Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók Húsvéti ajánlatokHúsvéti ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Több mint 900 millióból fejlesztik a mezőkövesdi fürdőt

2017. 09. 08. 20:08
Forrás: Turizmus.com
Fürdőzés
Gyógy- és egészségparkkal teszi vonzóbbá Mezőkövesd a Zsóry fürdő környezetét, a beruházásra 918,5 millió forintot nyert a város a gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztésére kiírt GINOP- pályázaton.
A fejlesztés a Zsóry-fürdő egyediségére épülő profil kialakítását, a turisztikai szezon meghosszabbítását célozza. A támogatásból a Zsóry-fürdő előtt közösségi teret, a mögötte lévő arborétum területén egészségparkot hoznak létre – olvasható a turizmus.com-on.
A közösségi téren többek között többfunkciós emelvény, párakapuként, ködszínházként vagy fényjáték helyszíneként működtethető keretelem, szökőkút, filagória, információs központ, kiszolgáló építmények, elektromosroller- és segwaykölcsönző, kávézó, illemhely, jógatér, thai chi mező, petanque-pályák, háromdimenziós aszfaltrajz és fotópontok kapnak helyet.
Az egészségparkban a tájegység növény- és madárvilágát bemutató „növénytornyot", két információs pavilont, fedett, nyitott terű, az itteni élővilágról hagyományos és digitális információkat nyújtó ökológiai információs központot, nyolc elemű egészségügyi infokommunikációs állapotfelmérő rendszert, gyógysétányt, Kneipp-sétautat, rekortán futópályát, ökológiai tanösvényt, tematikus fitneszpályát és három korosztály számára tematikus játszóparkokat alakítanak ki.
Az attrakciós elemek esztétikus, tájépítészeti környezetben valósulnak meg, amelyek betöltik a pihenőpont funkciót, a közösségi találkozóhely szerepét, biztosítják az egészségturisztikai és aktív pihenés lehetőségét. A parkban parkolókat is kialakítanak, elektromos meghajtású közlekedési eszközök töltőállomásával.

Szóljon hozzá