Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

fürdőtörténet címkéhez tartozó cikkekFogmosás hamuval, öblítés borral, fogtömés agyaggal

Fogmosás hamuval, öblítés borral, fogtömés agyaggal

2021-10-16 08:00:00
Gondolták volna, hogy valaha a puskapornak is köze volt a fogápoláshoz? A szép fogak ma már az ápolt megjelenés elengedhetetlen hozzátartozói. A csillogó mosoly dicsérete azonban nem nagy múltú hagyomány. Meglepő, de az első fogkefe alig 160 éves.
Fából készült fürdőruha – ez nagyon merész

Fából készült fürdőruha – ez nagyon merész

2021-10-13 13:00:00
Nem kétséges, hogy körülbelül a fából vaskarika ötletével vetekedő elképzelés hívhatta életre ezt a fürdőzéshez tervezett mutatós viseletet. Amilyen hihetetlen, olyan szemrevaló, de vajon mennyire lehet kényelmes? Lehetett benne úszni? Remek képek és bámulatos videó bátor hölgyekről, akik saját kézzel készítették ezt a nem mindennapi ruhadarabot.
A Szecska titkai

A Szecska titkai

2021-07-07 16:54:58
A Széchenyi Fürdő, avagy becenevén „Szecska” Budapest egyik fő látványossága, a külföldi turisták egyik legkedveltebb fővárosi célpontja. Vajon van-e olyan érdekesség, amit eddig még nem tudtunk kedvenc budapesti fürdőnkről? Megpróbáltunk összegyűjteni néhányat.
Kétezer éve gyógyulunk itt – a legrégebbi hazai fürdők

Kétezer éve gyógyulunk itt – a legrégebbi hazai fürdők

2021-06-28 20:30:18
Magyarország fürdő nagyhatalomnak számít, gyógyvizeinket szívesen keresik fel a külföldi turisták, nagyon sokan gyógyulnak az évtizedek vagy éppen évszázadok óta üzemelő hazai fürdőkomplexumokban. De vajon hova járnak legrégebben gyógyulni az emberek? A hazai fürdőkultúra történetének kezdete nagyjából az időszámítás kezdetére tehető.
Híres fürdők híres vendégei

Híres fürdők híres vendégei

2021-04-27 13:43:49
Magyarország termálfürdők tekintetében igazi legendának számít a világon. Számos jó minőségű, színvonalas gyógyvizes fürdő kínálja szolgáltatásait, melyeknek a világ minden tájáról csodájára járnak. Ahogy nekünk, hétköznapi embereknek is jóleső érzés a relaxálás egy-egy fárasztó nap után, úgy a művészeknek, hírességeknek is megvolt és megvan a kedvenc fürdőjük. Utána olvastunk egy-két sztorinak!
Elefánt fürdetés és föld alatti csarnok – A Hévízi-tó 10 csodája

Elefánt fürdetés és föld alatti csarnok – A Hévízi-tó 10 csodája

2021-04-26 15:32:14
A Hévízi-tó Európa szerte jól ismert, aki egyszer fürdőzött már a gőzölgő vízben, nem feledi az élményt. A Hévízi tó tényleg fantasztikus, több szempontból is egyedülálló a világon. Összegyűjtöttünk tíz érdekességet, amit eddig talán nem mindenki tudott róla.
Érdekességek a legszebb magyar fürdők történetéből

Érdekességek a legszebb magyar fürdők történetéből

2021-04-26 15:09:18
A korabeli időkben volt fürdő, ahol a híres űrhajóssal, Farkas Bertalannal fürdőztek együtt a helyiek, olyan is, ahol elég volt csak az árkokban terjedő gyógyvízben megmártózni. Az egyiket egy mozi fölé építették, a másikban 100 éves emberek is szívesen gyógyultak. Különleges adalékok a legszebb és leghíresebb magyar fürdőkhöz.
Szemünknek is élvezet – a budapesti fürdők építészeti csodái

Szemünknek is élvezet – a budapesti fürdők építészeti csodái

2020-08-31 18:50:06
A történelmi fürdőket járva nagyon sokszor nemcsak a termálvíz fantasztikus hatásai kényeztetik érzékeinket, de a fürdő építészeti csodái is magukkal ragadják a tekintetünket. A Széchenyi fürdő csodálatos csarnoka, a Rudas török emlékei vagy a Gellért eleganciája igazi csoda! Tudták, hogy több fürdőben is híres, mára klasszikusként tisztelt építészek munkái fogadnak bennünket? Összegyűjtöttünk néhány példát.
Óriás flanelszoknyáktól a bikiniig- a fürdőruha története

Óriás flanelszoknyáktól a bikiniig- a fürdőruha története

2020-06-09 13:23:41
Egyrészes és bikini, úszódressz vagy nőies fazon – a fürdőruha kiválasztása fontos döntés minden nyáron a nők életében. Idén nyáron is számos rafinált szabású és mintájú darabot találunk az üzletekben, de vajon hogyan kezdődött? Utánanéztünk, mióta jelent külön kategóriát a nők ruhatárában a vidám, szexi és nőies fürdőruha.
Csöndes falucskából lett pezsgő fürdőváros

Csöndes falucskából lett pezsgő fürdőváros

2020-02-01 09:48:18
Tudták, hogy a múlt század közepéig, a ma már nagyon népszerű fürdőváros, Zalakaros nem volt más, mint egy a sok, eldugott dunántúli kistelepülés közül? A napok csendben, szinte unalmasan teltek, mígnem a 60-as évek elején felszínre nem tört a 96 fokos termálvíz, amely megváltoztatta Zalakaros életét.
Fürdőtörténet: a Hévízi-tó nyolc titka

Fürdőtörténet: a Hévízi-tó nyolc titka

2019-09-23 19:23:00
Milyen hírességek kedvelt gyógyító helyszíne volt Hévíz? Mi volt jellemző a fürdő mindennapjaira a világháborúban? Honnan érkeztek a híres tavirózsák? Miben előzzük meg Új-Zélandot? A Hévízi-tó történetének érdekes fejezeteit tanulmányoztuk.
Fürdőtörténet: a különleges pesterzsébeti sós-jódos fürdő

Fürdőtörténet: a különleges pesterzsébeti sós-jódos fürdő

2019-07-20 08:20:00
Az egyedülálló, jódos-brómos-sós vizet teljesen véletlenszerűen fedezték fel, a 60-as években hatalmas népszerűségnek örvendett a pesterzsébeti fürdő, majd elhanyagolták. A fedett része 2018 decembere óta fogad vendégeket, 2019 júliusában végre a strandja is kinyitott. Az újranyitás örömére érdemes végigmenni a múlt történésein.