Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Márton-napi gasztro- és fürdőprogramok szerte az országban

2019. 11. 06. 15:25
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Vigasságok, éjszakai zenés fürdőzések, lakomák, 100 ft-os fürdőbelépő, libafuttatás, libás játszópark, nagyvásár és borfesztivál is várhatóak a legérdekesebb Márton-napi programokon.

Márton napi medencebál az Igali Gyógyfürdőben – November 10.

Libazsíros szendvicskóstoló, Márton-napi finomságok, szaunaszeánsz, medencebál, Mártonoknak kedvezményes belépő az Igali Gyógyfürdőben. Az első 100 vendéget megajándékozzák libazsíros szendviccsel és egy pohár új borral. A Márton nevű vendégeknek csupán 100 Ft a belépőjegy. A külső termálmedencénél a Forever Duo zenél majd, kipróbálhatjuk az aqua fitnesst és szauna szeánszokon is részt vehetünk. Ha Igalon éjszakáznánk, itt találunk szállást.
Márton-napi gasztro- és fürdőprogramok szerte az országban

Igali Gyógyfürdő

Márton-napi medencebál Bogácson – November 9.

Meghosszabbított nyitvatartással kedveskedik a Bogácsi Fürdő Márton-nap alkalmából. 19:30-23:30-ig élvezhetjük a fedett részleg medencéit.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator Szentendrén – November 9-10.

A Szent Márton-napi népszokások mellett Szent Hubertus alakja is megelevenedik a szentendrei Skanzen őszi fesztiválján, ahol kézműves foglalkozások idézik meg az évszak hangulatát, emellett toll és kukoricafosztás, gólyalábasok, koncertek és táncház színesítik a napot. A részletes programot itt találjuk.

Márton-napi családi fesztivál Hévízen – November 9-10.

A hagyományőrző hétvége libafuttatással veszi kezdetét a hévízi Márton-napi fesztivál, melyet gazdag programsorozat követ. A gyerekeket népi játszótér és kézműves foglalkozás, a nagyobbakat fellépők sorozata várja. Az újbor megáldása mellett hangulatos lámpás felvonuláson is részt vehetnek a látogatók. Nem érdemes kihagyni a városban a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltavát, a Hévízi gyógyfürdőt. Maradjunk itt legalább egy éjszakára, és fedezzük fel a hangulatos ékszerdoboz városkát.

Szőlőhegyi Piknik Zalakaroson - November 8-9.

Márton naphoz és az új borhoz kapcsolódóan a Szőlőhegyi Piknik rendezvénnyel kicsit kitekinthetünk a környék borkínálatára. A szomszédos településeken lévő boros gazdákat látogathatjuk meg, ahol különböző Márton napi vigassággal kedveskednek számunkra Zalakaroson. 4 helyszínen várják Önt és családját megannyi szuper programmal. Ízelítőül: interaktív pince- és malomtúra, pajzán népi komédia, jazz est, libalakoma, libazsíros kenyérsütés... Ha több napot maradnánk Zalakaroson válogassunk a legjobb szállások közül, és csobbanjunk a környék legnépszerűbb fürdőjében.
Márton-napi gasztro- és fürdőprogramok szerte az országban

Szőlőhegyi Piknik - Kép forrása

Márton napi mulatság Egerszalókon – November 9.

Márton napi bandázás, újborkóstoltatás libatepertővel, libazsíros kenyérrel Egerszalók pincéiben. Népzenei koncert és táncház, töklámpás készítés, gyertyamártás, népi játékok, libasütés kemencében a Barlanglakásoknál.

Szent Márton-napi országos nagyvásár Szombathelyen – November 8-10.

A Szent Márton – napi országos szombathelyi nagyvásáron, ahogy az már szokás, megkóstolhatjuk az újbort, hiszen Márton a bornak bírája is. Terítékre kerül a liba is, a belőle készült finom étkek nélkül nem múlhat el ez a jeles nap. Hozzávetőleg több mint 100 vásáros kínálja változatos portékáit az érdeklődőknek. Emellett koncertek, bormustra, töklámpás-felvonulás, főzőverseny és íjászbemutató is szórakoztatja a kilátogatókat.

Márton-napi Libalakoma Debrecenben - November 8-10.

A helyi libából készült alföldi ételek és az egri borok frigyéből különleges fesztivál születik Debrecenben, ahol fellép többek között majd a GROUP’N SWING Mihály Rékával és Mujahid Zolival, és libaételeket is kóstolgathatunk. A részletes programot itt találjuk. Ha elidőznénk a városban, keressük meg a számunkra legjobb szállást, és ha marad időnk, a Nagyerdő szívében az Aquaticumban is csobbanhatunk.

Márton napi borfesztivál a Gellértben – November 7-10.

A borfesztivál az ország ikonikus szállodájában kilencedik alkalommal tölti meg élettel a történelmi színfalakat, és a fesztiválozók a kiváló borok korlátlan kóstolása mellett mintegy 3000 m2-en élvezhetik a lélegzetelállító helyszíneket. Lesz libastand, Budapest válogatott gasztro helyei, kúl koncertek a Gellért Fürdőcsarnokban, ahol pénteken fellép a Lóci játszik és szombaton a The Biebers. Kihagyhatatlan a város legikonikusabb fürdőjében, a Gellért Fürdőben való megmártózás.

Libadalom Siófokon - November 15-17.

Gasztronómiai élmények, családi programok, kulturális események, és koncertek várnak mindenkit a siófoki Libadalmon. Libás játszópark a gyerekeknek, gasztro kereskedők és kézművesek kínálják portékáikat.

Márton napi libalakoma Hajdúszoboszlón – November 15-17.

Novemberben már sokadik alkalommal vár mindenkit a hajdúszoboszlói Márton napi torkoskodás, ahol kulináris élmények mellett zenés-táncos programokból sem lesz hiány. Ha az egész hétvégét ide szánjuk, célszerű már most lefoglalni szállásunkat, és Európa legnagyobb fürdőkomplexumában, a Hungarospaban is fürdőzzünk egyet.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem