Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Melyik gyógyfürdőt válasszuk, ha szív- és érrendszeri betegséggel küzdünk?

2023. 11. 20. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Érszűkület, érelmeszesedés, szívműtétek utókezelése, keringési zavarok, szívinfarktus utókezelése - ezekben a fürdőben enyhülhetnek panaszaink.
A magas koleszterinszint vagy vérnyomás, helytelen táplálkozás és kevés mozgás nagyban növeli a szívinfarktus vagy az érelmeszesedés esélyét. Megelőzésként, a tünetek enyhítésére, illetve utókezelésként érdemes meglátogatni azokat a fürdőket, melyek gyógyvize segíthet a gyógyulásban.

Érszűkület

Az érszűkület előrehaladott állapotában, járáskor a vádliban fájdalom tapasztalható, mely ezt követően már nyugalomban, fekvő helyzetben is jelentkezik. A rossz vérellátás következményeként a láb hideg, zsibbadt lehet, elfehéredhet vagy elkékülhet, a bőr szárazzá válhat.
A Fehérgyarmati Gyógyfürdőben az 1000 méter mélyről érkező 44 fokos, magas ásványi anyag tartalmú, nátrium-hidrogénkarbonátos, - kloridos gyógyvíz kiváló összetételének köszönhetően érrendszeri betegségek gyógyításában nyújt segítséget.
Érszűkület esetén az alábbi fürdőkben lévő gyógyvíz lehet hatásos még.

Érelmeszesedés

Az érelmeszesedés következtében lassul a véráramlás, ezáltal romlik a szervek vérellátása. Az erek térfogatának csökkenése növeli az artériák elzáródásának veszélyét, ez pedig stroke, szívinfarktus vagy a láb keringési zavarainak kialakulását idézheti elő.
Miskolctapolca Barlangfürdője Európában egyedülálló, hiszen karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt. A 30 fokos víz és a barlang klímája gyógyhatású, jódot, brómot, káliumot, tartalmaz magas rádiumtartalommal, melynek köszönhetően nemcsak az ízületi, hanem az érrendszeri betegségek is gyógyíthatók. Kezeletlen magas vérnyomás esetén, előrehaladott érelmeszesedéskor azonban nem javasolt a fürdőzés.
További gyógyfürdőket az érelmeszesedés kezelésére itt talál.

Kezdődő érelmeszesedés

Az érelmeszesedés kialakulása megelőzhető helyes, koleszterinszegény táplálkozással, egészséges testsúly megtartásával, rendszeres sportolással, dohányzás elkerülésével, a hajlamosító alapbetegségek gondozásával (pl. cukorbetegség), vérnyomás rendszeres ellenőrzésével.
Ezen a linken felsorolt fürdőket látogathatjuk még kezdődő érelmeszesedés esetén.

Szívműtétek utókezelés

Szívműtétek utókezelése során rendkívül fontos a fizikai aktivitás fokozása, a mozgás során ugyanis több oxigén jut a vérbe, ezáltal javul a vérkeringés. A gyógyfürdőkben igénybe vehető szénsavas fürdő hatékonyan segíti a gyógyulási folyamatokat, valamint a speciálisan szívbetegek számára előírt gyógytorna is.
A Martfű Gyógyfürdő és Uszoda jótékony hatású hévizét 2003-ben minősítették gyógyvízzé, nagyrészt nátriumhidrogén-karbonátot és kloridot, jódot, valamint fluoridot tartalmaz, a kezdődő érelmeszesedésre és szívműtétek utókezelése esetén is jótékony hatással van, ezért érdemes eltöltenünk itt néhány órát. 

Keringési zavarok

A keringést elsősorban az erek állapota szabja meg. Minél több a falukon található zsíros lerakódás és meszesedés, annál nehezebben képesek igazodni az aktuális igényekhez. A keringési zavarok tünetei közé tartozik a lábdagadás, zsibbadás, hideg végtagok, gyengeség, fáradékonyság, hajhullás.
A kaposvári Virágfürdő 54 és 48 Celsius fokosan feltörő minősített gyógyvízének összes ásványianyag-tartalma jelentős, emiatt nemcsak a mozgásszervi és nőgyógyászati problémákra, hanem keringési zavarokra is gyógyírt nyújthat.
További gyógyfürdőket, ahol kezelhetőek a keringési zavarok ezen a linken lehet elérni.

Szívinfarktus utókezelése

Szívinfarktusnak a szívizom súlyos vérellátási elégtelensége következtében kialakult szívizomelhalást nevezzük. Az újabb szív- és érrendszeri megbetegedés előfordulása az első szívinfarktus utáni első évben 5-20%-os eséllyel történik, a szívizom elhalás nagyságától, szövődményeitől függően.
Mesteri termálfürdőjének gyógymedencéit 1800 méteres mélységből feltörő víz táplálja. A termálvíz kálcium-magnézium-hidrogén karbonátos termálvizek csoportjába tartozik, más néven földes-meszes víz. Több mint harminc éves tapasztalat igazolja, hogy a víz jól alkalmazható szívinfarktus utókezeléseként, magas szénsavtartalmának köszönhetően pedig pozitív hatással van a vérkeringési zavarokra.
Ezen a linken további gyógyfürdőket talál szívinfarktus utókezelése.
Olvasta? Korábbi cikkünkben légzőszervi betegségben szenvedők számára javasoltunk fürdőket.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide