatjuk a Budapest környéki panorámát a híres kilátóból. Miután elkészítettük az elmaradhatatlan fényképeket, egy-két órás sétával, könnyű emelkedők beiktatásával felkereshetjük a Virág-völgyet, Makkosmáriát vagy a Csacsi-rét környékét, ahol közös játékkal egészíthetjük ki a túrát. A nap méltó zárása lehet az egész évben közlekedő gyermekvasút, mellyel akár Hűvösvölgyig utazhatunk, ahonnan akár tömegközlekedéssel is könnyedén visszatérhet a család a belvárosba.
Hét könnyű kirándulás, amelyekre gyerekekkel is bátran elindulhatunk

Az Egertől alig 30 km-re fekvő Szilvásvárad autóval vagy tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, a környék pedig többféle könnyű túrát is ígér. Elindulhatunk az erdei úton a Fátyol-vízesés felé, a kisvasút vonalát követve el sem téveszthetjük az irányt. A túra egyáltalán nem megterhelő és a tanösvény útközben is rengeteg látnivalót kínál. Ha pedig a végén elfáradtunk a visszaútra választhatjuk az erdei vasút zakatoló, fák közt kanyargó szerelvényét is. A bátrabbak felkereshetik Szilvásváradon a Milleneumi kilátót, mely teraszának panorámája lenyűgöző látványt nyújt a Bükk minden évszakban más-más színben pompázó domborzatára, de tiszta, napos időben a távoli Tátra hegycsúcsai is láthatók.
Hét könnyű kirándulás, amelyekre gyerekekkel is bátran elindulhatunk

A magyar tenger környékén pihenve bármelyik évszakban érdemes ellátogatni Badacsonyba, ahol a híres pincék sokasága, a szőlőtőkék rendezett sora mindig elképesztő látványt ígér. Ha csak a Kisfaludy házig sétálunk fel a betonúton, már akkor elképesztő panoráma tárul elénk, de a bátrabbak elindulhatnak a hegy teteje felé is a bazaltlépcsős erdei úton. Nehéz lenne ideálisabb helyet találni egy Balaton-felvidéki kilátónak, mint a Badacsony legmagasabb pontja. A Kisfaludy-kilátó a Badacsony hegy 438 méteres magassági pontjánál épült. Erkélyéről a Tapolcai-medence és az azt övező hegyek látványa tárul elénk. Minden irányban más érdekességek színesítik a tájat, kevéssé párás időben a Balatonnak gyakorlatilag a kétharmadát látni, Tihanytól egészen a Keszthelyi-öbölig.
Hét könnyű kirándulás, amelyekre gyerekekkel is bátran elindulhatunk

Baranya megye egyik legszebb, de nem túl nehéz túráját a Keleti-Mecsekben tehetjük meg, ahol a szintkülönbség mindössze 280 méter. Az Óbánya és Kisújbánya közt húzódó Óbányai-völgyben olyan természeti csodákkal találkozhatunk, mint a Ferde-vízesés vagy a Csepegő-szikla. A szikla több méter magas, mésztufa sziklafal, melynek üregeiből folyamatosan csepeg, szivárog a víz. A vízesés lapos mészkőrétegeken átbukva ferdén zubog le. A Cigány-hegy tetején álló kilátótornyot 2007-ben újították fel, ahonnan a Mecsek legmagasabb pontjára, a Zengőre nyílik a legszebb kilátás. A túra útvonal Magyarhertelend termálfürdőjétől nem messze található és gyerekekkel is bátran vállalható.
Hét könnyű kirándulás, amelyekre gyerekekkel is bátran elindulhatunk

Az ország legrégibb gyógyhelyeinek egyikétől, Parádfürdőtől 5 kilométerre zubog alá hazánk egyik legnagyobb vízesése. Vékony sugara a Sándor-rét irányából mutatja legszebb arcát, esős idők után megduzzad, télen pedig befagy, így akár fel is lehet kapaszkodni rajta. Egy Ilona völgyi kirándulás – amely ösvényre egy székely kapun át vezet az út – még szebb élménnyé teszi a patakot szegélyező vadgesztenyés. Nem megerőltető, de annál látványosabb kirándulást ígér a környék, melyet kiegészíthetünk a helyi látnivalókkal, mint például a Cifra istálló, melynek múzeumában díszes hintókat csodálhatunk meg. Parád a palócvilág egyik központja, a zsúptetős Palóc tájház egy tipikus nagycsalád 19. századi portáját és életmódját mutatja be 150 évvel ezelőtti állapotnak megfelelően berendezve.
Hét könnyű kirándulás, amelyekre gyerekekkel is bátran elindulhatunk

A városból vagy a hegyoldalban épült wellness szállodákból is könnyen megközelíthető Károly-kilátó a Soproni-hegység legnépszerűbb kirándulóhelye, az ide látogatók mindig felkeresik, hogy megcsodálhassák a hegység panorámáját. Gyalogosan és járművel egyaránt jól megközelíthető. A parkolótól kényelmes sétaút vezet a kilátóhoz a Lővérek kristálytiszta levegőjű erdein át. A kilátó kétszintes tetőteraszáról láthatjuk a völgyben fekvő Sopront és a Fertőrákos-Balfi-dombság mögött elnyúló Fertő tavat, de tiszta időben, a háttérben távol a Rax és Schneeberg hófödte csúcsai is láthatók a toronyból.
Hét könnyű kirándulás, amelyekre gyerekekkel is bátran elindulhatunk

Képek forrása: velencei-to.hu (2. kép), normafapark.hu (3. kép), szilvasvarad.hu (4. kép), termeszetjaro.hu (5. kép), kirandulastippek.hu (6. kép), hatizsakkal.blogspot.hu (7. kép), mapio.net (8. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Csobbanj a nyárba Zalakaroson!

Ehhez az AquaTherm Hotel most 10% ELŐFOGLALÁSI kedvezményt ad!Megnézem