Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Nyit Budapest legújabb fürdője

2018. 12. 15. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
December 17-én hétfőn nyitja meg kapuit Budapest régi-új fürdője a pesterzsébeti jódos-sós vizű gyógyfürdő. Egyelőre csak 4 fedett medencét és a szaunákat használhatjuk, de tavasztól 7 újabb medencét is birtokba vehetünk majd. 
A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei tájékoztatása szerint december 17-én, hétfőn nyitja meg kapuit Budapest régi-új fürdője a pesterzsbeti jódos-sós fürdő.
A fürdőt 2005-ben záratta be az üzemeltető a veszteséges működés miatt. A teljesen megújuló fürdőt eredetileg 2019-ben tervezték újra átadni a nagyközönségnek, azonban a gyorsan folyó munkálatok lehetővé tették, hogy a fürdő fedett részlege már december közepén kinyisson.
A most megnyíló részlegben 3 gyógyvizes és egy wellness medencét, egy finn szaunát, egy kombinált sós-infra szaunát, egy gőzkabint és pihenőhelyiségeket használhatunk majd.
A fürdő különlegessége a budapesti fürdők között egyedülálló összetételű gyógyvize mellett a török stílusú kupolás épülete és a benne található nyolc szögletű, oktogon medence. Korábban már írtunk róla, hogy a tervek szerint gyógyászati szolgáltatások - súlyfürdő, tangentor, gyógyiszap és szénsavas kezelése - is elérhetőek lesznek. Arról egyelőre nincs hír, hogy ezeket már hétfőtől igénybe lehet-e venni.
A fürdő minden nap 9-19 között lesz nyitva, a felnőtt belépő ára 1900 Ft, a nyugdíjas belépő pedig 1500 Ft lesz hétköznap és hétvégén egyaránt. 
Várhatóan 2019. májusára elkészül a fürdő szabadtéri része is, és többek között 25 méteres úszómedencében, hullámmedencében, élménymedencében lubickolhatunk majd, a legkisebbeket gyerekmedence várja, de lesz Kneipp- és merülőmedence is.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide