Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok További ajánlatok

Ötmilliárdból szépül Az Év Fürdője és környezete

2017. 09. 18. 07:50
Forrás: Termál Online
Fürdőzés
A régió turizmusát fejlesztő program keretében ötmilliárd forint jut Hajdúszoboszlónak. A pénz egyik feléből a fürdőt, másikból a környékét fejlesztik.
Erről beszélt többek között Sóvágó László, Hajdúszoboszló város polgármestere a Hajdú-bihari Naplónak adott interjújában. Sóvágó László arról is beszélt, hogy Hajdúszoboszlón elsősorban a turizmus jelenti a város bevételi forrását, mivel az egyéb, például ipari beruházások főleg Debrecenben valósulnak meg. Megjegyezte ugyanakkor azt is, hogy Hajdúszoboszló nem ragaszkodik az iparosításhoz, mivel az nem feltétlenül fér össze a turizmussal, hiszen a vendégek főleg a nyugodt, tiszta környezet miatt keresik fel a várost.
Ötmilliárdból szépül Az Év Fürdője és környezete
A város a következő időszakban saját forrásból is fejlesztésekbe kezd: új szabadtéri színpad épül, sport- és szabadidő központot alakítanak ki, extrém sportpályával és füves focipályával.
Ötmilliárdból szépül Az Év Fürdője és környezete
A központi forrásból Debrecen, Hajdúszoboszló, a Tisza tó, Hortobágy turisztikai régió fejlesztésére mintegy 35 milliárd jut, ebből Hajdúszoboszló 5 milliárd forinttal rendelkezhet. Az összeg feléből parkfelújításra költenek, sétánnyá alakítják a Gábor Áron utcát, új fesztivál tér kiépítésére is sor kerül, és a Mátyás király sétányt érintő beruházás is lesz. A kapott összeg másik felét a fürdő területén megvalósuló beruházásokra fordítják, új élményövezetet alakítanak ki a csónakázó tó mellett, bővítik az Aqua – Palace élményfürdőt is.
Ötmilliárdból szépül Az Év Fürdője és környezete
A Hungarospa Hajdúszoboszló a közelmúltban nyerte meg a legnagyobb hazai fürdős közönségszavazást és lett a verseny történetében másodjára is Az Év Fürdője.
Ötmilliárdból szépül Az Év Fürdője és környezete
A fejlesztésekről bővebben ide kattintva is olvashat.
Képek: Hungarospa Hajdúszoboszló

Szóljon hozzá