Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok További ajánlatok

Hét csúszda, amelyet a nyár végéig ki kell próbálnia

2017. 08. 08. 15:15
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Mindjárt itt a nyár vége és úgy érzik, csúszdakalandjaik még nem teljesek erre az évre? Még hiányzik valami idén nyárra az élmények sorából? Összegyűjtöttünk hét csúszdát és aquaparkot, amelyet a nyár végéig mindenképp érdemes kipróbálnia!
Magyarország egyik legkülönlegesebb csúszdája kétségtelenül a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban található. Az egész napos kikapcsolódást eleve garantálja a csodaszép környezet és a strandon található 17 különböző csúszda, melyek között a gyerekek és a nagyobbak is találnak megfelelő méretű és nehézségű játékot. A komplexum igazi „sztárja” azonban mindenképpen az ingacsúszda, amely csak itt található Magyarországon. Vesszük a bátorságot, felmegyünk, elindulunk lefelé és mire leérnénk, a lendület továbbvisz fel, az u-alakú csúszda másik oldalára, ahonnan háttal csúszunk le, majd fel. És ez így megy egészen addig, amíg tart a lendület. Mindenképpen ki kell próbálni!
Hét csúszda, amelyet a nyár végéig ki kell próbálnia
Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont
Zalaegerszegen, az Aquacityben 10 különböző óriáscsúszda várja a látogatókat, melyek között minden kedvelt formátum megtalálható a vad folyótól, a kamikázén át egészen a több pályás csúszdákig. Óriási játszótér ez kicsik és nagyon számára, a kevésbé bátrak pedig lenyűgözve figyelhetik őket a pezsgőfürdőben pihenve, vagy a lassú folyó hullámain ringatózva. Ha ez nem lenne elég, itt csobbanhatunk az ország legnagyobb hullámmedencéjében, amely Zalában is a tenger élményég adja a fürdőzőknek.
Hét csúszda, amelyet a nyár végéig ki kell próbálnia
Aquacity Zalaegerszeg
Szegeden a Napfényfürdő Aquapolisban összesen tizenhárom csúszda vár minket, melyek együttes hossza meghaladja az egy kilométert is. A fürdő legnépszerűbb „darabja” a 30 méter magas toronyból induló, 272 méter hosszú zárt csúszda, amely az egész évben üzemelő vízi testcsúszdák közül a leghosszabb Európában. Nem ez az egyetlen extra csúszda a Napfényfürdő Aquapolisban, hiszen egy 233 méter hosszú,” kamikaze” szakasszal rendelkező zárt óriáscsúszda is tartozik az élményfürdőhöz.
Hét csúszda, amelyet a nyár végéig ki kell próbálnia
Napfényfürdő Aquapolis
A csúszdarajongók közül sokan talán még sosem jártak Gergelyiugornyán, pedig egyszer érdemes lenne ellátogatniuk oda. Az Atlantika Vízividámpark a Tisza-Szamos torkolattól 800 méterre található. Jelenleg hét óriás csúszdával, hét medencével biztosít kellemes időtöltést. Az itt felépített Shuttle csúszda Magyarországon egyedülálló: a két sávos csúszdában egy "bobon" érkeznek a látogatók a medencébe, amiben akár 50 métert is siklanak. Ehhez hasonló élményt Magyarországon sehol máshol nem tapasztalhatunk, érdemes ellátogatni a Tisza-Szamos torkolatához, amely egyébként is fantasztikus látványt ígér az utazóknak.
Hét csúszda, amelyet a nyár végéig ki kell próbálnia
Atlantika Vízividámpark
A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melyben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is működik. Ez Magyarország legrégibb csúszdaparkja, ahol összesen tizenöt csúszda várja a kalandos kedvűeket. Van négypályás versenycsúszda, kamikaze, hidrocsúszda, óriás csavarcsúszda, fekete lyuk, őrült folyó, továbbá a big hole, a Niagara és a twister állnak a rendkívüli izgalmakra vágyók rendelkezésére. Az adreanalin-függők különösen kedvelik az„extrém zónát”, ahol kipróbálható a szabadesős alagút, a vízhurok, a szuperhullám, a cunami, az űrcsónak és a vízcső.
Hét csúszda, amelyet a nyár végéig ki kell próbálnia
Hungarospa Hajdúszoboszló
Szintén nem annyira ismert, pedig csodákat rejt a bükkszéki fürdő aquaparkja.  Legtöbben a Salvus gyógyvíz jótékony hatása, gyógyító ereje miatt jönnek ide, pedig a pihenés mellett érdemes felkeresni a strandfürdő élménymedencéit és csúszdaparkját is, amely Közép-Európa egyik leghosszabb, 136 méteres csúszdája várja az izgalmakra vágyókat.
Hét csúszda, amelyet a nyár végéig ki kell próbálnia
Bükkszékfürdő
A fővárosiak körében az egyik legnépszerűbb fürdő az Aqaworld Resort And Spa. Európa egyik legnagyobb fedett vízi élményparkja egész éven át felejthetetlen szórakozást kínál minden korosztálynak. A vízi élményközpontot 72 méter átmérőjű, 5 emelet magasságú óriáskupola fedi. Lélegzetelállító látványosság a függőhidakkal, tornyokkal és medencékkel körülölelt Angkor-romtemplom sajátosságait idéző központi épület. 9 óriáscsúszda, élménymedence, szörfmedence, szaunavilág, pezsgőfürdő, masszázsközpont várja az ide látogatókat.
Hét csúszda, amelyet a nyár végéig ki kell próbálnia
Aqaworld Resort And Spa
Nyitókép: Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Szóljon hozzá