Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók

Gyógyfürdő

A gyógyfürdő olyan gyógyintézmény, amely gyógyvíz, gyógyiszap vagy egyéb természetes gyógytényező (például gázelőfordulás) felhasználásával balneoterápiás fürdőkezelést nyújt. A gyógyfürdők széleskörű fizikoterápiás ellátást is biztosíthatnak, amelybe a fürdőkezelés mellett az elismert ásványvíz, termálvíz, illetve melegített közműhálózati víz felhasználásával végzett kezelések és egyéb fizikai gyógymódok alkalmazása is beletartozik. Gyógyfürdőket általában természetes vagy mesterségesen fúrt hőforrások vagy ásványvizes források mellett létesítenek, de a gyógyvíz vagy akár termálvíz megléte a fentiek értelmében nem előfele a gyógyfürdővé minősítésnek.
Az alábbi gombra kattintva azon fürdők jelennek meg, amelyek ásvány-, termál- vagy gyógyvízzel rendelkeznek


Témába vág

Télen a vízben: eláruljuk, hol a legjobb csobbanni

Attól még, hogy hűvösre fordult az idő nem kell lemondani a vizes élményekről, hiszen hazánkban számos fedett fürdő üzemel, ahol télen is mártózhatunk. Sorozatunk következő részében Észak-Alföldre kalauzoljuk önöket, a térség 21 négy évszakos létesítményé

Melyik gyógyfürdőt válasszuk, ha szív- és érrendszeri betegséggel küzdünk?

Érszűkület, érelmeszesedés, szívműtétek utókezelése, keringési zavarok, szívinfarktus utókezelése - ezekben a fürdőben enyhülhetnek panaszaink.

Kivételes videó: így még biztosan nem látta ezt a fürdőt

Ritka légi felvételek készültek Igalról, a Balatontól 40 kilométerre található somogyi termálfürdőről.