Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók További ajánlatok

Egy wellnesshétvége kisgyerekkel is lehet pihentető

2019. 03. 09. 09:09
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan szervezhetjük úgy a családi wellnesshétvégét, hogy a legkisebbek is jól érezzék magukat. Fürdők, kalandparkok, gyönyörű kisvasút útvonalak várnak ránk szerte az országban.
Családi víkendet szervezni bizony nem egyszerű feladat: a szülők elnyújtóznának egy kicsit a wellnessben, üldögélnének a bárban, míg a gyerekeket folyamatosan hajtja a kalandvágy.

Ne féljünk gyerekkel utazni, szervezzünk jól!

Sokan kétségekkel telve indulnak kisgyerekkel egy hétvégi kikapcsolódásra, hiszen már előre tudják, a víkend minden lesz, csak pihentető nem. Bizony, be kell látnunk, a csendes wellness – a pancsolással és a vízi játékokkal ellentétben – nem a kisgyerekek profilja. Ők másra vágynak: kalandra, újdonságra, mozgásra és szórakozásra. Legyünk megértők, gondoljunk csak bele: ha csak néhány felnőtt utazik el együtt pár napra, akkor sem egyszerű a programszervezés és az empátia gyakorlása, nem is beszélve a közös kaland során felmerülő nem várt problémákról. Mindez hatványozódik, ha gyerekekkel közösen utaznánk úgy, hogy mindenki maradéktalanul jól érezze magát. A felhőtlen családi pihenésért bizony meg kell dolgozni, de ha utódunk is örömét leli a kirándulásban, akkor talán nekünk is hagy néhány órát a kikapcsolódásra.
Egy wellnesshétvége kisgyerekkel is lehet pihentető

Kicsi és nagyobb gyerekre is másért kell figyelni

Ha kicsi gyerek is van a családban, érdemes a bababarát szálláshelyek közül választani. Ezeken a szállásokon rendszerint ingyenesen biztosítják a családok számára a megfelelő ágyat, etetőszéket, pelenkázót és legtöbbször játszóház és a legkisebbek számára is használható medence is van a hotel területén. Ráadásul ezeken a hotelekben számítanak a baba érkezésére, felkészültek az esetleges problémákra és elnézők akkor is, ha kicsit hangosabbra sikerül a program a megszokottnál.
Egy wellnesshétvége kisgyerekkel is lehet pihentető
Forrás: Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa
Ha nagyobb gyerekkel indulunk útnak, akkor is van mire odafigyelni, ha azt szeretnék, hogy boldog nyugalomban és ne állandó hiszti és elégedetlenkedés, no és a vele járó idegeskedés uralja a nyaralás napjait. Próbáljuk úgy szervezni a programokat, hogy a gyerek is megtalálja azt, amire igazán vágyik. Szerencsés, ha olyan hotelt választunk, ahol animátorok is dolgoznak, és ha van ilyen, ne szégyelljük „beadni” a gyereket ebbe a speciális játszóházba, hiszen a kicsi biztosan nagyon jól érzi majd magát a többi gyerekkel, nekünk pedig jut egy-két szabad óra pihenésre, masszázsra, kikapcsolódásra. Érdemes körülnézni, milyen kicsiknek való kikapcsolódási lehetőség van a környéken és találjunk ki neki is valami különlegességet. Csodás víziparkok, kalandparkok és kirándulóhelyek várnak minket mindenütt az országban, az alábbiakban választottunk is néhányat.
Egy wellnesshétvége kisgyerekkel is lehet pihentető
Forrás: Zalakarosi Fürdő

Aquaparkok a gyors csúszásért

A vízi parkok és játszóterek mindig jó választást jelentenek, ha gyerekekkel szerveznénk számukra is szórakoztató programot. Csodás helyszínek várnak, szinte mindenütt az országban, érdemes megkeresni a legközelebbit, csak néhányat emelnénk ki a sorból. Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Hungarospa Hajdúszoboszló például akkor is kihagyhatatlan élményt ígér, ha egy jót szeretne hancúrozni a család, az Aqua-Palace élményfürdőben elképesztően látványos környezetben mulathatunk. A Bükfürdő Thermal & Spa is télen-nyáron várja fedett és nyitott medencéivel és a kicsiknek kedvező „gyerekszakasszal” a látogatókat. A budapesti Aquaworld Resort & Spa a fővárosiak talán legkedveltebb „vizes” szórakozóhelye, tizenegyféle, összesen egy kilométer hosszú csúszda várja itt a látogatókat. Zalaegerszegen az AquaCity vízi vidámparkja Közép-Európa legnagyobb víztömegével, 6000 m2 vízfelülettel várja a fürdőzőket.  
Egy wellnesshétvége kisgyerekkel is lehet pihentető
Forrás: Bükfürdő Thermal & Spa

