Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók

8 fürdő, amiért rajonganak a helyiek

2019. 10. 15. 19:40
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Lehet, hogy sokan még nem is hallottak róluk, pedig a környékbeliek körében nagyon népszerűek. Erről tanúskodik, hogy 2019-ben Az Év Fürdője szavazásban ezek a fürdők érték el a legjobb eredményt A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában. Vannak köztük szezonális strandok, de többségüket télen is látogathatjuk.

Miskolctapolcai Strand

Az abszolút győztes a helyiek szavazatai szerint a megújult Miskolctapolcai Strand lett, melyet természetesen nemcsak nyáron, hanem egész évben használhatunk. A nyáron működő 4 nyitott medencéje mellett, a télen 2 fedett élménymedencét használhatunk, 3 szauna típusközül választhatunk, majd egy frissítő masszázzsal zárhatjuk a napot. A környezetében lévő ősparkkal, a csónakázó tóval és a közelben lévő, Európa egyetlen természetes barlangfürdőjével egyedülálló élményt kínál vendégeinek. A fürdő épp egy nagy átalakuláosn megy keresztül hiszen fedett élményfürdővel bővül, amelyet előreláthatólag 2021-től használhatunk majd, így a jövőben már biztosan nem csak a helyiek között lesz népszerű. Ha kedvet kapott, hogy Miskolctapolcára látogasson, és meg is szállna, akkor itt válogathat a legjobb szállások között.
8 fürdő, amiért rajonganak a helyiek
Miskolctapolcai Strand

Nagyszénási Parkfürdő

A szavazásban második helyen végzett a Nagyszénási Parkfürdő, ahol télen is hódolhatunk a szabad ég alatti fürdőzésnek, ugyanis 3 medencéje nagy hidegben is használható, mivel hőfoka elérheti a 35-37 fokot is. Strand-, ülő-, és termálmedence biztosítja a kikapcsolódást, de nyáron még egy gyerekmedencével bővül a kínálat. Gyógyvize főleg mozgásszervi betegségben szenvedőknek kínál gyógyírt, emellett egyedi építésű 90 °C fok hőmérsékletű, 15 fős finn szauna várja az ellazulni, felfrissülni és méregteleníteni vágyó vendégeket. A helyiek 30 % kedvezménnyel vehetik igénybe a fürdők szolgáltatásait.
8 fürdő, amiért rajonganak a helyiek
Nagyszénási Parkfürdő

Nagykátai Gyógyfürdő és Strand

A harmadik helyet érte el a Pest megyei kistelepülés, Nagykáta fürdője, ahol 6 nyitott és 3 fedett medence biztosítja a kikapcsolódást, de a nyitott élménymedence 32 fokos vizét télen is élvezhetjük. Találunk itt gyógy-, élmény-, gyerek-, úszó-, tanmedencét, de ha melegedni vágyunk 6 szauna közül választhatunk. Ezek között találunk finn szaunát, gőzkabint, infrakabint, aromakabint. A fürdő gyógyvize kiválóan alkalmas többek között idült ízületi gyulladások, degeneratív elváltozások, a gerinc különböző idült gyulladásai, idült idegfájdalmak, ideggyógyulások kezelésére.
8 fürdő, amiért rajonganak a helyiek
Nagykátai Gyógyfürdő és Strand

Lepence Spa

Az erdős hegyoldalba épült római és török kort idéző Lepence Spa széleskörű wellness szolgáltatásokat biztosít Visegrádon, ahol tepidárium, finn szauna és gőzfürdő merülő medencével, illatos gőzkamra, három aromakabin, jégkút, élményzuhanyok, infrakabin és natúr szauna várja a vendégeket. Olyan 32 fokos, hatalmas élménymedencével várja az idelátogatókat, mely egyszerre kültéri és beltéri is, egy függöny választja el őket egymástól, így télen a nyitott forró medencéből élvezhetjük a csodás panorámát. Összesen 6 medence biztosítja a fürdőzési lehetőséget, melyek közül hidegben is használhatjuk mindet.
Visegrádon érdemes több napot is eltölteni, mert a környék méltán Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Ha megszállnánk, itt válogathatunk a szállások között.
8 fürdő, amiért rajonganak a helyiek
Lepence Spa

Kerekdombi Termálfürdő

Magyarország legnagyobb szabadtéri Kneipp-ligetével büszkélkedhet a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő, mely egy igazi nyári strand, 9 medencéje mind nyitott, ezen kívül találunk még egy csúszdát és 4 szaunát is. Szombat-vasárnap 11:00-18:00 között tart nyitva a fürdő, és a wellness ház is. Szaunaprogramok alkalmával 22:30-ig élvezhetjük a szeánszokat szombatonként. Gyógyvizét főleg mozgásszervi és nőgyógyászati betegségben szenvedőknek javasolják.
8 fürdő, amiért rajonganak a helyiek
Kerekdombi Termálfürdő

Százhalombatta Városi Strand

Nyárig kell várnunk arra, hogy kinyisson az 5 medencés százhalombattai strand, ahol találunk úszó-, strand-, tan-, élmény-, és gyerekmedencét, illetve 2 szaunát. A gyerekeket játszótér, röplabda pálya, és csúszda is várja.
8 fürdő, amiért rajonganak a helyiek
Százhalombatta Városi Strand

Orfű Aquapark

A 63 200 m2-es területen elterülő fürdőben egy élménymedence, egy 24 fokos verseny-úszómedence, egy pezsgőmedence és egy gyermekmedence várja a strandolókat. A strandot és aquaparkot a nyári szezonban találjuk nyitva. A sportolni vágyók igényeit műfüves, kispályás focipálya és strandröplabda pálya szolgálja. A gyerekeket pedig egy korszerűen kialakított, biztonságos játszótér várja.
Orfű és környéke a látnivalói miatt is népszerű célpont a kikapcsolódásra vágyók körében, érdemes több napra érkezni. A legjobb szállások ide kattintva érhetőek el.
8 fürdő, amiért rajonganak a helyiek
Orfű Aquapark

Borbála Fürdő

Az algyői Borbála Fürdő egy csendes, családias fürdő. A fedett részén négy medencét használhatunk: egy tanmedencét, amely sportolásra és oktatásra is kiválóan alkalmas, egy wellness funkciókkal ellátott élménymedencét, gyerekpancsolót és egy termálvizes ülőmedencét, kültéren pedig egy gyógyvizes medencében gyógyulhatunk. A szaunavilágban finn szaunaház, infraszauna, gőzkabin, fény- és aromaterápiás szaunában is izzadhatunk.
8 fürdő, amiért rajonganak a helyiek
Borbála Fürdő

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide