Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Őszi napok fürdőinkbenŐszi napok fürdőinkben Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Gyógyhellyé válna a megújuló bogácsi fürdő

2018. 01. 09. 07:50
Forrás: Turizmus.com
Fürdőzés
A bogácsi fürdő 2016-ban kapta meg a gyógyfürdő címet, nemrég megtették az első lépéseket a gyógyhellyé válás útján is.
Évről-évre folyamatosan fejlődő, korszerűsödő bogácsi termálfürdőben a jelenleg is tartó fejlesztés tavaly ősszel kezdődött, amely egy három ütemből álló projekt első része lesz.
Az első az ütemben valósul meg a fürdő főbejáratának és az öltözőjének a felújítása, bővítése. (tetőteret alakítanak ki, új épületrészt hoznak létre, vállfás öltözőt építenek). A mintegy 300 millió forintos önerő felhasználásával történő beruházást várhatóan május végére fejezik be és júniusban adják át a látogatóknak, addig is konténeres öltözőkkel biztosítják a fürdő zavartalan működését – olvasható a Turizmus.com-on.
Gyógyhellyé válna a megújuló bogácsi fürdő
A fejlesztés második ütemében kerül sor – szintén önerőből - egy fedett élményfürdő létesítésre, melynek tervei már elkészültek. A kivitelezési munkákat 2020-ig szeretnék befejezni. A fejlesztési projekt harmadik ütemében a szolgáltatások bővítését irányozták elő egy wellness-részleg kialakításával.
A Bogácsi Gyógy-és Strandfürdő kénes gyógyvize többek között mozgásszervi, reumatikus és ízületi problémák kezelésére, csontritkulás megelőzésére is alkalmazható. Ma már kilenc kültéri és egy beltéri medence várja a vendégeket, melyek közül télen négy üzemel.
A fürdő 2016-ban kapta meg a gyógyfürdő címet, nemrég pedig megpályázták a gyógyhellyé történő nyilvánítását. Az előkészületek, szakértők bevonásával már el is kezdődtek.

Szóljon hozzá