Top 10 magyar csúszda élmény

2019. 07. 22. 16:10
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Összegyűjtöttük, szerintünk melyik a legjobb 10 csúszdás hely az országban, legyen az fedett élményfürdő avagy strandszezonban megnyitó aquapark.
Feledhetetlen élmény, amit mindenképpen érdemes kipróbálni! Képzeletbeli túránk során sorra vesszük Magyarország legkülönlegesebb csúszdaparkjait. Csatlakozzon hozzánk, szemezgessen ajánlatainkból és próbálja ki az Ön számára legkülönlegesebb élményt ígérő fürdőkomplexumot!

Aquaréna - Mogyoród

A mogyoródi Aquarena 9 hűsítő medencéjével és 26 összesen 1,5 kilométernyi hosszú csúszdarendszererével, izgalmas programkínálatával méltán tartozik a leghíresebb csúszdaparkok közé. Ez az a hely, ahol a vállalkozó kedvű kalandoroktól, a pihenni vágyókon át a legkisebb gyerekekig mindenki megtalálhatja a neki való kikapcsolódási lehetőséget.
A vakmerőbb, merészebb és izgalmas kalandokat keresők raftingolhatnak, átélhetik a szabadesés vagy a vadvízi evezés élményét, esetleg ellátogathatnak a mesék birodalmába és kipróbálhatják milyen egy igazi, vízi varázsszőnyegen utazni. Azok sem maradnak csúszás nélkül, akik inkább a nyugodt, kevésbé merész játékokat kedvelik. Ők ejtőzhetnek a 300 méter hosszú Lassú folyó méltóságteljes sodrásában vagy a Római birodalmat idéző, üvegmozaikkal kirakott medencében. A különféle masszázsok pedig csak még könnyebbé teszik az ellazulást.
Bár a legtöbb csúszda már főleg a 10 évnél idősebb korosztályt célozza meg, itt a fiatalabb generáció sem unatkozik. Ők pancsolhatnak a kifejezetten számukra épült gyerekmedencében, ehetnek-ihatnak a gyerekbárban és izgalmas, kreatív játékokban próbálhatják ki ügyességüket, akár szüleikkel együtt. Az animációs programok során minden korosztály kipróbálhatja magát a vízi és szárazföldi labdajátékokban, megmérkőzhet a tollas bajnokságon, a vízipók fociban, a vízi szkander bajnokságon vagy a vízi váltóban.
Elsősorban fiatal, aktív pihenésre vágyóknak ajánljuk, akik nem félnek kipróbálni az extrém csúszdákat és szeretik megmérettetni magukat különböző vízi játékokban.
Top 10 magyar csúszda élmény
Aquaréna

Aquaword - Budapest

Az Aquaword Budapest egyik legnagyobb vízi világa. A fedett élményfürdőben 15 medence és 11 darab összesen közel 1 kilométer hosszú csúszda kínál izgalmas kalandot és felhőtlen szórakozást.
Külső és belső élménymedencéi, jakuzzijai a pihenés szigetei, hullámmedencéje a tengert idézi, a gyerekek pedig félelem nélkül csobbanhatnak a nekik épített medencében. Hagyományosnak mondható helyi patak, hagyma, családi és gyerekcsúszdái minden korosztály számára nagyszerű élményt jelentenek. Ezen kívül különleges, negyedik és ötödik emelet magasból induló csúszdákkal várja az igazi adrenalinfüggőket.
Különlegessége abban rejlik, hogy változatos programmal várja az idelátogatókat. Honlapja az aktív pihenést hirdeti, melyek maradandó élményt nyújtanak minden csoport számára, legyen szó akár céges csapatépítő rendezvényről, akár osztálykirándulásról vagy nyári táborokról. Kalandparkja a fiatal korosztályt méretteti meg, este pedig a Splash éjszakai fürdőparty biztosítja egy jó hangulatú nap zárását.
Főként azoknak ajánljuk, akik a hosszú, éjszakába nyúló pihenést részesítik előnybe és nem riadnak vissza a kalandos megmérettetésektől sem.
Top 10 magyar csúszda élmény
Aquaword

Aquacinema Kisvárda

Az újjáépített kisvárdai strand és várfürdő hatalmas csúszdaparkkal és új medencékkel nyílt meg Aquacinema Kisvárda néven, 2018 nyarán.
A fürdő szép, parkos környezetben a város észak-nyugati részén található. Az egész évben üzemelő Aquacinema az ország egyik legnagyobb, 14 pályából álló, 5 emeletes csúszdaparkjával és több mint egy kilométeres csúszófelülettel várja a száguldás szerelmeseit. A csúszdapark emeletei kényelmes lépcsőrendszeren érhetőek el. A bátrak kipróbálhatják az óriás csavarcsúszdát, a fekete lyukat, de vannak félig nyitott, és alagútszerű, négysebességű pályák is. A kicsiknek 3 méter magasról induló pályákkal biztosítják a felhőtlen szórakozást.
Nyáron 50 méteres úszómedence, többrészes élménymedence, hullámmedence, csúszdák, sodrófolyosó, valamint termál gyógymedencék állnak a látogatók rendelkezésére. A téli szezonban, szeptembertől májusig, 25 m-es úszómedencével, gyermekmedencével, termál gyógyvizű medencével, jakuzzival, száraz és nedves szaunával, frissítő masszás szolgáltatással várják a vendégeket.
Top 10 magyar csúszda élmény
Aquacinema Kisvárda

