Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Nem tudja, hol fürdőzzön télen? Segítünk

2015. 01. 09. 07:29

Fürdőzés
Hazánkban csodás téli fürdőzési lehetőségek várják a víz szerelmeseit. Attól még hogy hideg van, nem kell magunk mögött hagyni a mártózás adta örömöket, sőt, ilyenkor a legjobb elmerülni a forró vízben. Négyévszakos fürdőinket bemutató sorozatunk legújabb részében a Közép-Dunántúlra látogatunk.
Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő a téli időszakban egy fedett gyógy- és élmény medencével, illetve egy kültéri termálmedencével csalogatja a mártózni vágyókat. A fürdő ezer méterről feltörő 58 fokos alkáli-, hidrogén-karbonátos, kloridos, szulfátos, kalcium- és fluortartalmú gyógyvize elsősorban reumás panaszok, kopások, mozgásszervi megbetegedések, egyes nőgyógyászati rendellenességek és műtéti fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére javasolt. A szaunázás szerelmesei sem fognak itt unatkozni, hiszen a szaunakertben infra- és finn szauna, levendula kabin és gőzkabin áll a rendelkezésükre. Míg a felnőttek a gyógyvízben és a szaunakertben múlatják az időt, addig a gyerekek a fedett játszótéren foglalhatják el magukat.
Az Aquasziget Esztergom fedett élményfürdőjében a hidegben sem fogunk unatkozni. A belső térben élménymedence, pihenőmedence, jakuzzi, gyermekmedence, infraszauna és két csúszda garantálja az izgalmas vizes élményeket. A téli szezonban a kültéri medencék közül az úszómedence és a kültéri pihenőmedence használható a kiúszókon keresztül. A Wellness Világban négy tematikus szauna - finn szauna, gyógynövényes szauna, hang- és fényszauna, rózsaszauna -, gőzfürdő, fitneszterem, pezsgőmedence, élményzuhanyok, Kneipp medence és váltólábfürdő teszik még élvezetesebbé a fürdőzés élményét. A Wellness Világ teljes egészében naturista terület, a vendégeknek lepedőt, gyümölcsöt és korlátlan ásványvízfogyasztást biztosítanak.
Nem tudja, hol fürdőzzön télen? Segítünk
Aquasziget Esztergom
 
Szecesszió és szauna
A székesfehérvári Árpád Fürdő nemcsak gyógyvízével, de épületével is elkápráztat. A 2010-es felújítás során amellett, hogy a legmodernebb technikával szerelték fel a fürdőt, a szecessziós, kupolás műemléképületben eredeti szépségében állították helyre a faragott kabinsort és az 1900-as évekbeli díszburkolatokat, stukkókat. A létesítmény talán leglátványosabb része a török fürdő, ahol mozaikkal kirakott ülőmedencében relaxálhatunk. További különlegesség a mozaikcsempés tepidárium. A műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet is, ahol szauna, gőzkabin és élményzuhany található. A szaunában rendszeresen tartanak különleges felöntéseket.
Nem tudja, hol fürdőzzön télen? Segítünk
Árpád Fürdő
 
A Komáromi Gyógyfürdőt 2005-ben renoválták, ennek köszönhetően az összes medence megújult, illetve fedett gyógymedencével, jakuzzival gazdagodott a fürdő. Így a téli időszakban egy beltéri gyógymedence, jakuzzi, fedett úszó- és tanmedence, továbbá két szabadtéri gyógymedence áll a fürdőzők rendelkezésére. A 1965-ben fúrt komáromi kútból 62 fokos víz tör fel, melyet 1967-ben nyilvánítottak gyógyvízzé. A víz kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos, kloridos és szulfátos hévíz, ami alkalmas degeneratív gerinc és ízületi betegségek, baleseti ortopédiai, traumatológiai, idegsebészeti műtétek rehabilitációja.
Kalandos fürdőzés
A Tatabányai Gyémánt Fürdőben három emeleten várják vizes kalandok a fürdőzőket az év minden napján. A víz szerelmeseinek igényeit nyolc medence - ülőmedence, jakuzzi, beltéri és kiúszós élmény, gyermek, pancsoló, csúszda és merülő medence - elégíti ki. Aki élményre vágyik, annak sem kell messzire mennie, hiszen zárt csúszdák, sodrófolyosó, sőt még vízesés is van. A forró élvezetekhez pedig ott a finn és infraszauna, illetve az aromakabin.
A Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő a téli időszakban egy gyógy-, egy ülő-, valamint egy kiúszóval ellátott élmény- és ülőmedencével, gyermekpancsolóval, illetve a hang és fényelemekkel felturbózott feketelyuk csúszdával várja a vendégeket. Az úszók egy 25 méteres feszített víztükrű medencében égethetik el energiájukat, a sportolás fáradalmait pedig finn és fényterápiás finn szaunában, illetve gőzkabinban lehet kipihenni. A pápai víz gyógyító hatását osteoporosis, krónikus ízületi gyulladások, ízületi elváltozások, a gerinc krónikus megbetegedései, krónikus idegfájdalmak, ideggyulladások, bénulások, izomfájdalmak, csontsérülések, csonttörések és sportsérülések esetén fejti ki, de alkalmas ortopéd műtétek és endoprotézis műtétek utáni kezelésekre, illetve visszérbetegségek meghatározott problémáinak gyógyítására.
Hazánkban egyedülálló
A Velence Resort & Spa már csak azért is egyedülálló, mert hazánkban kivételes, hogy egy természetes vizű tó partján álló wellnessfürdő saját gyógyvízzel is rendelkezik. A helyi gyógyvíz összetétele leginkább a Széchenyi és a Gellért fürdő vizére emlékeztet. Magas kalcium, magnézium és hidrogén-karbonát tartalmánál fogva gyulladáscsökkentő hatású és használható vérkeringési problémák ellen. Nátriumtartalma miatt nőgyógyászati megbetegedések kezelésére alkalmas, magas kloridtartalma fokozza a szervezet ellenálló-képességét, valamint élénkítő és általános erősítő hatással bír. A hűvös időben beltéri élmény és gyerekmedencék, az emeleten gyógyvizes tópanorámás jakuzzi elégíti ki a fürdőzők igényeit. Télen a kültéri kis élménymedencét is gyógyvízzel töltik fel, így a szabadban is gőzölöghetnek a mártózók. A wellness kedvelőknek sem kell aggódniuk: a fürdőben finn szauna, kombinált bioszauna fényterápiával, infrakabin, gőzfürdő, sókamra, tepidárium és Kneipp-taposó áll a rendelkezésükre.
Nem tudja, hol fürdőzzön télen? Segítünk
Velence Resort & Spa
 
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem