Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

Hét fürdő, ahol érdemes megpihenni úton a tenger felé

2017. 07. 08. 08:07
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Van egy jó tippünk: ha ezek közül a fürdővárosok közül választanak, egy nagyon kellemes felüdüléssel toldják meg a vakációt, és száz százalékig pihenten érkeznek majd a tengerparti nyaralóhelyre.
Tengerparti nyaralásra indul a család és úgy döntöttek az autós utazást választják? Sokan szeretik egyben letudni az utat, pedig sokkal pihentebben, nyugodtabban érkezhetünk meg, sőt talán még a turnusváltás tumultusát is elkerüljük, ha egy nappal korábban indulunk és „megalszunk” valahol útközben a tenger felé.
Ha az Adria partjai felé indulnak, nagyon jó ötlet, ha még az országhatáron belül, Zalakaroson pihen egyet a család. Különösen akkor hasznos megoldás ez, ha az ország észak-keleti, vagy keleti részéből indulnak a horvát tengerpart felé. Zalakaroson még „hazai” körülmények között, talán családi kedvezményeket is igénybe véve pihenhetünk rá a hosszú útra.  A Zalakarosi Fürdőben az élményfürdőben mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. Itt fürdőzhet, szórakozhat és kipihenheti a mindennapok fáradalmait. A beltéri élménymedencében tíz különböző vízi attrakciót és a vadvízi áramot is ki lehet próbálni. A csemeték jól szórakozhatnak a gyermekmedencében, egy mini csúszdán csúszhatnak a medencébe, ahol a vízi gomba és a vízzel teli billenő vödör adta vízcsobogást is kipróbálhatják.
Hét fürdő, ahol érdemes megpihenni úton a tenger felé
Zalakarosi Fürdő
Sokan választják az autós utazást Görögország vagy Bulgária felé is. Ez az út még hosszabb, mint a Horvátországba vezető, ezért mindenképpen érdemes egy éjszakás pihenőt beiktatni. Ha gondolják, ezt megtehetik még a magyar határon belül, Szegeden is, ahol kipróbálhatják a csodás fürdő és a hozzá tartozó csúszda-paradicsom kínálta élményeket. A Napfényfürdő Aquapolisban a korszerű gyógyászat, az élményfürdő és a strand mellett 13, összesen 1000 méter hosszúságú csúszda áll a fürdővendégek rendelkezésére. A négy évszakos vízivárosban a belső élménymedence térben sodrófolyósok, zuhatagok, pezsgőágyak és egyéb élményelemek várják a fürdőzőket. A belső élménymedencéhez kiúszóval kapcsolódik a külső wellness medence.
Hét fürdő, ahol érdemes megpihenni úton a tenger felé
Napfényfürdő Aquapolis
Ha Olaszország, vagy a francia riviéra felé indulnak, az utolsó lehetőség, hogy még Magyarország határain belül beiktassanak  egy hosszabb pihenőt, Szombathely.  A Tófürdő Szombathely több medencével, élményelemekkel, játékbirodalommal és csúszdaparkkal várja a család minden tagját. A ligetes környezetben található fürdő hatalmas zöldterületével ideális kikapcsolódást nyújt minden korosztálynak. A gyerekek szórakozását számos izgalmas szolgáltatás biztosítja. A fürdőben egy úszó- és egy tanmedence áll a sportolni vágyók rendelkezésére. A strandolókat egy élményelemekkel felszerelt kalandmedence, egy gyermekmedence és egy csúszdamedence várja. A medencék mellett négy óriáscsúszdából álló csúszdaegyüttes áll a fiatalabb korosztály rendelkezésére
Hét fürdő, ahol érdemes megpihenni úton a tenger felé
Tófürdő Szombathely 
Sokan vállalkoznak arra, hogy Olaszország délebbi tájait, Rimini, Bari, a Ligur tengerpart vagy esetleg Nápoly nyaralóhelyeit autóval keresik fel. Ez esetben a pihenőéjszakát megejthetik akár egy Adriai-tenger partján fekvő üdülővárosban is, ahol nem mellesleg remek termálvíz is várja önöket. Az egyik legismertebb észak-olasz tengerparti fürdőváros, Bibione a magyarok körében is kedvelt üdülőhely, több kilométeres homokos strandjával igazi paradicsom a nyaralók számára. A hangulatos tengerpart mellett Bibione meleg vizes fürdője is várja itt a látogatókat. A "Bibione Thermae” működését a Bibione közelében feltörő 52° C-os termálvíz gyógyító hatására alapozták. Bibione termálvize kiválóan alkalmazható reumatikus és mozgásszervi betegségek gyógyításában, kezelésében.
Hét fürdő, ahol érdemes megpihenni úton a tenger felé
Bibione Thermae
Ha a horvát tengerpart távolabbi részei felé, mondjuk Dalmácia irányába indulnak, érdemes megállniuk egy éjszakára Zágrábtól nem messze, Varazdin városában. Varasdfürdő strandja a legrégebbi fürdő Horvátország területén. A fürdő kültéri medencéi kiváló kikapcsolódást jelenthetnek a fiatalabb korosztály számára. Az épületrészek felújítására kiírt pályázat megvalósítása már folyamatban van. Varazdin városa igazi gyöngyszem Horvátországban, ahol a barokk művészet és a történelmi korok szelleme jár át minden utcát és minden házat – ez a különleges hangulat adja a település báját.
Hét fürdő, ahol érdemes megpihenni úton a tenger felé
Varaždinske Toplice (Varasdfürdő)
A magyar határt Drávaszabolcsnál vagy Barcsnál átlépők, a horvát, vagy olasz Adria felé tartva, jól teszik, ha Bizovac települést választják pihenésük helyszínéül. A városka Eszéktől alig 20 km-re fekszik, itt található Európa legmelegebb kénes vize, hőmérséklete a 90°C-ot is meghaladja. A helyi fürdőhöz tartozik a többfunkciós Aquapolis fürdőkomplexum, a kilenc különböző nagyságú és kínálatú medencét, valamint egy csomó vízi attrakciót is felvonultató víziváros, amely számos lehetőséggel kecsegteti a fürdőzési élményre vágyókat. Vízi barlang, vízmasszázzsal felszerelt medence, 112 méteres aquagun, vízi gomba, valamint gyermek és félolimpiai medence is található itt.
Hét fürdő, ahol érdemes megpihenni úton a tenger felé
Aquapolis Bizovac
Végül jöjjön egy hangulatos kisváros a szlovén-osztrák határról azoknak, akik az olasz riviéra felé tartanak. Bad Radkersburg városkája nincs messze a magyar határtól, akár Ausztria, akár Szlovénia felől is megközelíthetjük. Bármelyik utat választjuk, mindenképpen gyönyörű dombok és lankás tájak között érhetjük el a Mura parti kisvárost, amelynek messziről is jól látható jelképe a hegy tetején álló kastély. Bad Radkersburg érdekessége, hogy a Mura folyó úgy szeli ketté, hogy egyik oldala Szlovéniához, a másik pedig Ausztriához tartozik. A város termálfürdője nagyon sok turistát vonz a környékre. A 2500 m2 vízfelület, termálmedencék forrásöböllel és pezsgőágyak, 50 méteres sportmedence, óriás csúszda, élménycsarnok, kisgyermekmedence kicsiknek és nagyoknak egyaránt elegendő játékteret biztosítanak.
Hét fürdő, ahol érdemes megpihenni úton a tenger felé
Bad Radkersburg

Szóljon hozzá