Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok További ajánlatok

Dupla telt házas Rózsa Sándorral nyitott a mórahalmi Patkó Lovas Színház

2017. 08. 04. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Dupla telt házzal, kirobbanó sikerrel kezdődött meg a Patkó Lovas Színház harmadik évadának lovas színházi előadássorozata, Mórahalmon. Pintér Tibor és társulata a Rózsa Sándor, az alföldi betyár című darabjában a sebesen vágtázó lovasok és  tehetséges énekesek mellett a látványra is adtak: nem maradt el az ostorcsattogtatás, az ágyúdörgés, a puskaropogás sem, sztárvendégként pedig Nótár Mary is szerepet kapott.
Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója Rózsa Sándorról, az alföldi betyárról rendezett rockoperát - ezt volt a mórahalmi Patkó Lovas Színház harmadik évadának premierje a lovas színházi előadások sorában. A darab a betyárok romantikus világát idézte meg, de komoly mondanivalót is megfogalmazott a hazaszeretetről, a barátságról, a hovatartozásról - mindezt a forradalom és szabadságharc korában.
Dupla telt házas Rózsa Sándorral nyitott a mórahalmi Patkó Lovas Színház
Rózsa Sándor szinte egy mitikus figura a környéken, azt beszélik, hogy sokat segített a szegényeken és innen vonult be, állt a szabadságharc mellé. A magyar csikósvilágot, ostorcsapásokkal, fokosokkal, lovas jelenetekkel mutattuk be. A legújabb lovaink - amelyeket egyenesen Andalúziából hoztunk -, főszerepet kaptak a kitűnő színészek mellett a darabban. Ezek kivételes mének, szinte táncra perdülnek a porondon, még dinamikusabbak lehetnek velük az előadásaink – mondja Pintér Tibor.
A betyárok világán túl történelmi utazásként is értékelhető a Rózsa Sándor legendáját felidéző darab, melyet telt ház előtt mutattak be két alkalommal Mórahalmon. Hármas szerelmi szál, látványos kaszkadőrjelenetek és érzelemgazdag zenei világ jellemezte a darabot, ahol a betyárkirály egyszerre szerethető, mégis gyilkosként ábrázolt alakja gondolkodtatta el a nézőt. A darabból az akción és romantikán túl a humor sem hiányzott. A vidám részek csúcspontja Nótár Mary fellépése volt, aki a lakodalmi jelenetben egy száguldó lovas szekéren énekelt.
Dupla telt házas Rózsa Sándorral nyitott a mórahalmi Patkó Lovas Színház
Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere elmondta, hogy a programsorozatra, amelyben a lovas színházi darabok mellett koncertek - augusztus 4-én Demjén Ferenc lép színpadra a kisvárosban - és zenés előadások (Tied a világ!, Somnakaj) is helyet kaptak, összesen több mint 10 ezer vendéget várnak. Hozzátette: a város élményeket, színes és változatos kulturális programokat kínál az ideérkezőknek.
A színházzá alakult lovarda ráadásul jóval többet nyújt idén a nézőknek mint a korábbi években: 80 millió forintos pályázati pénzből fejlesztették a hang- és fénytechnikát, kialakítottak egy 7X3 méteres LED falat és bővítették a parkolót is.
A Patkó Lovas Színház és a Nemzeti Lovas Színház előadásai folytatódnak Mórahalmon. Az István, a királyt és a Csárdáskirálynőt senkinek nem kell bemutatni: a Nemzeti Lovas Színház művészeinek előadásában azonban biztosan új élmények születnek még a rendszeres színházlátogatók körében is. István és Koppány hagyományosan nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án és 21-én száll szembe egymással. A lovas színházi évad utolsó előadása augusztus 25-én és 26-én a Csárdáskirálynő lesz.

Szóljon hozzá