Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Legszebb természeti csodáink és közeli fürdőik

2018. 07. 04. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A határt sem kell átlépnünk ahhoz, hogy ritka természeti képződményekkel találkozzunk, legyen az egy vízesés, egy cseppkőbarlang vagy éppen egy különleges sóhegy. Egy mindezt felfedező kirándulás végén pedig a legjobb, amit tehetünk, ha csobbanunk egyet a közeli fürdőben.

Aggteleki cseppkőbarlang

Az Aggteleki-karszt barlangjait az UNESCO Világörökség Bizottsága a Világörökség részévé nyilvánította, függő- és álló cseppkövek, cseppkőoszlopok, cseppkőzászlók is kialakultak itt. Leghíresebb látványossága a Baradla-barlang, a 25 km hosszú barlangrendszer látogatására több túrát is szerveznek, ezután pedig irány a 40 km-re fekvő ózdi strand, ahol napozhatunk egyet a hideg barlangi időjárás után.
Legszebb természeti csodáink és közeli fürdőik

Ilona-völgyi vízesés

A Mártában, Parádfürdőtől 5 km-re találjuk Magyarország legmagasabb természetes vízesését, ami 10 méterről zúdul lefelé. Télen is csodás látványt nyújt, mikor befagy. Nagyon közel, 20 km-re találjuk Bükkszékfürdőt, ahol egy strand és fürdőház közül is választhatunk, hol csobbannánk szívesebben.
Legszebb természeti csodáink és közeli fürdőik

Tihanyi levendulás

Június-július tájékán lila tenger költözik a magyar tenger mellé, ezek a hatalmas és illatos levendulamezők Tihany különböző pontjain gyönyörű látványt nyújtanak. 10 km-re Tihanytól találjuk a Balaton legjobb aquaparkját, Balatonfüreden, ezt sem érdemes kihagyni.
Legszebb természeti csodáink és közeli fürdőik

Fülöpházi homokbuckák

A homokdűnék láttán akár a Szaharában is érezhetnénk magunkat, de nem kell olyan messze menni érte, csak a Kiskunsági Nemzeti Parkig. Homokhátságnak is hívják a fülöpházi buckavidéket, mely az Ős-Duna hordalékkúpjainak maradványa. 10 km-rel arrébb a ballószögi termálban fürdőzhetünk a sivatagi kalandok után.
Legszebb természeti csodáink és közeli fürdőik

Egerszalóki sóhegy

Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén, a föld mélyéből 410 méter mélyről feltörő 65-68 °C-os melegvízű hévízforrás és a víz által formált sódomb. A gyógyvizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette, ezzel Egerszalók is felkerült a magyarországi gyógyvíz-térképre. A ritka természeti képződmény látványát a gyógyfürdő medencéiből is élvezhetjük.
Legszebb természeti csodáink és közeli fürdőik

Szalajka-völgy, Fátyol-vízesés

Szilvásvárad büszkesége, és a Bükki Nemzeti Park legkedveltebb kirándulóhelye a Szalajka-völgyben lévő Fátyol-vízesés, 17 méter hosszú és 18 lépcsős mészkőtufagáton zúdul le, de néha az is előfordul, hogy elapad. A látványosságtól 30 km-re Egerben mártózhatunk meg az ország egyik legszebb fürdőhelyén.
Legszebb természeti csodáink és közeli fürdőik

Szent György-hegyi bazaltorgonák

A Tapolcai-medence tanúhegye a 415 méter magas Szent György-hegy, és itt találjuk az ország leglátványosabb oszlopos bazaltorgonáit, amik 30-40 méter magasak, és orgonasípokhoz hasonlóan sorakoznak egymás mellett. A fárasztó hegyi túra után ne hagyjuk ki a Hévízi gyógyfürdőt, autóval 35 perc alatt ott is vagyunk.
Legszebb természeti csodáink és közeli fürdőik
Képek forrása: anretours.hu (2.), mindenamieger.blogspot.com (3.), ilovebalaton.hu (4.), Daily News Hungary (5.), szilvasvarad.hu (7.), pinterest.com (8.)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness élmény a Szigetközben

Ajándék masszázs kedvezmény és gyerekeknek egy egésznapos Ugripark belépő! Most hatalmas kedvezménnyel: 12 900 Ft/fő/éjtől félpanzióval. Megnézem