Fürdők a Tisza-tó körül

2020. 07. 24. 10:43
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a várva nyárt vakációból az eső több napot elrabol. Ilyenkor búslakodhatunk a szállásunkon, olvasgathatunk vagy választhatunk olyan szórakozást, ami rossz időben is kikapcsolódást jelent. Ha a Tisza-tónál nyaral valaki, akkor számtalan lehetőség áll rendelkezésére, hogy csobbanjon, akkor is, ha nincs strandidő, ezekből szedtünk össze egy csokorra valót.

Sok család kedvelt úticélja a Tisza-tó, ahol rengeteg érdekesség várja a természet csodáira nyitott gyerekeket és szüleiket. Az Örvényi Pákász Tanösvény és a tó körül húzódó kerékpárút azonban esős, viharos napokon nem igazán élvezhető, ahogy a strandok remek programjai (vízi ejtőernyő, szörf, fly-board, stb.) sem működik rossz időben. A gyerekeknek azonban mindig kell valami elfoglaltság, nyaraláskor ez még inkább igaz. És persze a felnőttek is jobb szeretik a tartalmas nyaralást a szobafogságnál. Akik szeretik a természetes vizek mellett található strandokat, de azzal csökkentenék a kockázatot, hogy olyan úticélt választanak, ahol a közelben vannak fedett, illetve melegvizes fürdők is, azoknak bátran ajánljuk a Tisza-tavat. Ha a cikkben szereplő fürdőket összefoglaló interaktív térképre pillantunk, akkor láthatjuk, hogy  a tótól alig több mint fél órára több jelentős fürdő között is válogathatunk, így sokkal szerencsésebb helyzetben vagyunk, mint azok, akik a Balatont választották. (A Balaton mellett nyaralóknak szóló válogatásunk itt olvasható)

 

Családi mulatság esős napokra a Kumániában

 

Egyik kedvencünk a kisújszállási Kumánia, ahol a stranddal együtt fedett fürdő is működik. A benti részben, ami télen-nyáron, esőben és hóban is kellemes kikapcsolódást kínál, minden korosztályra gondoltak. Egy pancsoló medence várja a legkisebbeket és csúszdázni is lehet a benti strand medencében (egy kisebb csúszda és egy óriáscsúszda is helyet kapott a fürdőben). Jacuzzi és gyógyvíz is helyet kapott a fedett részen, tehát valóban mindenki kellemesen töltheti a napot itt akkor is, ha a kinti medencéket és sportpályákat nem tudja használni. Abádszalókról bő fél óra alatt elérhető Kisújszállás, így akár már reggel csobbanhatunk a Kumánia medencéiben. 

 

A Kumánia belső medencéi

A Kumánia belső medencéi

 

Kunhegyes Szent István Gyógyvizű Fürdő

 

Ha már Abádszalók, az onnan legközelebbi fürdő a kunhegyesi fürdő, ahol 4 fedett medencével várják a családokat, amelyek között élményelemekkel felszerelt strandmedence és gyermekmedence is található. Jódos gyógyvize nőgyógyászati, mozgásszervi panaszokra és a fáradt idegekre is jó hatással van. Itt is el lehet tölteni remekül egy pancsolással teli napot, ha az időjárás nem kegyes hozzánk. 

 

 

Tiszaörsi gyógyvíz, ha nyugalom kell

 

A tiszaörsi strandnak is van gyógyvizes medencéje, ennek használatát elsősorban agyvérzés utáni felépülésben ajánlják, de ivókúraként gyomorpanaszokra is alkalmazható. A fedett részben a gyógyulás, pihenés áll a középpontban, élménymedence, feszített víztükrű úszómedence várja a gyógyvíz mellett a látogatókat. 

Tiszaörs közel van a tóhoz, Abádszalókról és Tiszafüredről is könnyen elérhető autóval, egynapos kirándulásnak is remek lehetőség. A fürdőt, adottságai miatt, inkább pároknak és idősebbeknek ajánljuk. 

 

Berekfürdő, hagyományosan népszerű

 

Ha Tiszafüred környékén keresünk esőnapra programot, akkor Berekfürdő is remek választás lehet. Bár itt is nagyobb a választék, ha a szabadtéri medencéket is élvezhetjük, de a fedett részen is jól mulathatunk. Itt élménymedence, gyerekmedence is található, a két termálvizes medence mellett. A kisebb gyermekek számára a pancsoló, a nagyobbaknak pedig az élmény elemek lehetnek vonzóak, ha pedig eláll az eső, akkor az egész strand rendelkezésre áll csúszdás élménymedencével, úszó-, gyerek- és számáos külömböző hőfokú gyógymedencével.

 

Beltéri medencék Berekfürdőn

Beltéri medencék Berekfürdőn

 

A Tölgyes gyógyító vizei

 

A jászapáti fürdőben nyáron élénk az élet a strandon, az esős napokon azonban be kell érniük a látogatóknak a két fedett medencével. Itt elsősorban az egészségmegőrzés a fontos, így kevésbé a családos szórakozást, mint inkább a nyugalmas ejtőzést kereső vagy gyógyulni vágyó látogatók számára lehet ideális helyszín egy esős napon. 

Jászapáti Abádszalóktól és Poroszlótól is nagyjából másfél órás autóútra található, ezt mindenképp érdemes figyelembe venni, amikor a programot szervezzük. 

