Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

150 forintért fürdőzhetünk Budapesten, idén 2 helyen is lesz Lumina Park

2023. 10. 03. 10:21
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Az idén 150 éves Budapest születésnapját a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH) egy jelképes összegű belépővel ünnepli, de érdemes sietni a vásárlással. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén a Palatinus mellett a Római Fürdő területén is lesz Lumina Park.

Boldog születésnapot, Budapest! 

Hazánk nemzeti kincse a termálvíz, Budapest maga fürdőfőváros gyakorlatilag egyedülálló módon a világon. A BGYH Zrt. születésnapi ajándékkal köszönti a budapestieket az évforduló napján: november 17-én mindössze 150 forintért lehet fürdőzni. A jubileum megünneplésére szóló lehetőség a társaság összes fürdőjét érinti.

 

Ez kilenc helyszínt jelent:

  • Csillaghegy
  • Dandár
  • Gellért
  • Lukács
  • Palatinus
  • Paskál
  • Pesterzsébet
  • Rudas
  • Széchenyi fürdők

 

A belépők 2023. november 4-től vehetők meg csak online módon. 

Az ÉnBudapestem applikációval rendelkezők november 3-án elővásárlási lehetőséget kapnak a jegyvásárlásra, azonban ehhez legkésőbb október 31-ig regisztrálniuk kell. 

 

A történelni fürdőkbe (Széchenyi, Gellért, Lukács, Rudas) egy személy 2 jegyet vásárolhat, a többibe 4 darabot. Fontos, hogy minden vendégnek budapesti lakcímkártyát kell felmutatnia a kedvezméynes jegy igénybevételéhez, viszont a tartózkodási hely (ideiglenes lakcím) is elegendő.

 

A fürdőkbe november 17-én az online megváltott jegyekkel lehet belépni, a jegyek kizárólag aznap, azaz Budapest születésnapján érvényesek. A fürdők aznap egységes nyitvatartással működnek: a délelőtti fürdőbelépők 7.00 – 12.00 óra, a délutáni fürdőbelépők 14.00-19.00 óra közötti időszakra vehetők igénybe. 12.00 és 14.00 óra között a fürdők a takarítás és a medencék tisztítása idejére szünetet tartanak. Ezen a napon a bérletek és a Zsigmondy Klubkártya nem használhatók.

 

A jegyek csak a fürdők kapacitáskorlátjának erejéig, korlátos számban elérhetőek. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes résen lenni november 4-én, illetve elővásárlás esetén november 3-án.

 

 


Látványos időutazásra hív a Lumina Park a Palán

A margitszigeti Lumina Park 2022 egyik legnagyobb újdonsága volt, mely rövid idő alatt a főváros látványossága, a családok és a fiatalok kedvelt téli programja lett – több, mint 200 ezer látogatóval a vártnál is nagyobb sikert hozva. 

Budapest 150. évfordulója tiszteletére új lesz a tematika: időutazás. Mi mást is mutathatna be, mint a főváros történetének egy-egy jellemző szakaszát?

 Kezdve a római korral, megidézve Aquincumot légiósokkal és gladiátorokkal. Felelevenítjük a 19. századot, az immár egyesült Budapest hangulatát, majd érkezik a földalatti és berobban a mozi, bepillantunk az élénkülő fürdővilágba, és a grund sem marad ki. Megjelennek természetesen Budapest ikonikus jelképei a Lánchíd, az oroszlánok és az Országház. Folytatódik a város története az 50-es évekkel, aztán a rock és disco korszakkal, végül felvetítjük a jövő Budapestjének vízióját. Az „időutazás” 1-1,5 órás sétával járható be a Palatinus fürdő strandterületén, az út nagyjából 1,5 km. 

 

A Lumina Park Palatinus 2023. október 19-től 2024. március 4-ig tart nyitva, minden nap sötétedéstől 21 óráig.


 

Római fényfürdő a Mikulással

Az első budapesti fénypark sikerét tapasztalva ebben az évben megnyílik a Lumina Christmas Park is, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Római fürdő 7 hektáros parkjába. Mintegy 1 kilométeres sétával bejárható majd a mesés Christmas Village, ahol lesz karácsonyi posta, ajándékgyár és a manók műhelye, jégvilág és északi fények, rénszarvas ösvény, karácsonyfa erdő, és a Mikulás is minden nap odalátogat. 

 

A Lumina Christmas Budapest 2023. november 15-től 2024. január 15-ig látogatható majd sötétedéstől 21 óráig.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...