Egészségpark épül a Zsóry fürdő mellé

2018. 10. 11. 07:50
Forrás: Termál Online
Útitárs
Még az ősszel elkezdődik az építkezés a fürdővel szemközti területen, Mezőkövesden. A gyógy-és egészségpark átadására 2019 decemberében kerülhet sor.
„Gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztése” címmel 2015-ben írtak ki pályázatot (egy uniós projektnek köszönhetően) többek között gyógyhellyel rendelkező települések részére. A támogatás révén nem a gyógyfürdő fejlesztésére nyílik lehetőség, hanem a település infrastruktúrájának fejlesztésére, szolgáltatásai színvonalának növelésére – olvasható a Termál Online-on.
A számos pályázó közül kiválasztott nyertes települések egyike Mezőkövesd volt. A 966 millió forintból a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő főbejáratával szembeni részt fogják átalakítani, egy tematikus egészségparkot építenek. A tervek szerint az eddigitől sokkal szebb, parkosított környezet fogadja majd a vendégeket azáltal, hogy elköltöztetik a parkolót, helyére egy közösségi tér kerül, valamint egy tematikus tanösvény is kialakítanak majd e területen.
Az építkezés hamarosan elkezdődhet, mivel a kivitelezői szerződést a közelmúltban írták alá. A fejlesztési munkák 15 hónap alatt kell befejezni, így az átadás időpontja legkésőbb 2019 december közepén várható.
A munkálatok alatt a Zsóry fürdő zavartalanul fog működni.
Egészségpark épül a Zsóry fürdő mellé
Zsóry Gyógy- és Strandfürdő
Látványterv forrása: Termál Online.