Kalandozás a kalandparkban

Itt a tavasz, jó idő esetén nemcsak a vízi csúszda, de egy erdei kalandpark is leköti a gyerekeket, akik egy játékkal töltött délelőtt vagy kora délután után talán hagynak nekünk egy kis időt a wellnessben való pihenésre is. Ezekből sincs hiány Magyarországon, a teljesség igénye nélkül ajánlunk néhányat. Cegléden, a csúszdapark és a fürdő közvetlen szomszédságában, a tóparton található a Ceglédfürdő Kalandpark, de az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkjában, a Harkányból könnyen megközelíthető pécsi Mecsextrém Parkban garantáltan jól érzi magát az egész család. Egertől vagy Parádról nem messze találjuk az Oxygen Adrenalin Parkot, ahol fantasztikus élményt ígér az európai viszonylatban is egyedülálló 183 méter hosszú függőhíd. A Kalandsziget a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden számtalan élményekkel teli programot kínál mindenki számára, Szombathelyen pedig a Kalandváros garantálja a gyerekeknek az élményt. Miskolctapolcáról kihagyhatatlan, de Egerből is érdemes felkeresni a Lillafüredi Sport- és Kalandparkot, de az észak-kelet magyarországi fürdőkből érdemes ellátogatni Zempléni Kalandparkba is, amely többek között Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével vár minket.
Egy wellnesshétvége kisgyerekkel is lehet pihentető
Forrás: Mecsextrém Park

Kisvasúttal az országban

Szinte minden gyerek kedveli a vonatokat, érdemes hát egyességet kötni: pár óra vonatozásért cserébe talán a szállodába visszatérve hagy nekünk időt pár perc pihenésre. S hogy hova menjünk? Budapesti kirándulás elmaradhatatlan része a Széchenyi hegyi gyermekvasút, ahol a szolgálatot gyerekek látják el. Igazi különlegességet kínál a Dél-Dunántúlon, Harkányban, Siklóson vagy Kaposváron pihenőknek a Gemenci Erdei Vasút, amely a Pörbölyi Ökoturisztikai Központból viszi kirándulni a vonatozni vágyókat. Aki a tavaszi szünetre az ország észak-nyugati részét, Sárvár, Bükfürdő vagy Győr fürdőit választja, annak érdemes egy nagyobb kirándulást tenni Sopron és Nagycenk irányába, ahol a nagycenki Széchenyi-kastély és Fertőboz között közlekedő Széchenyi Múzeumvasút néhány éve újult meg. Az egri fürdőkben, esetleg Mezőkövesden vagy Bogácson pihenve kihagyhatatlan élményt kínál Szilvásvárad, ahol a gyönyörű ménes és a halkan csobogó Fátyol-vízesés mentén közlekedik Magyarország egyik leghangulatosabb erdei kisvasútja. A Miskolctapolca Barlangfürdőből egy rövid kirándulással elérhető Lillafüredi erdei vasút pedig Magyarország egyik legszebb útvonalán közlekedő kisvasútja, amely meredek hegyoldalakban, különleges völgyhidakon, alagutakon vezet keresztül. Ha pedig Debrecenben pihenünk, semmiképp ne hagyjuk ki a város egyik szimbólumát, a Zsuzsi erdei kisvasutat.
Egy wellnesshétvége kisgyerekkel is lehet pihentető
Gemenci Erdei Vasút

A szervezés mindennél fontosabb

A fenti összefoglaló csak néhány ötlet volt a sok közül, szinte minden fürdőváros környékén remek kirándulóhelyek, magaslati kilátók, állatkertek, vadasparkok és gyerek játszóparkok vannak, érdemes megbeszélni a nagyobb gyerekkel, hogy melyik választaná legszívesebben. Fontos azonban, hogy a kisgyerekkel megyünk fürdőbe, vagy wellness központba, mindig nézzünk utána a felkínált lehetőségnek, hogy melyik milyen korosztálynak nyújt felhőtlen szórakozást. A túl kicsi gyereket a nagyobbaknak szánt aquaparkba, élményfürdőbe se vigyük, mert a legtöbb játék itt inkább nagyobbaknak való és nem túl vidám dolog kívülállóként nézni, ahogy a többiek jól szórakoznak a korhatáros játékokon. Kisebb gyerek esetében ragaszkodjunk a különálló babapancsolóhoz, amely higiéniai szempontból is jobb választásnak bizonyul majd.
Egy wellnesshétvége kisgyerekkel is lehet pihentető

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide