Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Jó ügyet szolgál a zalakarosi bringás étel

2019. 08. 09. 20:09
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A Zalakaroson megalkotott bike food másodszor is célba ért: megvásárlásával fogyatékossággal élő és rászoruló családokat segítő alapítványt támogathatunk.

Amikor egy jó ügy képviselete találkozik a minőségi gasztronómiával és a zalakarosi bringás életérzéssel

Hazánk első kerékpáros ételét egy zalakarosi receptverseny keretében idén júniusban alkotta meg a Park Inn Zalakaros séfje, Virág József. A bike food, egy innovatív és fantáziadús, helyi alapanyagokból készült étel, ami tele van energiával, így folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis: elfogyasztása nem túl körülményes, akár a „nyeregben” is meg lehet enni. A bringás étel most jó ügy szolgálatába állt.
Jó ügyet szolgál a zalakarosi bringás étel
Egy egyedülálló összefogásnak köszönhetően most olyan zalakarosi védjeggyel kerülhetnek forgalomba ezek a szendvicsek, amelyeknek köszönhetően, minden egyes eladott darabból 100 Ft-tal tudják támogatni a Lámpás 92' Alapítvány munkáját, akik közel 30 éve, több száz fogyatékossággal élő és rászoruló családok mindennapjait teszik szebbé és boldogabbá.

Zalakaros és környéke vonza a bringásokat

A bike food budapesti bemutatóján, melyre július végén került sor, Czirákiné Pakulár Judit turisztikai alpolgármester vezette be a hallgatóságot a zalakarosi kerékpáros életérzésbe és felhívta a figyelmet, hogy egyre komplexebb élménycsomagokat kínál a desztináció: a város az egészségturizmus mellett a kerékpáros turizmus erősítésével szeretné bővíteni imázsát.
A több mint 30 kilométeres körzetben kiváló kerékpárutakon, kezdőknek is kényelmesen bejárható, ráadásul meseszép kerékpározási lehetőségeket nyújtanak. A kerékpáros sporthoz folyamatosan fejlődik az infrastruktúra is, kölcsönzési pontok és szervizhálózat is rendelkezésre áll.
Jó ügyet szolgál a zalakarosi bringás étel
Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Non-profit Kft. ügyvezetője kiemelte: a Go Bike integrált program óriási siker, hiszen mind a Zalakarosi Fürdő, mind a szállodák, de a helyi iskola, a kerékpáros centrum és a tourinform iroda is csatlakozott kerékpárosbarát csomagokkal, akciókkal, de ennek a programnak a jegyében készítette el nemrégiben a Magyarország első bike food ételét is. (E különleges palacsinta pontos receptúrája már elérhető a zalakaros.hu/bikefood weboldalon, így azt bárki elkészítheti, sőt étlapra is tűzheti.)
Ezt az ételt gondolta újra és mutatta be Bezerics Dani, a Paletta Bisztrók tulajdonosa, aki a sajtótájékoztatón megkapta Kovács Szabolcstól a bike food védjegyet, így hamarosan a Paletta bisztrókban is kóstolható lesz az étel. A kerekasztal beszélgetésén részt vett Zimányi Mózes, a Lámpás ’92 Alapítvány képviseletében, valamint Laky Zsuzsi, a Zalakarosi Fürdő egészségnagykövete is, aki szintén a kezdeményezés mögé állt.
Jó ügyet szolgál a zalakarosi bringás étel
Bezerics Dani és Kovács Szabolcs

Az ország első kerékpárosbarát fürdője

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója, a budapesti eseményen ismertette a Zrt. terveit, elmondta hogy a Zalakarosi Fürdő, az ország első kerékpárosbarát fürdője kedvezményes kerékpáros belépővel, masszázzsal és kerékpártárolókkal várja a bringásokat. Tapasztalatszerzésre, egy zalakarosi fürdőzésre és élménynapra hívta meg a Lámpás ’92 Alapítványt és 50 komplex fürdőbelépőt ajándékozott alapítványnak. A fürdővel kapcsolatos legutóbbi hír, a
Jó ügyet szolgál a zalakarosi bringás étel
Cziráki László és Zimányi Mózes
Termál hírek: A Zalakrosi Fürdőben nemrég adták át a megújult gyógycentrumot, amelyben egy sós vízű medencét is kialakítottak. Erről itt olvashat bővebben. 

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide