Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Top 10 magyar csúszda élmény 2022-ben

2020. 07. 14. 13:35
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Összegyűjtöttük, szerintünk melyik a legjobb 10 csúszdás hely az országban, legyen az fedett élményfürdő vagy strandszezonban megnyitó aquapark. 
Feledhetetlen élmény, amit mindenképpen érdemes kipróbálni! Képzeletbeli túránk során sorra vesszük Magyarország legkülönlegesebb csúszdaparkjait. Csatlakozzon hozzánk, szemezgessen ajánlatainkból és próbálja ki az Ön számára legkülönlegesebb élményt ígérő fürdőkomplexumot!
A fürdők lenti sorrendje semmilyen szempontból nem minőségi sorrend.

Aquacinema - Kisvárda

Az újjáépített kisvárdai strand és várfürdő hatalmas csúszdaparkkal és új medencékkel nyílt meg Aquacinema Kisvárda néven, 2018 nyarán.
A fürdő szép, parkos környezetben a város észak-nyugati részén található. Az egész évben üzemelő Aquacinema az ország egyik legnagyobb, 14 pályából álló, 5 emeletes csúszdaparkjával és több mint egy kilométeres csúszófelülettel várja a száguldás szerelmeseit. A csúszdapark emeletei kényelmes lépcsőrendszeren érhetőek el. A bátrak kipróbálhatják az óriás csavarcsúszdát, a fekete lyukat, de vannak félig nyitott, és alagútszerű, négysebességű pályák is. A kicsiknek 3 méter magasról induló pályákkal biztosítják a felhőtlen szórakozást.
Nyáron 50 méteres úszómedence, többrészes élménymedence, hullámmedence, csúszdák, sodrófolyosó, valamint termál gyógymedencék állnak a látogatók rendelkezésére. A téli szezonban, szeptembertől májusig, 25 m-es úszómedencével, gyermekmedencével, termál gyógyvizű medencével, jakuzzival, száraz és nedves szaunával, frissítő masszás szolgáltatással várják a vendégeket.
Top 10 magyar csúszda élmény 2022-ben
Aquacinema Kisvárda

Aquaticum Debrecen

A debreceni Aquaticum teljes körű szolgáltatást biztosít mind a pihenni vágyók, mind a kalandokat keresők számára. A négycsillagos Termál és Wellness Hotel, valamint a Mediterrán Élményfürdő és Termálfürdő számtalan szolgáltatásával teszi felejthetetlenné egész családja pihenését. Egész éves programjai, kitűnő mediterrán étterme, szaunacentruma és a trópusokat idéző fedett medencekomplexum garantált szórakozást biztosítanak egész napra. A gyerekek pancsolhatnak a bébi medencében és a gyerekmedencékben, valamint játszathatnak a gyermekjátszóban. A csúszda szerelmesei a fedett élményfürdőben kipróbálhatják az Óriás csúszdát, Kamikáze, Hydro, családi, gyermek és bébi csúszdák valamelyikét, vagy élvezhetik az úszó- és hullámmedencéket, jakuzzikat.
2020-ban a régi nagyerdei strand helyén épült meg az új Aquaticum Strand. A fürdő nyári szezonban nyitvatartó, új részlege Magyarország egyik legmodernebb strandja lett, egyedi látványvilággal. A 12 méter magas központi épület felső szintjéről 4 óriáscsúszda is indul, közülül kettő csak úszógumival használható. A kevésbé kalandvágyóknak a gyerekvilág medencéi is tartogatnak 3 kisebb, kevésbé gyors csúszdát. Akinek pedig ez nem elég, az görgessen kicsit lejjebb, és nézze meg, mit tud a szomszédos Hajdúszoboszló ezen a téren.
Az Aquaticum Strand egyik csúszdája
Az Aquaticum Strand egyik csúszdája

Hungarospa Hajdúszoboszló

2000-ben épült meg Hajdúszoboszlón Magyarország első csúszdaparadicsoma, ami a mai napig a legkedveltebb csúszdaparkok közé tartozik.
A strand területén található az Aquapark csúszdapark, ahol tizenöt különféle pályából választhatnak a csobbanás szerelmesei. A merészebbek tesztelhetik bátorságukat a négypályás versenycsúszdán, a kamikázén, a hidrocsúszdán, az óriás csavarcsúszdán, a fekete lyukon, az őrült folyón, valamint a big hole-on, a Niagarán és a twisteren, melyek a tizenkét méter magas indítótoronyból indulnak.
2014-ben létrehozták az úgynevezett „extrém zónát”, ahol hat új, izgalmas kalandcsúszda – a szabadesős alagút, a vízhurok, a szuperhullám, a cunami, az űrcsónak és vízcső – várja a látogatókat.
A kisebbektől, a nagyobb gyerekekig, a fiatal felnőtteken át a gyógyulni vágyó idősebb korosztály is megtalálja itt, amire vágyik, hiszen a csúszdákon kívül a hajdúszoboszlói fürdőben 45 medence is várja a kikapcsolódni és gyógyulni vágyókat. A gyerekeknek különleges élményt nyújt az "elefántos medence", ahol két élethű elefánt locsolja az apróságokat, valamint a fajátszótér. Ezen kívül a termálmedencék, hullám-, pezsgő-, verseny-medencéi és csónakázó tava kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A komplexum nagy hangsúlyt fektet a gyógyításra is, már a 60-as évek végétől iszappakolással és súlyfürdővel egészült ki a gyógyfürdő szolgáltatásainak repertoárja.
Az alábbi videó segítségével virtuálisan az összes hajdúszoboszlói csúszdán lecsúszhatunk . Akit az extrémebbek érdekelnek, azoknak érdemes "beletekerni" egy kicsit:

