Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Szabadtéri fürdők a hűvösebb évszakra is

2017. 11. 07. 20:27
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Nincs is annál hangulatosabb, mint egy forró vizű medencében ejtőzve csodálni az őszi tájat vagy éppenséggel a hópelyheket. Számos télen-nyáron üzemelő szabadtéri termálmedence várja a látogatókat, vegyünk sorra néhányat!
Itt az ősz, jön a tél, de a természet azért – reméljük - még jó pár napfényes délutánnal és csillagos estével ajándékoz meg minket idén.
A főváros legnagyobb és egyben legismertebb szabadtéri termálfürdője a Széchenyi Gyógyfürdő, amely a nemzetközi turizmus egyik „sztárja” is. A gyönyörű antik fürdő épületei között gőzölgő szabadtéri medence ősszel és télen, akár hóesésben is várja a fürdőzni vágyókat. Sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár is működik a kültéri fürdőben, melynek partjától rövid úton el lehet jutni a beltéri gyógyfürdőig vagy a szaunákig, ahol még jobban felmelegíthetjük testünket, ha szükség van rá. A Széchenyi Gyógyfürdő, becenevén a „Szecska”, Budapest és egyben Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, amelynek őszi-téli varázsa mindenkit ámulatba ejt, aki egyszer kipróbálja.
Szabadtéri fürdők a hűvösebb évszakra is
Széchenyi Gyógyfürdő
Budapest legújabb négy évszakos fürdője a margitszigeti Palatinus. A „Pala” idén októbertől ugyanis nem csupán egy új fedett fürdővel – benne 4 új medencével és egy vadonatúj wellneszrészleggel - várja a látogatókat, de strandjának két medencéjét a 40 méteres úszó és a mellette lévő termálmedencét is lehet használni télen.
Szabadtéri fürdők a hűvösebb évszakra is
Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő 
A szegedi Napfényfürdő Aquapolis szintén nemcsak nyáron, hanem a téli időszakban is rengeteg élményt kínál vendégeinek, akár a szabad ég alatt is. A négy évszakos vízi városban a belső élménymedence térben sodrófolyósok, zuhatagok, pezsgőágyak és egyéb élményelemek várják a fürdőzőket. A belső élménymedencéhez kiúszóval kapcsolódik a külső wellness medence. A pihenni vágyó felnőtteknek jó hír, hogy a Napfényfürdő Aquapolisban kialakítottak egy exkluzív csendes wellnessrészleget, mely tökéletes kikapcsolódást biztosít mindenki számára.
Szabadtéri fürdők a hűvösebb évszakra is
Napfényfürdő Aquapolis
A fővárostól alig egy óra alatt autóval vagy akár vonattal is jól megközelíthető a Velencei tó környéke. Az agárdi Bika-völgyben található az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő. Az 58 fokos gyógyhatású vizével, gazdag ásványi anyag összetételével elsősorban a mozgásszervi, nőgyógyászati betegségek kezelésére nyújt enyhülést, de emellett a wellness iránt fogékony vendégeknek is kellemes felüdülést biztosít. A fürdőben közel 1400 m2 vízfelület, egy nyitott és négy fedett termálvizes medence várja a gyógyulásra és kikapcsolódásra vágyó családokat. A fürdő kültéri medencéi télen-nyáron birtokba vehetik a vendégek.
Szabadtéri fürdők a hűvösebb évszakra is
Agárdi Gyógy- és Termálfürdő
A pompás Demjéni Termál Völgy hegyes-dombos vidékét valószínűleg az Isten is jókedvében teremtette. A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tűnik. A gyógyfürdő medencéit Éjszaka kivilágítják, amely varázslatos hangulatot kölcsönöz a fürdőnek. Aki bírja, akár hajnali kettőig is élvezheti a meleg fürdő áldásos hatását. A demjéni Hegyeskő-völgyben 2006-ban létesítették azt a kutat, melyre a gyógyfürdő épült. A 690 méter mélyről feltörő, több tízezer éves, 68 °C-os víz az ország legújabban feltárt gyógyvize. A vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a vas és kovasav tartalma. A fürdőkúra alkalmazható sokféle mozgásszervi betegségre: reumatikus megbetegedések, csontritkulás, kopásos gerinc/ízületi megbetegedések, köszvény, sérülések, mozgásszervi műtétek elő- és utókezelésére. Javítja a vérkeringést és a mozgásképességet.
Szabadtéri fürdők a hűvösebb évszakra is

Demjéni Termál Völgy
Egész Európában, sőt a világon is kuriózumnak számít a Hévízi-tó, amely a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava. Fantasztikus összetétele és a környék egyedülálló mikroklímája teszi egyedivé Hévíz csodáját, amely minden alkalommal újabb és újabb arcát mutatja az idelátogatónak. A Hévízi-tó természetvédelmi területen fekszik, a tavat körülvevő lápok, forrásbarlang és a tó is védett természeti ritkaság. Ez a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, mely testet és lelket egyaránt felüdít. Télen a kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén, ami gátolja a víz lehűlését, ugyanakkor egy természetes inhalatórium alakul ki. A fákkal és klasszikus épületekkel körülvett tó felett gőzölgő víz a fürdőből nézve a legszebb. Egyszer mindenkinek ki kell próbálnia a téli fürdőzést Hévízen.
Szabadtéri fürdők a hűvösebb évszakra is
Hévízi-tó
A kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő harminc éves múltra tekint vissza. A gyógyfürdő főtevékenysége a fizikai közérzetet javító szolgáltatások biztosítása, ezen belül kiemelkedőek a gyógyvízre alapozott gyógyászati szolgáltatások, amelyek főleg mozgásszervi betegségek, reumatikus fájdalmak kezelésére javallottak. A szabadban minden évszakban használható gyógymedence várja a pihenni és gyógyulni vágyókat
Szabadtéri fürdők a hűvösebb évszakra is
Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő 
.
Nyitókép: Széchenyi Gyógyfürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Nem bírod már a kánikulát? Szakadj ki a hétköznapokból és tölts egy éjszakát a Kis-Duna partján különleges ajánlatunkkal!

A ráckevei felnőttbarát Duna Relax Hotel**** ideális választás ebben a forróságban. Wellness-sziget, kültéri medencék, szabadtéri Relax Beach Bár és a Duna-part… kell ennél több?Megnézem