Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

A legjobb gyerekprogramok fürdőzés mellé a téli szünetre

2016. 12. 27. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Tart az iskolai vakáció, végre van van ideje a családnak a közös programokra, utazásra. Ha valamelyik kiváló hazai termálfürdőnket választják pihenésük helyszínéül, jól fog jönni néhány programajánlat, mellyel fürdőzés előtt vagy után is leköthetik a fáradhatatlan csemetéket.
Aki Szeged városát és a Napfényfürdő Aquapolis kínálta örömöket választják, azoknak egy igazán különleges, gyerekek számára is nagyon szórakoztató kiállítást ajánlhatunk a Móra Ferenc Múzeumból (borítóképünk). A patinás épületen a hintalovak vették át az uralmat, az intézmény kupolacsarnoka fölé több mint 200 hintaló, hintalovas képeslap, fotó, ereklye költözött. Találunk közöttük 1-2 centiméteres darabokat, karácsonyfadíszeket, dísztárgyakat és festményeket is. A legrégebbi tárgy 1850-ből származik: egy papírmaséból készült karácsonyfadíszről van szó. A lovaglásra alkalmas hintalovak között feltűnik eredeti lószőrrel borított egyed és fából faragott, műanyagból készített lovacska is. A tárgyak a világ számos országából származnak: találunk közöttük amerikai, kanadai, angol, francia, finn, német példányokat is. Négy, különböző méretű hintalovat pedig a lelkes látogatók akár ki is próbálhatnak: a kisbabáknak szánt mini hintalótól kezdve a legnagyobb, „szőrös” hintalóig, mely 150 kilogrammig bárkit elbír.
Hévízen járva a fürdőzés mellett remek téli programot találhatunk a családnak: a helyi szervezők téli kenu túrára invitálják a látogatókat. Korábban már írtunk róla, hogy a Hévíz-patak egy igazi különleges téli vízitúra helyszín, hiszen Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű csatorna. Téli időszakban a tó és a patak felett lebegő páraréteg, a rengeteg tündérrózsa, a part menti mocsaras lápvidék meseszerű hangulatot ad a túrának. Hévízen több kirándulás szervező cég és központ szervez téli túrákat a gőzölgő vízen, érdemes megkeresni a megfelelő időpontot és csatlakozni valamelyikhez. A túra 5-6 órás, de könnyű teljesíteni. Gyerekeknek és gyakorlatlan kenusoknak is jó szívvel és biztonsággal ajánlják.
A legjobb gyerekprogramok fürdőzés mellé a téli szünetre
Fotó: turabotos.hu
Egészen különleges és egyedülálló programot ajánlhatunk a Zalakaroson fürdőzőknek, akik szívesen szánják rá magukat télen is egy kirándulásra. A Kis-Balatonnál található, kápolnapusztai bivalyrezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében játszik fontos szerepet és egyben a faj bemutatásának népszerű központja. A téli hónapokban, így a két ünnep között is (az év elején is) várja a látogatókat a nemzeti park, ahol többek között a téli madárvonulást is meg lehet csodálni, és a bivaly mellett sok hazánkban honos házi- és vadállat is várja a látogatókat.

Az egészséges szolgáltatásokat és az élvezetet több fürdőrészlegben is kínáló Egri Termálfürdő mellé több korcsolyapálya is dukál! Idén télen két korcsolyapálya várja az egrieket és az idelátogató turistákat. Újdonság, hogy a városi nagyméretű műjégpálya elköltözött Felsővárosba, míg az önkormányzat – karácsonyi ajándékként – a 12 éven aluli gyermekek és a kisgyermekes egri családok számára ingyen biztosítja a korizás lehetőségét a belváros szívében, a Gárdonyi téren.
 
A Miskolctapolca Barlangfürdőtől egy rövid autóúttal, vagy akár kisvasúton is megközelíthető Lillafüredi Sport- és Kalandpark Magyarország egyik legszebb természeti környezetében várja télen is igénybe vehető játékaival a látogatókat. Az észak-magyarországi régió legújabb családi szórakoztató komplexumában, minden látogató kortól függetlenül otthon érezheti magát, és aktívan töltheti el szabadidejét, kedvére válogathat a kültéri és beltéri attrakcióink között. Az Erzsébet sétány két oldalán elhelyezkedő parkban kültéri és beltéri lasertag arénát, épületbe integrált magaslati kötélpályát, terep segway (elektromos kétkerekű) pályát, téli-nyári korcsolya és görkorcsolya pályát, tematikus játszóteret, streetball pályát, poolball pályát, valamint aktív pihenésre alkalmas piknikrétet alakítottunk ki. Egyedülálló az a futball témájú PanIQszoba, amely 90 perces speciális logikai és ügyességi játékelemeket tartalmaz egy többtermes pályarendszerben. A kalandpark csak szilveszter napján zár korábban, egyébként változatlan nyitvatartással vár mindenkit a két ünnep között is.
A legjobb gyerekprogramok fürdőzés mellé a téli szünetre
Miskolctapolca Barlangfürdő
Sokan választják év végi pihenésül Sárvár vagy Bükkfürdő fürdőit. Ha itt tölti a karácsony utáni napokat a család és a gyerekek már vágynának valami más típusú szórakozásra is a sok csúszkálás és pancsolás után, induljanak Győr felé, ahol várja önöket a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A Széchenyi István Egyetem mögött kerekedő épület, ami a Wankel-motor dugattyújára emlékeztet, már önmagában is izgalmas látnivaló, de érdemes a formán túl is megismerkedni a Felfedezések Házával. A Mobilis elsődlegesen a járművekre és a közlekedésre, testközelbe hozza a természet- és műszaki tudományokat és azoknak érdekes oldalát tárja izgalmasan elénk. Kipróbálhatjuk, mekkora hely van egy Forma 1-es versenyautóban, tesztelhetjük reflexeinket a közlekedési lámpáknál, de akár saját személyre szabott műszerfalat is tervezhetünk. 74 interaktív játék, látványos és szórakoztató kísérleti bemutatók, rendhagyó természettudományos órák várják a látogatókat december 31-e kivételével minden nap reggeltől estig.


Borítókép forrása: moramuzeum.hu

Szóljon hozzá