Mit csináljunk az Alföldön télen?

2019. 01. 18. 18:18
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Úszkáljunk a kültéri meleg gyógyvízben Kiskunmajsán, sétáljunk a friss levegőn, és gyönyörködjünk a szegedi Dómban, vagy a kecskeméti Cifrapalotában. Robotoktól a Munkácsy kiállításig: az Aföldön télen sem unatkozhatunk.

Csobbanjunk az Alföld legszebb fürdőiben

A különleges építészeti stílusban megépült makói fürdő egyedi Kaland, Barlang és Sakk medencéiben fürdőzhetünk, ha mediterrán stílusra és őrületes vízi paradicsomra vágyunk, a debreceni Nagyerdő Aquaticum fürdőjét válasszuk. Ha úszni szeretnénk olcsón, a balmazújvárosi fürdő fedett, 50 méteres úszómedencéjében, vagy a tótkomlósi Rózsa Fürdő fedett részlegén egy 25 méteres úszómedence áll rendelkezésünkre.
Semmi nem hangulatosabb télen annál, mikor a vízből sem kell kiszállni ahhoz, hogy a fedett részből egy kiúszón keresztül a szabadba juthassunk. Erre lehetőségünk van a csongrádi fürdőben, ahol az amorf alakú élménymedence kiúszóval áll összeköttetésben a beltéri gyógyvizes wellness medencével, amely élményelemekkel, sodrófolyosóval van ellátva. A kiskunmajsai fürdő 11 medencéje között is találunk olyan egybefüggőt, amelyben egy kiskapun úszhatunk ki a külső részbe, vagy be a belső élménymedence részlegbe.
Mit csináljunk az Alföldön télen?
Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő

Városnézés a friss levegőn

Télen is bejárhatók a környék természeti csodái, és legszebb városai. Ha Csongrádról indulunk Szeged felé, útba ejthetjük Ópusztaszert, ha Szegedről tartunk Hódmezővásárhely felé, akkor a hagyma fővárosa, Makó fog útba esni. Szegeden lenyűgöző a Dóm tér, a Fogadalmi templom és a Vadasparkba is ajánlatos bemenni a gyerekekkel. Szentesen érdemes megállni a Széchenyi ligetben egy pihenőre, vagy megtekinteni a 18. században épült Szentesi Református Nagytemplomot. Ha Kunszentmiklósról Kodály Zoltán városába, Kecskemétre tartunk, ott számos különleges épületet nézhetünk meg, mint a szecessziós Cifrapalota, a Városháza, vagy a Nagytemplom. Kiskunfélegyházán kikerülhetetlen a Móra Ferenc Emlékház, vagy a klasszicista Hattyúház.
Mit csináljunk az Alföldön télen?
Cifrapalota Kecskeméten (forrás: iranykecskemet.hu)

Milyen téli programok közül választhatunk?

Cserkeszőlő városa nemcsak a gyógyfürdőről szól, hanem a rendszeresen jelentkező beszélgetős estekről is, amelynek január 25-i programján utazási élményekről, február 15-én farsangi szokásokról társaloghatunk. Január 15. és február 28. között jelentős jegyárkedvezménnyel várja látogatóit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, ahol pálinkafőzésről, honfoglaló magyarokról, várakról, csatákról, Trianonról szóló kiállításokat tekinthetünk meg. Akit az a téma érdekel, hogy a robotok elveszik-e a munkánkat, csatlakozzon január 23-án a debreceni DebTech érdekes programjához. Szegeden január 27-én szimfonikus koncertet hallgathatunk a Nemzeti Színházban, ugyanekkor Egerben újévi operett Gálán szórakozhatunk. Február 3-án a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban Táncfarsangot tartanak, Szolnokon pedig a Munkácsy Kiállítást tekinthetjük meg január 12-április 7-ig a festő 175. születésnapja alkalmából.
Mit csináljunk az Alföldön télen?
Nyitókép: Ötvös Sándor
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide