Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hasítanak a nyíregyházi fürdők

2016. 02. 18. 07:54
Forrás: Termál Online
Fürdőzés
Néhány év alatt a duplájára nőtt a Nyíregyházán végzett fürdőkezelések száma, illetve megugrott a sóstói fürdők vendégszáma is – írja a Termál Online.
Látogatószám tekintetében tavaly rekordot döntöttek a nyíregyházi fürdők, amelyek 514 ezer vendéget regisztráltak. Ez abból az interjúból derült ki, amit a közelmúltban Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója adott a Kelet-Magyarország napilapnak.
A szakember elmondása szerint a gyógykezelések terén is sokat fejlődött Sóstógyógyfürdő, hiszen amíg 2010-ben 64 ezer, addig tavaly már 127 ezer kezelést végeztek. A vendégszám növekedése a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. éves árbevételén is meglátszik: 5 évvel ezelőtt ez 678 millió forintot tett ki, 2015-ben viszont már elérték az 1,2 milliárd forintos szintet.
Mindez annak köszönhető, hogy a társaság fürdőiben az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg. 2011-ben megújult a Parkfürdő, 2012-ben a Nyíregyháza központjában lévő Júlia Fürdőt újították fel, 2013-ben a Fürdőház került sorra, 2014-ben az élményfürdőt, tavaly pedig a gyógyászati részleget fejlesztették.
Három évvel ezelőtt Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő településrész gyógyhely minősítést is kapott. Ez azért is fontos, mert a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban a hazai gyógyhelyek számára jelentős fejlesztési források nyílnak meg.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...