Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Fedezzük fel Vas megyét, ősszel a leghangulatosabb

2021. 11. 04. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Kellemes séta egy színes arborétumban, egy panorámás túrázás a Kőszegi-hegységben, egy romantikus séta a Csónakázó-tó mellett, egy pihentető és gyógyító kúra Bükfürdőn, vagy egy igazi vízi paradicsom Sárváron.

Sárvár

Ha Sárvárra utazunk, érdemes megtekinteni a reneszánsz várkastélyok hangulatát idéző Nádasdy várat és várparkot, amely építészeti látványosságain túl történelmi emlékekkel, gyönyörű antik berendezési tárgyakkal is várja a látogatókat. Fedezzük fel a növényritkaságokkal büszkélkedő arborétumot, mely legnagyobb értékét minden bizonnyal az évszázados példányok képezik. A tájképet a legidősebb, mintegy 200 éves platánok, fekete fenyők, tiszafák, japán akácok uralják.
Kellemes sétát tehetünk a Csónakázó-tó, a Vadkert és a Rába folyó környékén, ahol öt festői kis híd és szigetek teszik hangulatossá a kirándulást, nem is beszélve az állandóan jelen lévő hattyúkról.
Két hivatalosan is gyógyhellyé nyilvánított területtel Sárvár a Dunántúl legnépszerűbb fürdőhelyei közé tartozik, ahol olyan medencét is találunk, melynek forró vizében a csillagos ég alatt is úszkálhatunk. Ha szívesen felfedeznénk az egész várost, töltsünk el egy pár napot, és találjuk meg a számunkra legjobb szállás ajánlatot.
Fedezzük fel Vas megyét, ősszel a leghangulatosabb
Sárvár

Kőszeg

Kőszeg kilátókban, természeti, kulturális értékekben, műemlékekben egyedülállóan gazdag város. Nem szabad kihagyni Jurisics várát, a Fő teret, de ha túrázni van kedvünk, akkor induljunk a Kőszegi-hegységben lévő 884 m magasan fekvő Írottkő-kilátóhoz, mely a Dunántúl, illetve Burgenland csúcspontja is. Útközben pedig ejtsük útba a Kálvária templomot, amely mellől gyönyörű panoráma nyílik a városra. A helyi legenda szerint a hívek a kezükben hordtak fel mintegy 70.000 darab téglát. Tovább haladva érjük el a Hétforrást, a hét magyar vezérről elnevezve, amit hét kifolyónyílással építettek ki. A közeli tanúhegyeket az Óház kilátóból, a várost a Szulejmán kilátóból csodálhatjuk meg.
Ha egy kis nyugalomra, és romantikára vágyunk, kihagyhatatlan a Csónakázó-tó és környéke, mely az osztrák határtól mindössze néhány száz méterre található a város peremén. A hegyek látványa és a friss levegő az őszi-téli hónapokban is feltölthet minket. A tökéletes kőszegi hétvégéhez már csak egy hangulatos szállás hiányzik, itt tudunk válogatni.
Ha egy kicsit nyugatra tekintünk, Kőszegtől pár km-re, a határ túloldalán találjuk a Sonnenthermét, ami 1500 m2 vízfelülettel rengeteg medencének, csúszdának, gyerekeknek szóló attrakciónak ad otthont, és ahol Ausztria első virtuális valóság vízicsúszdáját is kipróbálhatjuk.
Fedezzük fel Vas megyét, ősszel a leghangulatosabb
Kőszeg

Szombathely

A Nyugat királynője, azaz Szombathely városa sem ürül ki a hideg hónapok beköszöntével. Magyarország ma ismert legfontosabb római kori, keleti eredetű vallási emlékeit feltétlen nézzük meg, az Iseumtól nem messze pedig a zsinagógát is megcsodálhatjuk, mely az ország egyik legnagyobb templomaként magasodik a Fő tér fölé.
A helyiek közkedvelt kirándulóhelye, a Csónakázó-tó, és a közeli Kámoni Arborétum teljesen más arcát mutatja ilyenkor a természetkedvelők számára. Magyarország örökzöldekben leggazdagabb arborétuma ősszel és télen is gyönyörű a 25 ha-os fás-gyűjteményes kertjével. Kb. 5 km-nyi kavicsos sétaút vezeti végig a látogatót. A Vasi Múzeumfalu Szombathely zöldövezetében 1973-ben nyílt meg, és remekül bemutatja, milyen volt a vasi falvak élete a 18-20. században.
Ha vizes élményekre vágyunk, ússzunk egyet a város fedett uszodájában, ha pedig több napra tervezünk, találjuk meg a város legszuperebb szállásait.
Fedezzük fel Vas megyét, ősszel a leghangulatosabb
Szombathely

Bükfürdő

Az ország egyik kedvenc gyógyhelye, a fürdőjéről ismert Bükfürdő 33 medencéjével garantáltan mindenki kedvence, nem csak a gyógyulni vágyóké. Ha itt töltünk pár napot, látogassuk meg az Ökumenikus Kápolnát is, ami az egyetlen alapítványi kezelésben álló kápolna az országban. Bükfürdőtől 2 km-re fekszik Bük városa, ahol a kora barokk stílusú Szapáry-kastélyegyüttes várja az érdeklődőket. A Kneipp parkban végigmehetünk a homokos, a kisebb és nagyobb kavicsos, a faháncsos és tobozos szakaszokon. De ha mozogni van kedvünk, kipróbálhatjuk magunkat a nemzetközileg elismert golfpályán.
Bükfürdőtől 40 percnyi autóútra Fertőd városában a gyönyörű 18. században épült Esterházy-kastély kötelező látnivaló, francia parkjával, és impozáns épületegyüttesével.
Fedezzük fel Vas megyét, ősszel a leghangulatosabb
Bükfürdő

Sopron

A hűség városának legszebb része a Fő tér és a Várkerület, melynek minden épülete műemlék: a Tűztorony, a Városháza, a Patika-ház, a Gambrinus-ház, a Kecske-templom, a Kossow-ház, a Vármegyeháza, a Fabricius-ház, a Lackner- vagy Generális-ház, a Storno-ház. A tér közepén áll a Szentháromság-szobor.
Miután egy jót forralt boroztunk a belváros műemlék épületei között, sétáljunk el a Tűztoronyba, mely Sopron jelképe is egyben. Barokk hagymakupolája a kétfejű sassal 58 méter magasra emelkedik, a torony körerkélyéről páratlan kilátás nyílik a gyönyörűen kivilágított Belvárosra. A másik ilyen népszerű kirándulóhely a Károly-kilátó, tiszta időben a Schneeberg hófödte csúcsaira pillanthatunk le.
Sopronban járva nem mehetünk el a bobpálya mellett, ahol közel 1 km hosszan száguldozhatunk a lejtőn, 13 kanyaron át.
Érdemes pár napot eltöltenünk az Alpokalján, itt találjuk a számunkra legmegfelelőbb szállásokat.
Fedezzük fel Vas megyét, ősszel a leghangulatosabb
Sopron
Nyitóképen: Kőszeg – Kép Forrása

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Foglalja le MOST NYARALÁSÁT A SALRISBE!

GARANTÁLT LEGJOBB ÁRON! Fürdőzzön minden nap a SÓDOMB lábánál akár 22 ÓRÁIG!!!Megnézem