A java csak most jön: nyári programkavalkád Mórahalmon

2016. 06. 29. 20:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A dél-alföldi fürdővárosban sohasem áll meg az élet, unatkozni nem lehet. Összegyűjtöttük, milyen változatos szórakozási és időtöltési lehetőségeket kínál a mórahalmi nyár júliusban és augusztusban. Homokháti Sokadalom, Patkó Lovas Színház, Strandok Éjszakája és még számtalan izgalmas program közül választhatunk, ha igazán derüs kikapcsolódást szeretnénk átélni.

Dél-alföldi Rétesfesztivál és Homokháti Sokadalom

Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a XIII. Homokháti Sokadalom és VII. Dél-alföldi Rétesfesztivál, amelyen fesztiválhívogató felvonulás, rétesutca, gyerekprogramok, aratóbál és tűzijáték mellett igazi sztárparádé várható.
 A java csak most jön: nyári programkavalkád Mórahalmon
A rendezvény nyitó ByeAlex és a Slepp, szombaton az aratóünnep napján Szulák Andrea lép fel, az aratóbálon a talpalávalót a Kikindai Betyárok húzzák. A záró “Mó-retro” napon fellép Molnár György harmonikaművész gitár, dob és zongora kísérettel, Tabáni István, a retro diszkó előtt pedig a Neoton együttes élő koncertje gondoskodik a jó hangulatról.

Lovas színház, népzene, fúvószenekarok a városban

Teltházzal és óriási közönségsikerrel, a János vitézzel indult a második évad a Patkó Lovas Színházban. A különleges színházi élményt további előadásokon (Mágnás Miska; Musicalek lóhátról; István, a király; Gladiátor) a nyár folyamán még bárkinek lesz lehetősége átélni. A színházról, valamint a előadások időpontjairól korábbi cikkünkben már írtunk.
 A java csak most jön: nyári programkavalkád Mórahalmon
2016. július 15-17. között a XIII. Nemzetközi Néptáncfesztivált is a városban rendezik meg. Fesztiválhívogató táncház és felvonulás, népi játszóház, népi viselet kiállítás, gasztronómiai kóstoló, gálaműsor külföldi és magyar csoportok részvételével lesz a program, valamint Cimbaliband élő koncert az Aranyszöm Rendezvényház udvarán.
 
Július 23-24. között Fúvószenekari és Mazsorett Találkozónak  is otthont ad a dél-alföldi város.

A Szent Erzsébet Gyógyfürdő vidámságai

A „Csobbanj Európával” Roadshow mórahalmi állomása július 15-én lesz a fürdőben.
Július 24-én Rádió88 Kánikula Stranparty, július 29-én a Strandok Éjszakája programjai várják azokat, akik a fürdőzést szeretik összekötni a bulizással, zenével. Ízelítő a Strandok Éjszakája programjaiból: koktélok, buli, zene és kívánságműsor Gedzóval a Rádió88 zenéiből, a mórahalmi Arlechino Táncegyesület bemutatója, Pálinkás jégkásaivó verseny, Bajorok kedvence Sörös szaunaszeánsz, Tűzzsonglőr show. A gyermekfürdő 23 óráig, a fürdő 24 óráig lesz nyitva.
A Szezonzáró Strandparty a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben szeptember 3-án lesz.

Homokhátság Búcsúünnepe

Szent István Kenyere – IV. Homokháti Búcsúünnepségre augusztus 19-én gyűlhetnek össze az érdeklődők. Az ünnepi misét Dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád Egyházmegye megyéspüspöke mutatja be. Ezt követően fáklyás körmenet indul a belvároson keresztül a Rendezvényház udvarába. Mórahalom közös vacsorán vendégeli meg a résztvevőket.