Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Mindenünk a víz - Keresik a budapesti fürdők kabalafiguráit

2023. 03. 23. 14:25
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A múlt héten volt a Víz Világnapja, és idén 150 éves Budapest. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. ebből az alkalomból kreatív pályázatot hirdetett, amelyben többek között a fővárosi fürdők kabalafiguráit is keresik.

13 fürdő, 19 gyógyvíz, 120 forrás


A víz világnapja minden évben más és más nézőpontból fókuszál a víz alapvető szerepére. Az idén arra hívta fel a figyelmet, hogy a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldása a jó irányba tett lépések felgyorsításában rejlik. Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban.

 

Az ivóvíz, ásványvíz és gyógyvíz egyaránt páratlan természeti kincsünk, ezért közös felelősségünk, hogy óvjuk és megőrizzük. Budapest egyedülálló értéke, hogy területén 19 féle különböző gyógyvíz és szintén 19 féle ásványvíz található. A világon nincs még egy olyan főváros, ahol ennyi gyógyfürdő lenne, méltán nevezzük ezért fürdőfővárosnak is.

 

 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. évek óta csatlakozik a víz világnapja programhoz. A fürdőtársaság életében ez mindig kiemelkedő alkalom, hiszen a 13 budapesti fürdőt összesen több, mint 120 forrás és kút látja el nap mint nap friss, éltető vízzel – köztük hideg és meleg ásvány- és gyógyvizekkel.

 

Mindenünk a víz - Kreatív pályázat gyerekeknek


Idén ünnepeljük Budapest 150. születésnapját. A víz világnapját összekötve az évfordulóval ezen a napon a BGYH „Mindenünk a víz” címmel kreatív pályázatot indít budapesti gyerekek és diákok részére.

Különböző technikával készített rajzokkal, digitális alkotásokkal lehet pályázni, és keresik a budapesti gyógyfürdők és strandok kabalafiguráját is. Mi más is lehetne a kreatív pályázat témája, mint a víz – Budapest mint fürdőfőváros, Budapest kincse a gyógy- és ásványvíz és emlékezetes fürdőélmények.

A pályázatra május közepéig várják az alkotásokat, eredményhirdetés az iskolai tanév végén lesz.

Részletek az alábbi linkre kattintva: 
https://www.budapestgyogyfurdoi.hu/viz-vilagnapja-palyazat.

 

Új emlékpad a Lukács Fürdőben


A világnaphoz kötődött a március 22-i esemény is a Lukács fürdőben, amellyel Udvaros Béla egykori színész, rendező, színigazgatóra emlékeztek, aki évtizedeken át volt a fürdő hűséges törzsvendége, szinte jelképe. Alakját a fürdő kertjében tiszteletére állított emlékpad őrzi meg további hosszú éveken át.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...