Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Nőgyógyászati problémák esetén ezeket a gyógyfürdőket látogassuk

2022. 02. 04. 07:15
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A kénes víz segítheti a teherbeesést, az idült nőgyógyászati betegségek esetén javasolják a gyógyvizes kádfürdőt, az iszapkezelést, a gyulladások ellen a víz magas hőmérséklete és az ásványi anyag tartalma segíthet.

Idült nőgyógyászati betegségek

A idült nőgyógyászati betegségek leggyakoribb kiváltó okai a hüvelygyulladás, melyet Trichomonas fertőzés, gombásodás, valamint bakteriális fertőzés is előidézhet. Leggyakoribb kialakulási oka a csökkent immunaktivitás és a sok szénhidrát fogyasztás. Gyógyításában segíthet a gyógyvizes kádfürdő, iszapkezelés, gyógytorna.
Marcali fürdője 1989 óta rendelkezik minősített gyógyvízzel, mely nátrium-hidrogén-karbonátos, kloridos jellegű. A gyógyvízzel eredményesen kezelhetőek a reumatikus, az idegrendszeri és a nőgyógyászati panaszok, így az idült nőgyógyászati betegségek is. Ajánlatos kúraszerűen alkalmazni, hatása 8-10 alkalom után már érezhető. Javasolt gyógyvízben tartózkodási idő 8-12 perc, majd fél óra pihenés.
Idült nőgyógyászati betegségekre az alábbi fürdők vize nyújthat még gyógyírt.

Nőgyógyászati gyulladások

A nőgyógyászati gyulladások közé tartozik a hüvelygyulladás, a petefészek gyulladás és a kismedencei gyulladás. Kezelésük a kiváltó betegség szerinti megfelelő helyi vagy tabletta formájában kiszerelt antibiotikummal történik. Az elhúzódó, kiújuló krónikus kismedencei gyulladásoknál az antibiotikus kezelés önmagában nem mindig hatásos, mellette szóba jönnek a termálfürdők, a rövidhullám-kezelések is.
Az Igali Gyógyfürdő vize alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos, s a benne lévő jodid-ion miatt a jódos vizek csoportjába sorolják a szakemberek. Magas hőmérséklete és az ásványi anyag tartalma miatt jelentős gyógyító hatással bír a krónikus nőgyógyászati bántalmak - vérzési rendellenességek, daganatok, hólyaghurutok és gyulladások - enyhítésében. Gyógyvize meddőségi problémák kezelésében is segítséget nyújthat.
Ezeket a fürdőket javasoljuk még nőgyógyászati gyulladások esetén.

Meddőség

A meddőség az az állapot, amikor egy személy biológiailag nem képes hozzájárulni a fogamzás folyamatához. A férfi meddőségnek genetikai vagy hormonális okai lehetnek, utóbbi jóval gyakoribb. A női meddőség mögött számtalan ok állhat. A meddőség bizonyos okait nem lehet korrigálni, azonban egy nő még ennek ellenére is teherbe eshet különböző mesterséges megtermékenyítési technikák, vagy más, a fogamzóképességet helyreállító eljárások segítségével. Kutatások támasztják alá, hogy a kénes víz segítheti a teherbeesést. A gyógyvíz erejét használva speciális, rehabilitációs nőgyógyászati balneo- és fizioterápiás kezeléseket alkalmaznak a meddőség különböző formáinak gyógyítására.
Szentes vidéke hazánk legnagyobb, Európa legsűrűbb geotermikus mezője, a településen 32 termálkút működik. A Dr Bugyi István Kórház, Gyógyfürdő és nappali Kórház víze alkáli hidrogén karbonátos, fluoridos meleg víz, ízületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek, a meddőség kezelésére alkalmas. A kupola alatt öt különböző hőmérsékletű gyógyvizes medence működik. 
Az alábbi fürdőket javasoljuk még meddőség esetén.

Nőgyógyászati műtétek utókezelése

A nőgyógyászati műtétek sokfélék lehetnek: küret, kúpkimetszés, méhszájplasztika, méhtükrözés, hastükrözés, hasmetszés, császármetszés, ciszta eltávolítás, petefészek eltávolítás, méheltávolítás, endometriózis és onkológiai műtétek, stb. A nőgyógyászati műtétek utókezelése heteket vehet igénybe, hogy a szövetek regenerálódhassanak és a seb minél hamarabb gyógyulhasson.
A Hévízi Gyógytó vize egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve így a szénsavas, a kénes, a kalcium, magnézium, hidrogén karbonátos és enyhén radioaktív gyógyvizek kedvező tulajdonságait. A több mint tízezer éves, kénes, enyhén radon emanációt tartalmazó gyógyvíz és gyógyiszap a komplex fizioterápiás kezelésekkel együtt igen előnyös a nőgyógyászati műtétek utókezelésében is.
Az alábbi gyógyfürdők vizei segíthetnek még nőgyógyászati műtétek után.
Olvasta? Korábban légzőszervi betegséggel valamint szív-és érrendszeri betegséggel küzdők számára is javasoltunk már fürdőket.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide