Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Tíz fürdő Magyarország leghosszabb csúszdáival

2017. 05. 20. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Mi is jelenthetne nagyobb „kaland faktort”, mint egy extra magas vagy hosszú, esetleg különösen gyors vízi csúszda? Összegyűjtöttünk néhány hazai rekorder „csúszda-célpontot”, melyeket idén nyáron mindenképpen érdemes felkeresni!
Kicsit nehezen, de azért lassan idén is megérkezik a nyár, a strandszezon és itt a vakáció. Ha gyerekkel indulunk fürdőzni, a játék és a szórakozás legalább olyan fontos, mint a pihenés.
Az elmúlt évek során a közönség egyik nagy kedvencévé vált a Demjéni Termál Völgy, ahol a gyógyfürdő és barlangfürdő mellett aquapark is található. A Cascade Barlang –és Élményfürdőhöz tartozik egy hegybe süllyesztett, 24 méter átmérőjű és 25 méter mélységű csúszdatorony, amihez 550 méternyi csúszófelület tartozik, valamint egy 133 méteres sodrópatakot is kipróbálhatnak az izgalmakra vágyó strandolók. Az Aquapark kamikaze csúszdái, valamint osztott-pályás csúszdája is remek szórakozást ígér.
Az AquaCity Zalaegerszeg tíz óriáscsúszdával várja vendégeit. Két óriás kalandcsúszdája egyenként több mint 100 méter hosszan kacskaringózik. A látogatók egyik kedvence az őrült folyó, amely az aquapark leghosszabb csúszdája, körülbelül 120 méter hosszú. A legbátrabbakat várja a megközelítőleg 100 méter hosszú „Fekete lyuk”, a villámsebességet kínáló „Hidrocső”, az ég felé törő ’Kamikaze” és az egymásba gabalyodó kígyókhoz hasonló Twister csúszdarendszer.
Tíz fürdő Magyarország leghosszabb csúszdáival
AquaCity Zalaegerszeg
Az Aquaworld Resort Budapest télen-nyáron a főváros egyik állandó családi programja. A fedett élményfürdő egész évben fogadja vendégeit, tizenegy darab, összesen 1 kilométer hosszú csúszdájával. Egész évben biztosítják a csúszdák az izgalmakat, annak köszönhetően, hogy minden fedett térben található. A Kamikázét és az Ufót is ki lehet próbálni a tizenegy csúszda közül.
A debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő óriáscsúszdái igazán különleges környezetben találhatóak. A dús trópusi növényzettel benőtt, zárt csúszdák 9 méter magasról indulnak, a végén pedig 28-30 C-os vízbe csobbanhatnak. Azokat, akik egy lendületes és igazán hátborzongató csúszástól sem rettenek meg, a kamikáze csúszda várja. A kevésbé bátrabbaknak sem kell lemondaniuk a csúszdázás örömeiről, nekik a hydro csúszdát javasoljuk, de a piros családi csúszdán is megszerezhetik első csúszdaélményeiket.
TIPPÜNK: A csúszdázás örömeit és az Aquaticum SPA széleskörű szolgáltatásait június 13-ig együtt olcsóbban is kipróbálhatja: a termálfürdőbe, az élményfürdőbe és a szaunákba szóló komplex belépőjegyeket ugyanis 15%-os kedvezménnyel válthatja meg. Bővebben minderről: komplex akció az Aquaticum SPA-ban.
Tíz fürdő Magyarország leghosszabb csúszdáival
Aquaticum Mediterrán Élményfürdő
A Bükkszéki Fürdő igazi vonzerő a strandolni, fürdeni vágyóknak. Aki egyszer megmártózott a körmedencében, megérezte a 39 Celsius-fokos Salvus gyógyvíz jótékony hatását, a falu különös atmoszféráját, biztos, hogy visszavágyik, és újra felkeresi. A Strandfürdőben egy gyógyvízzel töltött medence, egy úszómedence, egy élményelemekkel felszerelt élménymedence, egy gyermekmedence, egy csúszdapark és Közép-Európa egyik leghosszabb, 136 méteres csúszdája várja az izgalmakra vágyókat.
Szegeden a Napfényfürdő Aquapolisban az élményfürdő és a strand mellett tizenhárom, összesen 1000 méter hosszúságú csúszda várja a fürdővendégeket. A fürdő népszerűségét a 30 méteres toronyból induló, 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszdának köszönheti, ami az egész évben üzemelő vízi testcsúszdák közül a leghosszabb Európában. Nem ez az egyetlen extra csúszda a Napfényfürdő Aquapolisban, hiszen egy 233 méter hosszú, "kamikaze" szakasszal rendelkező zárt óriáscsúszda is tartozik az élményfürdőhöz.
Tíz fürdő Magyarország leghosszabb csúszdáival
Napfényfürdő Aquapolisban
A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melyben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is működik. Magyarország legrégibb csúszdaparkja összesen tizenöt csúszdával rendelkezik. Az Aquapark tizenöt különféle pályája közül választhatnak a csobbanás kedvelői. Négypályás versenycsúszda, kamikaze, hidrocsúszda, óriás csavarcsúszda, fekete lyuk, őrült folyó, továbbá a big hole, a Niagara és a twister állnak a rendkívüli izgalmakra vágyók rendelkezésére. 2014 óta az úgynevezett „extrém zóna” is várja a strandolókat, ahol hat új, izgalmas kalandcsúszda próbálható ki: a szabadesős alagút, a vízhurok, a szuperhullám, a cunami, az űrcsónak és a vízcső.
Az Atlantika Vízividámpark Gergelyiugornyán, a Tisza-Szamos torkolattól 800 méterre található. Jelenleg hét óriás csúszdával, hét medencével biztosít kellemes időtöltést. Van itt úszómedence, hullámmedence, gyerek élményfürdő és két gyerekmedence, dupla kamikaze a gyors csúszás szerelmeseinek, három anakonda csúszda a kevésbé bátraknak. A Shuttle csúszda Magyarországon egyedülálló: a két sávos csúszdában egy "bobon" érkeznek a látogatók a medencébe, amiben akár 50 métert is siklanak.
Tíz fürdő Magyarország leghosszabb csúszdáival
Atlantika Vízividámpark 
A Mogyoródon található Aquarena vízipark 11 és fél hektáron terül el és huszonhat csúszdával rendelkezik. Összesen másfél kilométernyi csúszdapálya kanyarog a föld felett és alatt, ahol különféle látványosságoknak is részesei lehetünk. Előnye, hogy nem csak vízi, hanem szárazföldi kalandokat is kínál.
A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Szegedtől 20 km-re Baja felé, Mórahalom központjában található. A fürdő széleskörű gyógy- és wellness szolgáltatásaival, fedett és szabadtéri élménymedencéivel, 10.000 m2-es parkosított zöldfelületével közel 1,5 hektáros területen helyezkedik el, mely nem csupán a gyógyulni, hanem a kikapcsolódni, pihenni, valamint a sportolni vágyók igényeit is maximálisan kielégíti. A gyermekfürdőt a két beltéri csúszda teszi igazán izgalmassá, amelyből az egyik kilép az épületből, majd újra visszakanyarodik a vízbe csobbanás előtt. A csúszdák hossza összesen 200 méter, az egyik nagyjából 90, a másik 110 méter. A kalandmedence csúszdák fogadására is szolgál.
Borítókép: Aquarena
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...