Aktuális akciók
Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Nagyszabású fejlesztések Hajdúszoboszlón

2019. 03. 16. 19:16
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Már idén tavasszal átadják az új szabadidőparkot és szabadtéri színpadot a hajdúsági fürdővárosban. A Csónakázó-tó mellett óriáskerék kap helyet, a fürdő szabadtéri részét vízeséssel, az élményfürdőt pedig új csúszdákkal színesítik.

Rekord év volt a tavalyi

A városi turisztikai statisztikák alapján Hajdúszoboszlón 2018-ban a vendégek és a vendégéjszakák száma is rekordot döntött. A vendégek száma 5,5%-al (404.931 fő), a vendégéjszakák száma 4,9%-al (1.327.377 éjszaka) nőtt 2017-hez viszonyítva. A belföldi turisták a városban eltöltött éjszakáinak száma 5,1%-al, a külföldieké 4,5%-al nőtt. A legdinamikusabb növekedés az orosz és az ukrán piacokon tapasztalható - tudtuk meg a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. szerkesztőségünknek eljuttatott összefoglalójából.

Szabadtéri színpad, óriáskerék, megújuló sétány

A következő években mind a városban, mind a Hungarospa fürdőkomplexumban jelentős beruházásokat valósítanak meg. A látogatók már idén tavasszal birtokba vehetik az új szabadidőparkot, mely 1.500 négyzetméteren többek között 162 méter hosszú BMX és görkorcsolyapályával, fitnesz parkkal, sportpályákkal és játszótérrel várja a vendégeket.
A turisztikai szezon kezdetére az új szabadtéri színpadot is átadják ezer fős nézőtérrel és korszerű színpadtechnikával felszerelve. A nyári főszezonra a jelenleg kizárólag a fürdőkomplexum területéről látogatható Csónakázó-tó és környezete nyitottá válik a város felől is. A tó melletti zöld területen egy 45 méter átmérőjű óriáskerék kap helyet, melyet június 1. és augusztus 31. között lehet kipróbálni.
Ősszel kezdődik a Mátyás király sétány teljes átalakítása, amely kilenc kanyarral kígyózik majd végig a szállodasoron, és minden kanyarban egy-egy, a desztinációra jellemző látványelem fogadja majd a vendégeket. A sétány 2020 tavaszára készül el.
Nagyszabású fejlesztések Hajdúszoboszlón
A megújuló Mátyás király sétány látványterve

A fürdőt is fejlesztik

A Hungarospa Zrt. menedzsmentje a jövőre nézve két nagyobb volumenű fejlesztési tervvel is rendelkezik, ezek „A strandfürdő minőségi kínálatbővítése, új egyedi élményövezet kialakításával”, valamint a „Négy évszakos aktív élményközpontú attrakció fejlesztése.” nevet viselő projektek.
Az első projekt alkalmával egy exkluzív wellness fürdőrészt építenek a strand területén, melynek egyediségét az igényes kialakítású természeti képződmények - szikla, vízesés - adják majd. A másik projekt célja az Aqua-Palace bővítése, hiszen a fedett élményfürdő olyannyira népszerű, hogy egyes időszakokban már szűkös a kapacitása. A beruházás keretében új csúszdák, öltözőket és pihenőterek alakítanak ki.
Nagyszabású fejlesztések Hajdúszoboszlón
A Hungarospa Hajdúszoboszló élményövezet látványterve

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide