Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Megnyíltak a leghangulatosabb magyar adventi vásárok

2018. 11. 30. 19:30
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A legtöbb hazai vásárban már felülről is megtekinthetjük a karácsonyi fényeket, ugyanis óriáskereket is állítanak az ünnepi időszakban, szinte mindenhol tartanak különleges fényfestéseket, élő kalendáriumot, koncerteket, úgyhogy ne hagyjuk ki idén sem az adventi forgatagot.

Budapest

Ha Budapestre gondolunk, a legtöbb embernek a Vörösmarty téri adventi vásár jut eszébe, de több éve már, hogy a Bazilika előtti tér lett a kedvenc helyszíne a karácsony hangulatot kereső látogatóknak és turistáknak. Európa egyik legszebb vásárán a hangulatosan feldíszített óriási karácsonyfa és az ideiglenes 200 m2 területű korcsolyapálya mellett hazánk és Közép-Európa legnagyobb méretű és leglátványosabb 3D-s vizuális élményével várják a térre sötétedés után az embereket, amikor is fél óránként színpompás, karácsonyi ihletésű rövidfilmek kelnek életre a Bazilika homlokzatán. Ezen kívül hétvégenként szórakoztató programok indulnak, közben pedig minőségi, kézzel készített ajándéktárgyakat vásárolhatunk vagy forró italokat, ételeket kóstolhatunk.
Megnyíltak a leghangulatosabb magyar adventi vásárok

Szombathely

November 23. és december 24. között karácsonyi fényekbe borul a szombathelyi Fő tér, a Városháza előtt pedig egy olyan hatalmas világító gömbbel találkozhatunk, amiben sétálgatni lehet. A fő attrakció a fényszökőkút, de a gyerekek kedvence valószínűleg a síelő rénszarvas lesz, melynek az ölébe is be lehet ülni. Óvodások, iskolások, művészeti csoportok, civil szervezetek és ismert együttesek lépnek színpadra minden nap. Az esti órákban fényfestést tartanak a Fő téren.
Megnyíltak a leghangulatosabb magyar adventi vásárok

Székesfehérvár

Különleges fények, meghitt hangulat, esti fényfestések, rangos előadók várhatók a székesfehérvári adventi színpadon. Az egyedi fényfestés a Városháza udvarán és a Zeneiskola falán, és a kézműves tárgyakat kínáló vásár forgataga mellett újdonságokat is tartogat a négy adventi hétvége: a Városháza esténként kincsesházzá változik, ablakaiban minden este újabb meglepetéssel vár az élő adventi naptár: mesékkel, versekkel vagy karácsonyi dalokkal. Az év legmeghittebb ünnepére készülve óvodások, iskolások zenés műsorai, valamint kézműves és ajándékvásár ragyogja be a decemberi estéket. A karácsonyfa körül adventi fényvasúton utazhatunk minden szombaton, mézeskalácsból elkészíthetjük a város makettjét és interaktív játékokban is részt vehetünk, a Koriligetben csúszkálhatunk, hétvégén koncerteken szórakozhatunk az ünnepi díszbe öltözött városban.
Megnyíltak a leghangulatosabb magyar adventi vásárok

Debrecen

Fényárban úszik a Nagytemplom előtti tér Debrecenben november 23-tól december 23-ig, amikor is megtelik élettel a Kossuth tér, egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt borral, színes programokkal szórakoztatják az ide érkezőket. Az adventi forgatag kiegészül egy 45 méter magas óriáskerékkel is. A monumentális szerkezet a teljes adventi időszakban áll a kíváncsiskodók rendelkezésére. Az óriáskerék mellett a tervek szerint jégpálya is áll majd a főtéren, a Református Nagytemplom előtt. A főtéren felállított város karácsonyfájánál minden adventi vasárnap közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen a történelmi egyházak és városvezetők közreműködésével. December 3-án pedig Lajkó Félix, 10-én Kökény Attila, 17-én Wolf Kati lesz a vendég a Református Nagytemplomban.
Megnyíltak a leghangulatosabb magyar adventi vásárok

Győr

November 30-án kezdődik és január 1-jén tűzijátékkal zárul az Advent Győrben elnevezésű rendezvény a megyeszékhely belvárosában. Felállítják a jégpályát a Dunakapu téren, és az óriáskerék is üzemelni fog, a Széchenyi téren pedig felállítják mindenki karácsonyfáját, és az adventi koszorút. Láthatunk még fényfestést is, megnézhetjük a betlehemet, az állatsimogatót, felülhetünk a kisvasútra. Az Öt Templom Advent programsorozat keretében könnyű- és komolyzenei koncerteket, hangversenyeket, filmvetítéseket is megtekinthetünk. A Széchenyi téren kézműves vásár, a Baross úton gasztronómiai vásár nyílik ebben az időszakban, ahol megkóstolhatjuk a város legfinomabb forralt borait.
Megnyíltak a leghangulatosabb magyar adventi vásárok

Képek forrása: gyor.varosom.hu (nyitókép), welovebudapest.com (2. kép), nyugat.hu (3. kép), teleelettel.hu (4. kép), onixinfo.hu (5. kép), bumm.sk (6. kép)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...