Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

Legendák nyomában Mezőkövesden

2017. 06. 19. 19:50

Útitárs
A Mezőkövesdre látogatók igazán izgalmas módon ismerkedhetnek a várossal: térképpel a kézben, legendák után nyomozva indul a város felfedezése.
„Kövesd a legendát és leld meg a női fejfedőt!” címmel felfedező játékot dolgozott ki a mezőkövesdi Tourinform iroda, melynek segítségével a vendégek bepillantást nyerhetnek a matyók világába.

Izgalmas és mozgalmas városnézés

Napjainkban nagyon népszerű ez a formája a városnézésnek és a gyermekes családok számára érdekesebb is. A Mezőkövesd belvárosában található egyedi településszerkezetet megőrző Hadas városrészben számos parasztház maradt fenn a lakóházak közt, melyek ma kézműves alkotóházként működnek.
A városrész bejárását ösztönző séta során a felfedezők a hagyományos papír alapú térképet és a kérdéseket 2 átvételi ponton (Matyó Múzeum, Kedves Pöttyös Kávézó) ingyenesen kaphatják meg, majd a térképen jelölt helyeken 1-1 matyókhoz kapcsolódó történetet, legendát kell keresniük. A szövegekből megkapott válaszok egy keresztrejtvénybe kerülnek, melynek megfejtése egy női fejfedő lesz. Mivel a házak nyitvatartása változó, a szövegek többnyire ablakokban kerültek kihelyezésre, így bármikor elérhetők, azonban minden szöveg végén biztatják a vendégeket, ha már ott járnak térjenek be az adott házba is. Augusztus közepén és az őszi szünet után értékes ajándékok is sorsolásra kerülnek a helyes megfejtők között.
Mezőkövesd látnivalóira ide kattintva is vethet pillantást. És ha már a városban jár, semmiképpen sem hagyja ki a remek Zsóry fürdőt se.
Legendák nyomában Mezőkövesden
Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Szóljon hozzá