AquaCity - Zalaegerszeg

Az AquaCity vízibirodalom szintén széles közönséghez szól, 7,5 hektár területen, Közép-Európa legnagyobb víztömegével, 6000 m2 vízfelülettel várja a fürdőzőket.  Igazán merész csúszdáin, mint a beszédes nevű Twisteren, a szabadesés élményét adó Kamikazén, a Kalandcsúszdán vagy az óriáskígyóra emlékeztető Anacondán a legbátrabb gyerekek is felköthetik úszónadrágjukat. Azonban a kevésbé merész látogatóknak sem kell kihagyniuk a csúszás élményét: a Fekete lyukban egyénileg, az Őrült folyón pedig ketten egy úszógumin élhetjük át a vadvízi hajózás élményét.
Az AquaCity különlegesen változatos medencekínálatában azok is jól érezhetik magukat, akik pusztán pihenni látogatnak el ide: a relaxáció élményét nyújtja a Lassú folyó, a strand medence, a jakuzzik és a tenger hullámzását idéző hullámmedence. Míg a lazításra vágyók itt süttetik a hasukat, addig a merészebbek kipróbálhatják az Ugró medencét, a legkisebbeket pedig garantáltan ki se lehet halászni a Bébi- és gyerekmedencékből.
Az AquaCity csúszdái elsősorban a merészebb kamaszoknak szólnak, így azoknak ajánljuk, akik nem riadnak vissza a változatos csúszdák nyújtotta extrém élménytől.
Top 10 magyar csúszda élmény 2022-ben
AquaCity

Aquaword - Budapest

Az Aquaword Budapest egyik legnagyobb vízi világa. A fedett élményfürdőben 15 medence és 11 darab összesen közel 1 kilométer hosszú csúszda kínál izgalmas kalandot és felhőtlen szórakozást.
Külső és belső élménymedencéi, jakuzzijai a pihenés szigetei, hullámmedencéje a tengert idézi, a gyerekek pedig félelem nélkül csobbanhatnak a nekik épített medencében. Hagyományosnak mondható helyi patak, hagyma, családi és gyerekcsúszdái minden korosztály számára nagyszerű élményt jelentenek. Ezen kívül különleges, negyedik és ötödik emelet magasból induló csúszdákkal várja az igazi adrenalinfüggőket.
Különlegessége abban rejlik, hogy változatos programmal várja az idelátogatókat. Honlapja az aktív pihenést hirdeti, melyek maradandó élményt nyújtanak minden csoport számára, legyen szó akár céges csapatépítő rendezvényről, akár osztálykirándulásról vagy nyári táborokról. Kalandparkja a fiatal korosztályt méretteti meg, este pedig a Splash éjszakai fürdőparty biztosítja egy jó hangulatú nap zárását.
Főként azoknak ajánljuk, akik a hosszú, éjszakába nyúló pihenést részesítik előnybe és nem riadnak vissza a kalandos megmérettetésektől sem.
Top 10 magyar csúszda élmény 2022-ben
Aquaword

Zalakarosi Fürdő

A strand általában május 1. és szeptember 30. között üzemel. A több mint tízhektáros, szépen gondozott, parkos környezetben kialakított termálstrandon minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelő medencetípust, gyógy,- termál,- családi,- hullám,- gyermek és sportmedencék, csúszdák színesítik az önfeledt szórakozás, kikapcsolódás örömét.
A zalakarosi strandon található csúszdaegyüttes egy 81 méter hosszú „Anakonda”, kettő „Kamikaze” és egy három pályás változó esésű családi csúszdából áll. Az extrémebb csúszda-élmények kedvelőit az Adrenalin csúszdapark várja, amit 400 m csúszdaattrakció, közel 20 m indítómagasság és az extrém, akár 70 km/óra száguldás tesz feledhetetlenül izgalmassá. Kipróbálhatjuk itt a Varázsalagút, UFO, Kamikaze, Turbo és Rafting – Inga csúszdákat. Érdemes megnézni az alábbi videót:

Napfényfürdő Aquapolis – Szeged

Szegedre a legtöbben nem fürdővárosként gondolnak, holott a gyönyörű Anna Fürdő mellett ebben a városban üzemel az az élményfürdő is, ahol az ország leghosszabb, egész évben működő csúszdája is található. A Napfényfürdő Aquapolisnak a fedett élményfürdő és a wellness a nagy erőssége, ezért minden évszakban élményekkel teli távozhatunk innen. A fürdő 13 csúszdájából 9, 23 medencéje közül pedig 16 egész évben üzemel.