 

Tarnaméra különleges hely

 

Tarnamérát érdemes meglátogatni, különleges hangulata és látnivalói szép élményekkel gazdagíthatják az arra fogékonyakat. Az őspark, a barokk híd és az ország első és egyetlen rendőrmúzeuma mind-mind érdemes arra, hogy pár órát rászánjunk. A tarnamérai termálfürdő csupán hab a tortán, igaz ez esős, hűvös időben is remek program. 

A település Poroszlóról háromnegyed órás autózással elérhető, de Abádszalókról is átérhetünk egy óra alatt. 

 

 

Eger mindig remek

 

Eger az a város, amit ajánlani sem kell, hiszen mindenki tudja mennyi remek programot tartogat egész évben. Építészeti kincsei és a Szépasszonyvölgy borospincéi mellett, legnevezetesebb látnivalója a strandja. Bár itt is sokkal több a lehetőség, ha süt a nap, de a fedett fürdőben is csúszdák és élménymedencék várják a szórakozni vágyókat. A Tisza-tótól 50 perces, egy órás autóúttal érkezünk a hevesi megyeszékhelyre. 

Az Egri Termálfürdőben a medencék széles kínálata mellett, változatos programok is várják a látogatókat. Éjszakai fürdőzés, előadások, koncertek színesítik a nyarat, ha egy kellemes, rendhagyó esti programot keresünk, mindenképp érdemes szétnézni a fürdő programjai között. 

Persze a családi szórakozáshoz is minden adott, a fedett fürdőház is gondoskodik arról, hogy bármilyen idő is van odakint, jól mulassunk odabent.  2 db egyenként 100 m² felületű, kénes termálvízzel töltött élménymedencével és pihenő galériával várják a látogatókat. 

Ha gyermek nélkül látogatunk a városba, akkor a kelet minden kényelmét és egzotikus hangulatát megteremtő Török Fürdőt nem érdemes kihagyni!

 
Török Fürdő Egerben
Török Fürdő Egerben
 

Demjénben válogathatunk

 

Demjénben minden adott, hogy vidámmá és élményekkel telivé varázsoljunk egy esős nyári napot. A Demjéni Termáltó ugyan inkább a szikrázó napsütésben mutatja meg legjob arcát, hiszen tengerpartot idéző kialakításához a csillogó sugarak illenek, de kevésbé meleg vagy esős időben is érdemes ellátogatni ide. 

Aki nem akar az esővel találkozni az a településen található barlangfürdőt is kipróbálhatja, a Demjéni Termál Völgyben tett látogatás egészen különleges élmény, mediterrán hangulatával. Az alig 5 éve működő fürdőhely több száz méter hosszú barlanfürdőjével, aquaparkjával egészen egyedülálló komplexum. Persze itt is a napsütéses idő az ideális a szórakozáshoz, de hűvösebb időben és esőben is számtalan elfoglaltságot kínál a létesítmény. Alig háromnegyed óra és a Tisza-tóról máris a termáltóba csobbanhatunk. 

 

Egerszalók a sódombokon túl

 

A Saliris Resort fürdője minden igényt kielégít legyen eső vagy napsütés. A fedett medencék között válogathatunk, hogy masszírozó sugarakra, sodrásra vagy barlang medencére vágyunk. A gyermekekre is gondoltak, a fedett részen pancsoló és gyermekmedence is helyet kapott olyan különlegességek mellett, mint az illatos vagy a visszhangos medencék. Itt egy esős nap úgy repül el, hogy észre sem vesszük, rossz volt az idő. Poroszlóról 45 perc, Tiszafüredről 50-55 perc alatt érünk el autóval a fürdőhöz. 

 

Fürdők a Tisza-tó körül

Fedett medencék Egerszalókon a Salirisban

 

Zsóry, télen és nyáron is, de most még egy darabig korlátozottan

 

A mezőkövesdi Zsóry fürdő fedett élményfürdője jelenleg korlátozottan üzemel, az úszómedence látogatható a létesítmény honlapján található információk alapján. A kinti medencék működnek, számos élményt kínálva, esőben pedig a 2017-ben átadott fedett fürdőházban pancsolhatnak kicsik és nagyok. Az ifjabbak a három óriáscsúszdát egészen biztosan élvezni fogják, de a 400 négyzetméter vízfelületű élménymedencében található számtalan élményelem- pezsgőágyak, hidromasszázs fülkék, csésze alakú pezsgőmedence, nyakzuhatagok, sodró folyosó, hullámmedence - minden korosztály számára vonzó lehetőségeket kínál.  

 

Bogács hamarosan bővül is

 

Bogácson már minden medence, a kintiek és a bentiek is üzemelnek. Különleges helyzetben van a fürdő, mert félig fedett medencéje a kint is vagyok, bent is vagyok élményen túl, a hűvös, csapadékos napokon is fürdési lehetőséget nyújt. Ez azonban gyógyvizes medence, így kisebb gyermekekkel (6 évnél fiatalabbakkal) nem ajánlják használatát, a fedett medencéket pedig csak felnőttek használhatják, ezt érdemes figyelembe venni, amikor ide indulunk. A jövő nyáron elkészülő fedett részben számos új szolgáltatás és medence kap majd helyet, de ezekre még várni kell. 

 
Az összeállításunkban szereplő fürdőket egy ineraktív térképen is összegyűjtöttük. Kattintson az alábbi linkre...

Térképen a Tisza-tó körüli fürdők

 

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...