Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Itt fürdőzzön az ünnepek alatt

2016. 12. 23. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Az ország több pontján akár az ünnepnapokon is megmártózhatunk a gyógyító termálvízben. Számos fürdő karácsony, szilveszter és újév napján is várja a látogatókat. Jöjjön hét fürdő tipp, ahol az ünnep idején is csobbanhatunk!
Az év végi ünnepek nemcsak finom ételeket, ajándékokat és családi együttlétet hoznak, hanem mindig egy kicsit több szabadidőt is. Ilyenkor végre van időnk megnézni egy jó filmet vagy színházi előadást, elmenni egy hosszabb sétára vagy több időt szánni kedvenc sportunkra. Sokak számára ilyenkor van lehetőség – akár a családdal együtt – egy kellemes fürdőzésre. Korábbi cikkeinkben már olvashatták, hogyan lesznek nyitva a legnépszerűbb fővárosi és vidéki fürdőink. Közülük ajánlunk most néhányat az ünnepi mártózáshoz.
A fővárosban számos gyógyfürdő tart nyitva a karácsonyi napokon is. A Széchenyi és a Gellért fürdő például, december 25-én és 26-án is várják a látogatókat, de nyitott kapukkal fogadnak minket az óév utolsó és az újév első napján is. Gondoljanak bele: van annál kellemesebb érzés, mint a sok karácsonyi finomságtól eltelve, a családdal együtt elmerülni a Széchenyi fürdő szabadtéri medencéjében? Hóesésben meseszerű élmény a kellemesen meleg vízből nézni a gőzölgő víz felett hulló hópelyheket, de tiszta és napsütéses időben sem utolsó látvány az ódon épületekkel körülvett csillogó víztükör. Nem is beszélve arról, hogy a karácsonyi készülődésben megfáradt testünknek mennyire jót tesz majd a jótékony fürdő. A fővárosban a szilvesztert is eltölthetjük vizes közegben, az Aquawolrdben este fél kilenctől másnap kora hajnalig készülhetünk fürdőzve az új esztendőre.
Itt fürdőzzön az ünnepek alatt
Gellért Gyógyfürdő és Uszoda
Természetesen nemcsak a fővárosban, de a legtöbb vidéki termálfürdőben is tárt kapukkal várják a fürdőzőket karácsony és szilveszter idején. A közkedvelt Bükfürdő Gyógy-és Élménycentrum remek választás az év végi pihenéshez, a fedett élményfürdő minden korosztály számára felüdülést nyújt. Az élménymedencében a sodrófolyó, a pezsgőágyak és a pezsgőmedence felejthetetlen élményt ígérnek. A kellemes kikapcsolódásról gondoskodik még a félig fedett, gyógy- és ivóvízzel feltöltött négy medencéből álló medencecsoport is. A fürdő minden nap várja a pihenni vágyókat, beleértve karácsony napjait, szilvesztert és újévet is.
Itt fürdőzzön az ünnepek alatt
A Gyulai Várfürdő sem zárja be a kapuit az ünnep idején. A december 24-i rövidített nyitvatartás után karácsony első napjától este hétig, szilveszterkor délután ötig, január elsején pedig 19 óráig tartanak nyitva. A Gyulai Várfürdő több medencéjében, csodás, felújított falak között különböző hőfokú gyógyvízben pihenhetünk. A Gyulai Várfürdő új, 2013 év végén megnyílt létesítménye a Dél-Alföld élményekben leggazdagabb vízi paradicsoma. Káprázatos méretei – 6338 m2 összterületből 894 m2 vízfelület – miatt joggal mondható, hogy az AquaPalota élményfürdő a Várfürdő legcsillogóbb gyémántköve.
Itt fürdőzzön az ünnepek alatt
A szegedi Napfényfürdő Aquapolis élményfürdőjében 13, összesen 1000 méter hosszúságú csúszda áll a kalandot és szórakozást kereső fürdővendégek rendelkezésére. A fürdő büszkesége a 30 méteres toronyból induló 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszda, ami Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb, valamint a 223 méter hosszú, zárt óriáscsúszda kamikaze szakasszal. Az Aquapolis igazi gyerek paradicsom, a négyszintes labirintus játszóház és külön játéksarok várja a gyerekeket. A baba-mama világ, a játszóház, valamint a délutáni foglalkozások az élményfürdőbe váltott alapjeggyel ingyenesen látogathatók. A szegedi fürdő december 24-én 14:00 óráig, 31-én pedig 18:00-ig várja a látogatókat. A december 22-től január 8-ig tartó időszak további napjain hétvégi nyitvatartás szerint üzemel a fürdő.
Itt fürdőzzön az ünnepek alatt
A népszerű Zalakarosi Fürdő csak december 24 –én zár korábban, a többi napon reggeltől este hétig (szilveszterkor hatig) várja a látogatókat. A zalakarosi, Európában is egyedülálló gyógyvíz összetétele és vízkészlet nagysága miatt a legjelentősebbek egyike, melyre kezelések széles választékával és orvosi felügyelettel működő gyógyászat épül. Az élményfürdőben mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. Itt fürdőzhet, szórakozhat és kipihenheti a mindennapok fáradalmait. A beltéri élménymedencében tíz különböző vízi attrakciót és a vadvízi áramot is ki lehet próbálni.
Itt fürdőzzön az ünnepek alatt
Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő december 24-én zárva tart ugyan, de 25-én és 30-án hosszabbított nyitvatartással egészen éjjel fél 12-ig várja az érdeklődőket, sőt, mindkét napon éjszakai fürdőzés is csalogatja a vendégeket. December 26. és 29. között este fél nyolcig, szilveszterkor fél hatig lehet fürdőzni Gyopároson. Több mint hatezer négyzetméter tömény szórakozás, vízi élményelemek tucatjai fogadják az aktív kikapcsolódásra, az igazi, vidám családi vagy éppen baráti programra vágyó vendégeket. A komplexum három kül- és négy beltéri medencével várja a fürdőzőket – egyes napokon akár éjfélig is. A csúszdázás megszállottjainak kettő, az emeleti szintekről induló, majd spirálszerűen kanyargó, végül egy kültéri és egy benti medence fölött végződő óriáscsúszda okoz örömöt.
Itt fürdőzzön az ünnepek alatt
Borítóképünkön a Gyulai Várfürdő szerepel.

Szóljon hozzá