Aktuális akciók
Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Új hazai csúszdapark nyílik a hétvégén

2018. 06. 13. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Június 16-tól vehetik birtokba a fürdőzők a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben kialakított új csúszdaparkot. Mutatjuk, miféle izgalmas óriáscsúszdákkal várnak Mezőkövesden szombattól.
A tavaly átadott fedett élményfürdő után egy újabb szolgáltatással gazdagodott a Zsóry-fürdő. Vadonatúj csúszdaparkjában 728 méternyi csúszdapályán egy időben 8 vendég csúszhat, majd csobbanhat a medencékben. Szombattól ötféle új óriáscsúszdán lehet száguldozni, a fürdő weboldaláról informálódtunk, milyeneken:
A varázs alagút nevű csúszda hang- és fényeffektekkel szórakoztatja a csúszót. Csak egyszemélyes vagy dupla csúszógumival használható. A csúszdatorony legfelső szintjéről indulva végig zárt csőben kanyaroghatunk. Hossza 100 méter.
Az ufó csúszdát használó a felgyorsító csőcsúszdából egy tölcsér alakú nyitott részbe érkezik, itt addig kering körbe-körbe, míg ki nem pottyan az alján.
A 77 méter hosszú versenycsúszdát imádni fogják a száguldás szerelmesei, hiszen ez a leggyorsabb. Négy pályáján egyszerre akár egy négytagú család vagy baráti társaság is versenyezhet egymással. A csúszdatorony aljánál egy digitális kijelzőn követhető az aktuális rekordidő.
A kanyargós anakonda csőcsúszda viszonylag lassú, így a bátortalanabbak is nyugodt szívvel kipróbálhatják, gyakorolhatnak rajta a nehezebb csúszdákra.
Az inga az egyik legkülönlegesebb csúszdafajta. A csúszást egy lágy lejtésű csőben kezdjük, mely a kanyarok után nyitottá és meredekké válik, ahol könnyen lendületet veszünk. Ám ahelyett, hogy a vízbe csobbannánk, a lendület felvisz a másik oldali emelkedőre, és csak innen visszacsúszva érjük el a vízfelületet. Egy- vagy kétszemélyes csúszógumival használható.
A galériát lapozgatva meg is lesheti ezeket a menő óriáscsúszdákat!
A Zsóry-fürdő vadonatúj csúszdái
Képek forrása: zsory-furdo.hu