Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A forró medencéből gyönyörű a tél

2024. 01. 29. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Aki fürdőzött már a hideg évszakban a szabad ég alatt, forró termálvízben, igazolni fogja a tényt: ez az egyik legmegnyugtatóbb téli kikapcsolódás.
A medence felszíne gőzölögve gomolyog a csillogó téli napsütésben, az esti világítás pedig semmihez sem hasonlítható békés romantikát hoz még a legnagyobb hidegben is. A szabad ég alatt való téli fürdőzésben sok helyen részünk lehet az országban, mutatunk néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Budapest történelmi fürdőiben kihagyhatatlan élmény

A fővárosban több fürdőben is átélhetjük a téli szabadtéri fürdőzés élményét. Leghíresebb talán a Széchenyi fürdő óriási medencéje, amelynek a fél világ a csodájára jár. A gyönyörű épület elképesztő látványt nyújt a gőzölgő vízfelszínen át, nem is beszélve az esetleges havazásról. Sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés és nyakzuhany is működik a kültéri fürdőben, melynek partjától rövid úton el lehet jutni a beltéri gyógyfürdőig vagy a szaunákig, ahol még jobban felmelegíthetjük testünket, ha szükség van rá. Kisebb kültéri termálmedencével, de hasonlóan fantasztikus környezetben várja vendégeit a Gellért Gyógyfürdő és Uszoda. A Gellért szálló hátsó részében, közvetlenül a Gellért-hegy lábánál egy télen-nyáron üzemelő kültéri termálmedencét találunk, amely mellé szauna is épült, autentikus, jéghideg merülő „dézsával” a legbátrabbaknak. A Palatinus két medencéjét a 40 méteres úszó és a mellette lévő termálmedencét is lehet használni télen.
A forró medencéből gyönyörű a tél
Széchenyi fürdő

Szegeden ki sem kell jönnünk a vízből

A déli országrész felé kalandozva érdemes felkeresni a szegedi Napfényfürdő Aquapolist, amely a téli időszakban is rengeteg élményt kínál vendégeinek, akár a szabad ég alatt is. A négy évszakos vízi városban a belső élménymedencéhez kiúszóval kapcsolódik a külső wellness medence, ahol a szabad ég alatt relaxálhatunk, de ha fázunk, bármikor visszamehetünk a fedett részbe, ki sem kell másznunk a jó meleg vízből. A pihenni vágyó felnőtteket egy exkluzív csendes wellnessrészleg is várja.
A forró medencéből gyönyörű a tél
Napfényfürdő Aquapolis (forrás: Origo)

Kiskunmajsa, a nyugalom „szigete”

Észak-nyugat felé haladva a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő több évtizede gyógyítja és pihenteti a vendégeket. A gyógyfürdőben kiemelkedő színvonalúak a gyógyvízre alapozott gyógyászati szolgáltatások, amelyek főleg mozgásszervi betegségek, reumatikus fájdalmak kezelésére javallottak. A szabadban minden évszakban használható gyógymedence várja a pihenni és gyógyulni vágyókat, ahol a kellemes, meleg vízből csodálhatják a tél szebbik arcát.
A forró medencéből gyönyörű a tél
Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő

Római stílusú fürdő a hegyek között

Az észak-keleti országrész egyik „csodája” a pompás Demjéni Termál Völgy, amely a test és a lélek mellett a szemnek is gyönyörűséget ígér. A hegyes-dombos vidéken meghúzódó színvonalas fürdő messze földön híres turista paradicsom, amelyet a római fürdők mintájára építettek fel.  A gyógyfürdő medencéit éjszaka kivilágítják, varázslatos hangulatot kölcsönözve így a fürdőnek, amelynek kültéri medencéi egész évben hajnali két óráig használhatók.
A forró medencéből gyönyörű a tél
Demjéni Termál Völgy

A Velencei-tó télen is fantasztikus élményt ígér

A nyugati országrész felé haladva a fővárostól alig egy órányira található, autóval vagy akár vonattal is jól megközelíthető a Velencei-tó környéke. Ide télen is szívesen utazik kirándulni, vagy a leghidegebb időszakban a tó jegén korcsolyázni a család, érdemes hát összekötni a mozgást egy kis termálvizes pihenéssel. Az agárdi Bika-völgyben várja vendégeit az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő. Az 58 fokos gyógyhatású vizével, gazdag ásványi anyag összetételével elsősorban a mozgásszervi, nőgyógyászati betegségek kezelésére nyújt enyhülést, de emellett a wellness iránt fogékony vendégeknek is kellemes felüdülést jelent. A fürdőben közel 1400 m2 vízfelület, egy nyitott és négy fedett termálvizes medence várja a gyógyulásra és kikapcsolódásra vágyó családokat.
A forró medencéből gyönyörű a tél
Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

Gyógyulni és pihenni Harkányban

Dél-nyugaton, Pécstől nem messze Harkány 13,5 hektáros ősparkjában a több százéves fák és a Zsolnay-féle eozinos szökőkutak között található a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye. A jó természeti adottságok, a gyógyvíz és a mediterrán klíma nem csak gyógyítják, hanem feltöltik és ellazítják Harkányba érkezőket. A 2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabadtéri gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel 34-38 fokos vízzel biztosítja vendégeinknek a gyógyulást. A termál részleg több szabadtéri és félig fedett medencével télen is várja gőzölgő vízével az ideérkező gyógyulni vágyókat.
A forró medencéből gyönyörű a tél
Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Hévíz: a legnagyobb

Nyugat-Magyarország ékessége, az egész Európában, sőt a világon is kuriózumnak számít a Hévízi-tó, amely a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termált tava. A tó minden évszakban újabb és újabb arcát mutatja az idelátogatónak. Míg nyáron a tavirózsák látványa csábít, télen a kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén, ami gátolja a víz lehűlését, ugyanakkor egy természetes inhalatorium alakul ki. A fákkal és klasszikus épületekkel körülvett tó felett gőzölgő víz a fürdőből nézve a legszebb.
A forró medencéből gyönyörű a tél
Hévízi-tó
Bármennyire jól érezzük magunkat, a szabályokat nem árt betartani
A romantikus környezet, a friss levegő és a gyógyhatású termálvíz kombója egészséges és megnyugtató élményt kínál, van azonban néhány szabály, amelyet érdemes betartani, ha nem akarjuk, hogy a téli szabadtéri fürdős élmény egy kiadós megfázásba torkolljon. Ilyen például, hogy egy sokmedencés fürdő komplexumban érdemes megérkezésünk után először a szabadtéri medencét választani, miután pedig a szaunában vagy a beltéri medencékben átmelegedett a fejünk, inkább törölköző-turbánnal a hajunkon beülni a kültéri medencébe. Mindig vigyünk magunkkal vastag, frottír fürdőköpenyt, amelynek lehetőség szerint kapucnija is van, sőt egy plusz törölköző is hasznos lehet. Amikor kijöttünk a vízből, ne ácsorogjunk a medence szélén, hanem siessünk be minél hamarabb az épületbe. A fürdőzés végeztével pedig ne rohanjunk haza, hanem hagyjunk időt szervezetünknek a lehűlésre, és szárítsuk meg alaposan a hajunkat és húzzunk sapkát vagy kapucnit.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide