Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Tudta, hogy a hajdúszoboszlói fürdőben télen is horgászhat?

2016. 01. 26. 17:14
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Azok számára, akik elhivatottak kedvenc időtöltésük, a sporthorgászat iránt, a téli hónapok sem jelenthetnek akadályt, hogy néhány kellemes órát töltsenek a vízparton, a zsákmányra várva. Hol is találnának erre alkalmasabb helyet, mint Hajdúszoboszlón, a "város szívében" található Hungarospa fürdőkomplexum területén, a Csónakázó tó partján?
A téli horgászat során nem árt alaposan felkészülni több szempontból, hiszen az időjárási tényezőkkel szemben is érdemes megfelelő módon védekezni, továbbá a természet és az állatvilág sajátos igényeit és viselkedését is tanácsos tanulmányozni, mielőtt kipróbálnánk a hobbitevékenység vagy sport téli változatát.

Mit érdemes tudni a téli horgászatról?

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. területén lévő Csónakázó tó jó lehetőséget ad egy kis téli "víz mellett ücsörgésre" 53 horgászhelyével és páratlan halállományával, mely a korábbi években 7 mázsával növekedett. Egész télen, a leghidegebb napokon is űzhető a horgászat, hiszen a tóba langyos termálvíz folyik be több ponton, hogy ne tudjon befagyni. A tóban többek között ponty, csuka, amur, harcsa fogható.
A bőséges halállomány lehetővé teszi, hogy ne kelljen sokáig várakozni az első kapásokra, így a sikerélmény állandóan garantált. A Hungarospa januárban és februárban 7.00-16.00 óra között, illetve március és április hónapban 7.00-17.00 óra között kínál lehetőséget a sikerélményben gazdag horgászatra.
Az üzemeltetők arra bíztatnak mindenkit aki még nem tapasztalta meg a hideg, téli pontyozást, de elszántnak érzi magát, hogy próbára tegye magát és felszerelését, vágjon bele, akár egyedül is, persze ha van egy jó horgásztárs, akkor vele. Mert, itt a tél, gyerünk pontyozni! A téli horgászatnak megvan az az előnye is, hogy ilyenkor a partok üresek, szóval jóval szabadabban lehet horgászhelyet választani. Szintén nem elhanyagolható, hogy a téli táj lenyűgöző tud lenni és már attól jól érzi magát az ember, hogy ott lehet. És persze azt se feledjünk, hogy ha már teljesen átfagytunk, akkor karnyújtásnyira várnak minket a Hungarospa gőzölgő termál medencéi.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...