Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Május 1-i ajánlatokMájus 1-i ajánlatok További ajánlatok

Fürdőtúra a Duna mentén

2017. 06. 20. 07:40
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Tudták, hogy a hazai folyószakaszt végigjárva kiváló termál- és gyógyfürdők is várnak minket, állomásról állomásra? Elindultunk a Duna mentén északról délre, a legjobb fürdőket keresve, tartsanak velünk!
A Duna mindig megér egy nagy kirándulást, akár autóval, akár kerékpárral, akár kenuval vagy hajóval indulunk útnak.
Első állomásunk a határ menti Esztergom, ahogy a gyönyörű bazilika, a történelmi belváros és a Párkányba vezető Mária Valéria híd mellett az Aquasziget Esztergom számos különleges fürdőzési és sportolási lehetőséget kínál. A török fürdőtől kezdve, a fitneszen keresztül, a wellness-részlegig minden szolgáltatást végig próbálhatunk. A vendégek kikapcsolódását három részleg – az Élményfürdő, a Wellness Világ, az Egészség Központ és a Szépség Központ – biztosítja. A fürdőben két különleges pihenő helyiség is található, amely garantált testi-lelki felüdülést nyújt. Van élménymedence, pihenőmedence, gyermekmedence, pezsgőfürdő, csúszda, kültéri pihenőmedence, kültéri úszómedence, infraszauna, játszóház, baba-mama szoba.
Fürdőtúra a Duna mentén
Aquasziget Esztergom
Esztergomból akár szárazföldi, akár vízi úton indulunk tovább, Visegrádra érdemes megérkezni. A Fellegvár, a Salamon tornya és a királyi település főutcája után érdemes a Lepence Spa felé kanyarodni, ahol korszerű wellness szolgáltatásokkal és gyógyhatású termálfürdővel várják a vendégeket. A fürdőben egy 30-40 fokos tepidárium, a szauanaparkban pedig finn szauna és gőzfürdő merülő medencével, illatos gőzkamra, aromakabin, jégkút, élményzuhanyok, infrakabin és natúr szauna található. A visegrádi hévíz kalciumot, magnéziumot és hidrogénkarbonátot, valamint kis sókoncentrációjú alkaloidokat tartalmazó termálvíz közismerten összehúzó és gyulladáscsökkentő hatású.
Fürdőtúra a Duna mentén
Lepence Spa
Folytatva utunkat a Duna-kanyarban, kellemes vidékies hangulat és nyugalom vár minket Leányfalun és környékén. Kirándulás után ne hagyjuk ki a Duna partján csodálatos zöldövezetben kialakított Termálfürdő Leányfalu árnyat adó ősfákkal és nagy, szabad zöldterületekkel kialakított strandját. A fürdő legfőbb értéke a föld mélyéről feltörő gyógyvíz. Az 500 négyzetméter felületű meleg vizes élménymedencében automatikusan működő nyakzuhany, hátmasszírozó és pezsgőlapok kényeztetik vendégeket. Az 1008 méter mélységű kút vizének hőmérséklete 53,4 fokos. A kút vize a kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos-szulfátos ásványvizek csoportjába tartozik.
Fürdőtúra a Duna mentén
Termálfürdő Leányfalu
 A Duna partján tovább autózva vagy hajóra szállva a következő fürdőváros természetesen Budapest, ahol történelmi fürdők és magas szintű szolgáltatások várnak minket. Talán nem is lehet csak egyet kiválasztani a gyönyörű, színvonalas fürdők közül! A Dandár, a Gellért, a Király, a Lukács, a Paskál, a Rudas és a Széchenyi fürdők mind-mind megérnek egy-egy fürdőzésre szánt napot. A maga nemében és stílusában mindegyik lenyűgöző és egyedi, de ha csak egye nap áll rendelkezésre és nem járhatjuk végig mindet, érdemes a leghíresebbek, a Széchenyi és a Gellért között dönteni.
Fürdőtúra a Duna mentén
Széchenyi Gyógyfürdő
Dél felé indulva a Duna mentén mindenképpen ejtsük útba a Dunaföldvári Gyógy-és Strandfürdőt, amely varázslatos környezetben a Duna mentén helyezkedik el. A fürdő az egyedülállóan hosszú és szép dunai partszakasszal rendelkező Dunaföldváron található. A létesítményt 2003-ban újították fel, amelyben egy fedett gyógyfürdő és nyitott medencék is találhatóak. A fürdőt 35 fokos, ásványi sókban gazdag gyógyvíz táplálja. A sportolni vágyóknak egy nyitott úszómedence, a gyerekeknek pedig két gyermekmedence áll rendelkezésére. A fürdő területén strandröplabda pálya is található.
Fürdőtúra a Duna mentén
Dunaföldvári Gyógy-és Strandfürdő
Következő állomásunk Paks lehet, ahol a remek halászlé és az innen nem messziről származó finom szekszárdi borok megkóstolása előtt érdemes kipróbálni a Paksi Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő szolgáltatásait is. A mintegy 3300 m2-es létesítményben a gyógyfürdő mellett egy új gyógyászati központ is várja a vendégeket. A fürdőben kiemelkedően magas hatásfokú gyógyvíz várja a gyógyulni- vagy egészségüket megőrizni kívánó látogatókat. Exkluzív, modern, kényelmes környezetben vehetők igénybe a fürdőgyógyászati és medical-wellnes kezelések.
Fürdőtúra a Duna mentén
Paksi Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő
Utolsó helyszínünk a Duna hazai szakaszán északról Dél felé haladva Mohács. A barátságos kisváros utcáit bejárva átmehetünk a mohácsi szigetre is, ahol a hangulatos kis nyaralók között megpihenhetünk. A kirándulás után pedig érdemes kipróbálni a Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdőt, amely egész évben várja a feltöltődni és kikapcsolódni vágyókat. A fürdőben medencék, wellness szolgáltatások és sportolási lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére. A fürdőt minősített gyógyvíz táplálja, amely összetételének köszönhetően jól alkalmazható ízületi és reumatikus megbetegedések, sportsérülések utókezelésére, nőgyógyászati megbetegedések kezelésére, ugyanakkor fokozza a szervezet ellenálló képességét és élénkítő hatású.
Fürdőtúra a Duna mentén
Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő
Borítókép: Aquasziget Esztergom

Szóljon hozzá