 

A csúszdapark legkülönlegesebb csúszdái a 30 méteres toronyból induló, lifttel megközelíthető 272 m hosszú, zárt óriáscsúszda, és a 223 m hosszú, zárt óriáscsúszda kamikaze szakasszal. A fürdő első és második galériaszintjéről is indulnak csúszdák, így azoknak is bátran ajánljuk a fürdőt, akik a legnehezebb csúszdáktól (egyelőre) ódzkodnának.

Íme egy videó ízelítőül:
 

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Az Aqua Centrum 2005-től látogatható, összesen 18 óriás csúszdával rendelkező csúszdapark. Különlegessége, hogy középkori vár hangulatát idézi. A gyerekek a Sárkány-szigeten élvezhetik a nekik épített csúszdákat. A felnőttek és családok akár önállóan, akár csapatokban is csúszdázhatnak. A közös élményről gondoskodik a 4 sávos családi csúszda és a lassú folyó. A különböző zárt és nyitott csúszdák pedig kifejezetten a felnőtt generáció számára nyújtanak maradandó élményt, az igazi kalandokra vágyók a kamikaze, a feketelyuk és a hagyma, és a legújabb Dragon csúszdán élhetik át az adrenalinbomba érzését, utóbbin a szabadesést is, 16 méter magasból 60km/órás sebességgel csúszhatunk. A csúszdapark extrém ajánlata az ingacsúszda, ami Magyarországon itt volt kipróbálható először!
A ceglédi aquapark 2020-ban az ország legtöbb csúszdával rendelkező élményfürdője. (Ez köszönhető annak, hogy az Aquarena idén nem nyit ki; ld. lent) különleges több sávos csúszdái elsősorban a fiatal felnőtteknek lehetnek izgalmasak, akik versenghetnek, ki ér le először a csúszda aljára. Középkori vár hangulata pedig egyaránt leköti a kisebb és nagyobb gyerekek fantáziáját is.
Top 10 magyar csúszda élmény 2022-ben
Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Annagora Aquapark - Balatonfüred

Magyarország egyik legnagyobb hullámfürdője, a csodálatos balatoni panorámájú Annagora Aquapark. Külső és beltéri medencéi széles repertoárt ölelnek fel, kínálatában többek között megtalálhatjuk és kipróbálhatjuk a hullámmedencét, a gyermek wellnesst és a lassú folyót idéző medencét. Ezen kívül 12 csúszda és 3 gyerekcsúszda, valamint szaunák, gőzkabinok, illatkamra és jégbarlang várja az idelátogatókat.
Csúszdáit kipróbálva foroghatunk egy Forgószél belsejében, átélhetjük az Őrült folyó sodrását a Turbó csúszdával eszeveszetten száguldhatunk.
Az Annagora Aquapark azoknak kedvez elsősorban, akik szeretnek ringatózni a hullámok hátán és a vízi élmények mellett szívesen kipróbálják a gőzkamrát, az illatkamrát és a jégbarlangot is.
Top 10 magyar csúszda élmény 2022-ben
Annagora Aquapark

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

A Mezőkövesden található Zsóry Gyógy- és Strandfürdő sokak számára elsősorban a gyógyvizéről ismert, azonban néhány éve fedett élményfürdő épült itt (igaz ez a cikk frissítésének időpontjában, azaz 2020. július 14-én, még nem volt nyitva), 2018-ban pedig megnyílt a strand csúszdaparkja is, így a csúszás kedvelői immár 11 csúszdán hódolhatnak a szenvedélyüknek. A bátrabbak kipróbálhatják a varázsalagút, az inga, az anakonda, az ufó vagy akár a 4 pályás versenycsúszdát is. 
Némi ízelítőt láthatunk az alábbi videóban.

 

Aquarena

A Mogyoródon elterülő 11,5 hektáros Aquaréna rendelkezik a legtöbb csúszdával az országban, egész pontosan 26 csúszdát számolhatunk össze, ami Közép-Európában is egyedülállónak számít. Ha egymás mellé tennénk őket, 1,5 km-nyi hosszú rendszert alkotnának a csúszdák. A sebességszintekkel párhuzamosan garantáltan változik az adrenalinszint is. A Fekete Lyuk kétségtelenül a legnépszerűbb, a Kék barlang rejtélyes, a repülőszőnyeg, a rafting és a szabadesés a legbátrabbaknak készült, az óriáskígyó 50 méter hosszú, a vakond csúszdákban cápákkal küzdhetünk. Ha kellőképp elfáradtunk, a jakuzziban pihentethetjük megfáradt izmainkat.

Top 10 magyar csúszda élmény 2022-ben

Aquarena

 

 

 
A nyitóképünk a Zsóry Fürdőben készült.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem