Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Hazai sípályák termálfürdők közelében

2023. 12. 13. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Egy havas tájon eltöltött nap után mi is hozhatna kellemesebb pihenést, mint néhány óra a termálfürdőben? Bár a hazai sípályák jó része még néhány hétig nem kínál megfelelő minőségű havat, azért a téli sportok szerelmeseinek jó része már készül a szezonra.

Eplényből Pápára

Eplény Veszprémtől 15 km-re, a Bakony déli részén helyezkedik el, és jól karbantartott műúton érhető el. Az Ámos-hegyi Pihenőerdőben találjuk Intersport Siaréna néven az Eplény külterületén található sípályarendszert. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően nagyon modern pályarendszeren sportolhatunk, ráadásul Magyarország legmeredekebb sípályája itt található. Már a 'csúcsról' is többféleképpen lehet lefelé indulni, így a sízés nem válik monotonná, váltogathatjuk a pályákat. Esti sízésre is van lehetőség. Eplényből a téli sport után érdemes ellátogatni az alig 20 km-re található Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdőbe, ahol átmelegedhetnünk és ellazíthatjuk izmainkat.
Hazai sípályák termálfürdők közelében
Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

Mátraszentistvánról Egerbe

A Mátraszentistváni Sípark a Felső-Mátrában található az ország legmagasabban fekvő hegyi falvainak ölelésében, Galyatetőtől 6 km-re. A sípark pályarendszere a Három falu templomával szemben a műút túloldalán található Sztepán-réti nagy parkolótól indul, s a Rubonya-hegy északi-észak-nyugati oldalán halad lefelé a Mátraszentistván alatt csörgedező Hutahelyi-patak. A hat sípálya hossza összesen 4300 méter, többféle nehézségi szintű pályával, felvonókkal, hócsúszdával, oktatással és játékokkal várnak mindenkit. A síparkban eltöltött nap után érdemes kerülőt tenni Eger felé, ahol a folyamatos fürdőfejlesztések révén ma modern körülmények között élvezhetik a vendégek a víz gyógyhatását, és élhetik át az egri fürdőkultúra több száz éves történetét. Az Eger belvárostól néhány percre található fedett-nyitott vízi élménysziget hét medencével, sportpályákkal és közvetlen átjárási lehetőséggel rendelkezik a Török Fürdőbe. Az Egri Termálfürdőben a család minden tagja megtalálja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget.
Hazai sípályák termálfürdők közelében
Török Fürdő Eger

Bánkútról Miskolctapolcára

Észak-Magyarország egyik legszebb részén, a Bükki Nemzeti Parkban fekszik Bánkút síterepe. Tengerszint feletti magassága 800-970 m. A pályarendszer 6 különböző nehézségű lesikló pályából és 2 könnyű tanulópályából áll. A Bánkút Sí Klub 4 tányéros és 4 tolókaros felvonót üzemeltet, a kezdők tanulását egy külön "bébilift" segíti. Előre bejelentett napokon a kivilágított pályákon lehet síelni, megfelelő időben pedig sífutásra is lehetőség van. A bánkúti sípályáktól alig 36 km-re található a Miskolctapolca Barlangfürdő, ahol fáradt izmaink egy kivételes helyen pihenhetnek meg.
Hazai sípályák termálfürdők közelében
Miskolctapolca Barlangfürdő

Kékestetőről Egerszalókra

Kékestető Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter. Innen indul Magyarország 2. leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú, és a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. A lesiklópálya mindvégig enyhe lejtésű, így kezdő síelők, családok számára is kiválóan alkalmas. Az ún. "déli pálya" teljes hosszán végig sízők a Veronika-réttől sí-buszokkal juthatnak vissza Kékestetőre. Ha kisportoltuk magunkat hazánk legmagasabb pontján, érdemes kipróbálni a különleges Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdőt Egerszalókon. Az egerszalóki fürdőben páratlan természeti környezetben lehet fürdőzni.
Hazai sípályák termálfürdők közelében
Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

Sopronból Bükfürdőre

A Vasfüggöny Sífutópálya a Soproni-hegységben található. Elnevezését onnét kapta, hogy a legmagasabban fekvő 3 pálya (1, 2 és 3 jelű) kb. 1,5 km hosszban az egykori műszaki zár vonalán került kialakításra. A pályák úgy kerültek kiválasztásra, hogy azok megfeleljenek a téli sífutás követelményeinek, de egyben a hó nélküli hónapokban a nordic walking – új-keletű magyar nevén a botsport – céljaira is használhatók legyenek. A soproni sífutó pályától alig 40 km-t kell autóznunk, hogy megmártózhassunk a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum vizében, felmelegedjünk modern Szaunavilágában.
Hazai sípályák termálfürdők közelében
Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum
Nyitókép: Török Fürdő Eger

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...