AquaCity Zalaegerszeg

Az AquaCity vízibirodalom szintén széles közönséghez szól, 7,5 hektár területen, Közép-Európa legnagyobb víztömegével, 6000 m2 vízfelülettel várja a fürdőzőket.  Igazán merész csúszdáin, mint a beszédes nevű Twisteren, a szabadesés élményét adó Kamikazén, a Kalandcsúszdán vagy az óriáskígyóra emlékeztető Anacondán a legbátrabb gyerekek is felköthetik úszónadrágjukat. Azonban a kevésbé merész látogatóknak sem kell kihagyniuk a csúszás élményét: a Fekete lyukban egyénileg, az Őrült folyón pedig ketten egy úszógumin élhetjük át a vadvízi hajózás élményét.
Az AquaCity különlegesen változatos medencekínálatában azok is jól érezhetik magukat, akik pusztán pihenni látogatnak el ide: a relaxáció élményét nyújtja a Lassú folyó, a strand medence, a jakuzzik és a tenger hullámzását idéző hullámmedence. Míg a lazításra vágyók itt süttetik a hasukat, addig a merészebbek kipróbálhatják az Ugró medencét, a legkisebbeket pedig garantáltan ki se lehet halászni a Bébi- és gyerekmedencékből.
Az AquaCity csúszdái elsősorban a merészebb kamaszoknak szólnak, így azoknak ajánljuk, akik nem riadnak vissza a változatos csúszdák nyújtotta extrém élménytől.
Top 10 magyar csúszda élmény
AquaCity

Aquaticum Debrecen

A debreceni Aquaticum teljes körű szolgáltatást biztosít elsősorban a pihenni vágyók számára. A négycsillagos Termál és Wellness Hotel, valamint a Mediterrán Élményfürdő és Termálfürdő számtalan szolgáltatásával teszi felejthetetlenné egész családja pihenését. Egész éves programjai, kitűnő mediterrán étterme, szaunacentruma és a trópusokat idéző medencekomplexum garantált szórakozást biztosítanak egész napra. A gyerekek pancsolhatnak a bébi medencében és a gyerekmedencékben, valamint játszathatnak a gyermekjátszóban. A csúszda szerelmesei kipróbálhatják az Óriás csúszdát, Kamikáze, Hydro, családi, gyermek és bébi csúszdák valamelyikét, vagy élvezhetik az úszó- és hullámmedencéket, jakuzzikat.
Az Aquaticum Debrecen trópusi hangulatot idéző medencéi és kevésbé merész csúszdái a kisebb csemetéket és a nagyobb gyerekeket egyaránt lekötik egy egész napra. Elsősorban fiatalabb gyerekekkel rendelkező családoknak ajánljuk.
Top 10 magyar csúszda élmény
Aquaticum Debrecen

Hungarospa Hajdúszoboszló

2000-ben épült meg Hajdúszoboszlón Magyarország első csúszdaparadicsoma, ami a mai napig a legkedveltebb csúszdaparkok közé tartozik.
A strand területén található az Aquapark csúszdapark, ahol tizenöt különféle pályából választhatnak a csobbanás szerelmesei. A merészebbek tesztelhetik bátorságukat a négypályás versenycsúszdán, a kamikázén, a hidrocsúszdán, az óriás csavarcsúszdán, a fekete lyukon, az őrült folyón, valamint a big hole-on, a Niagarán és a twisteren, melyek a tizenkét méter magas indítótoronyból indulnak.
2014-ben létrehozták az úgynevezett „extrém zónát”, ahol hat új, izgalmas kalandcsúszda – a szabadesős alagút, a vízhurok, a szuperhullám, a cunami, az űrcsónak és vízcső – várja a látogatókat.
A kisebbektől, a nagyobb gyerekekig, a fiatal felnőtteken át a gyógyulni vágyó idősebb korosztály is megtalálja itt, amire vágyik. A gyerekeknek különleges élményt nyújt az "elefántos medence", ahol két élethű elefánt locsolja az apróságokat, valamint a fajátszótér. Ezen kívül a termálmedencék, hullám-, pezsgő-, verseny-medencéi és csónakázó tava kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A komplexum nagy hangsúlyt fektet a gyógyításra is, már a 60-as évek végétől iszappakolással és súlyfürdővel egészült ki a gyógyfürdő szolgáltatásainak repertoárja.
Top 10 magyar csúszda élmény
Hungarospa

Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark elsősorban termálvíz kincsének köszönheti hírnevét. Elsődleges közönségét a gyógyulni, üdülni és pihenni vágyók jelentik, csúszdaparkja azonban kikapcsolódási lehetőséget jelent a fiatalabb generáció számára is. Összesen hat medence, öt csúszda, illetve mediterrán hangulatú homokos napozópart várja az idelátogatókat, termál, úszó, élmény- és gyerekmedencéi minden korosztály számára lehetőséget adnak a felhőtlen kikapcsolódásra.
A száguldás és az adrenalin kedvelőnek örök élményt jelent az ikercsúszda, a kamikaze, hidrocső, az őrült folyó, a feketelyuk és a 12 méteres magasságból induló 86 méter hosszú Karmin Turbó csúszda. A csúszdákon egy és kétszemélyes úszógumikkal is lehet csúszni, ami még izgalmasabb élményt jelent a fürdőzőknek.
Ezen kívül az Élményfürdő és Csúszdapark minden időszakban folyamatos sport, wellness, rekreációs és egyéb programokkal várja azokat, akik nem elégszenek meg a medencében való relaxáció vagy a csúszdázás élményével.
Gyógyító termálvizei elsősorban az idősebb korosztály számára nyújtanak terápiás lehetőségeket, sport és wellness programjai pedig azoknak kedveznek, akik szeretik a pihenést összekötni az aktív mozgással.
Top 10 magyar csúszda élmény
Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Az Aqua Centrum 2005-től látogatható, összesen 18 óriás csúszdával rendelkező csúszdapark. Különlegessége, hogy középkori vár hangulatát idézi. A gyerekek a Sárkány-szigeten élvezhetik a nekik épített csúszdákat. A felnőttek és családok akár önállóan, akár csapatokban is csúszdázhatnak. A közös élményről gondoskodik a 4 sávos családi csúszda és a lassú folyó. A különböző zárt és nyitott csúszdák pedig kifejezetten a felnőtt generáció számára nyújtanak maradandó élményt, az igazi kalandokra vágyók a kamikaze, a feketelyuk és a hagyma, és a legújabb Dragon csúszdán élhetik át az adrenalinbomba érzését, utóbbin a szabadesést is, 16 méter magasból 60km/órás sebességgel csúszhatunk. A csúszdapark extrém ajánlata az ingacsúszda, ami Magyarországon itt próbálható ki először!
Különleges több sávos csúszdái elsősorban a fiatal felnőtteknek lehetnek izgalmasak, akik versenghetnek, ki ér le először a csúszda aljára. Középkori vár hangulata pedig egyaránt leköti a kisebb és nagyobb gyerekek fantáziáját is.
Top 10 magyar csúszda élmény
Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Annagora Aquapark - Balatonfüred

Magyarország egyik legnagyobb hullámfürdője, a csodálatos balatoni panorámájú Annagora Aquapark. Külső és beltéri medencéi széles repertoárt ölelnek fel, kínálatában többek között megtalálhatjuk és kipróbálhatjuk a hullámmedencét, a gyermek wellnesst és a lassú folyót idéző medencét. Ezen kívül 12 csúszda és 3 gyerekcsúszda, valamint szaunák, gőzkabinok, illatkamra és jégbarlang várja az idelátogatókat.
Csúszdáit kipróbálva foroghatunk egy Forgószél belsejében, átélhetjük az Őrült folyó sodrását a Turbó csúszdával eszeveszetten száguldhatunk.
Az Annagora Aquapark azoknak kedvez elsősorban, akik szeretnek ringatózni a hullámok hátán és a vízi élmények mellett szívesen kipróbálják a gőzkamrát, az illatkamrát és a jégbarlangot is.
Top 10 magyar csúszda élmény
Annagora Aquapark

Zalakarosi Fürdő

A strand általában május 1. és szeptember 30. között üzemel. A több mint tízhektáros, szépen gondozott, parkos környezetben kialakított termálstrandon minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelő medencetípust, gyógy,- termál,- családi,- hullám,- gyermek és sportmedencék, csúszdák színesítik az önfeledt szórakozás, kikapcsolódás örömét.
A strandon található csúszdaegyüttes egy 81 méter hosszú „Anakonda”, kettő „Kamikaze” és egy három pályás változó esésű családi csúszdából áll. Az extrémebb csúszda-élmények kedvelőit az Adrenalin csúszdapark várja, amit 400 m csúszdaattrakció, közel 20 m indítómagasság és akár 70 km/óra száguldás tesz feledhetetlenül izgalmassá. Kipróbálhatjuk itt a Varázsalagút, UFO, Kamikaze, Turbo és Rafting – Inga csúszdákat.
Top 10 magyar csúszda élmény
Zalakarosi Fürdő

Nyitókép: Aquaréna

Pelion Extra nyitási akció

A tapolcai Hotel Pelion az idei nyárra felejthetetlen élményekkel és a megszokott vendégszeretettel készül. Nyitási csomagjuk akár 7160 Ft kedvezménnyel foglalható online. Kattintson a részletekért...Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide