Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Budapesten és Pest megyében ezek a fürdők nyitnak a pünkösdi hétvégén

2020. 05. 29. 10:37
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő
A fővárosban és Pest megyében összesen 10 fürdő nyitja meg a kapuit pünkösdkor. Van olyan is, ahol a gyógyvizes medencéket is élvezhetjük majd, sőt éjszakai fürdőzés is lesz.

Korábban részletesen beszámoltunk arról, hogy milyen feltételek mellett nyitnak majd a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH) kezelésében lévő szabadtéri strandok.

Május 30-tól a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdőt, a Paskál Gyógy- és Strandfürdőt, a Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdőt, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt, és Római Strandfürdőt látogathatjuk majd. Az előírásoknak megfelelően mindenhol csak a szabadtéri medencéket használhatjuk, és nem kell lemondanunk a melegvizes ülőmedencékről sem, mivel ezekben nem gyógyvíz, hanem termálvíz található, és vízforgatásos technológiával működnek. 

 

Nagyon fontos, hogy míg korábban a BGYH azt közölte, hogy a belépőket kizárólag online tudjuk megváltani ebbe az öt fürdőbe, mégis lesz lehetőség arra, hogy a pénztárakban is megvegyük a jegyünket. Ennek ellenére az online megoldást javasolják mivel egyrészt ez kisebb kockázattal jár járványügyi szempontból, elkerülhetjük vele a sorbanállást is, másrészt ezzel garantálni tudjuk, hogy bejutunk a fürdőbe. 

 

Ez utóbbi azért fontos, mert  erős létszámkorlát várható mindegyik strandon. A korábban közölt számoknál valamivel kedvezőbb a helyzet, azonban az eredeti befogadóképességnek legfeljebb a felét  engedhetik csak be a strandok területére, de van olyan is, ahol még ennél is kevesebben lehetünk egyszerre (Erről bővebben itt írtunk). 

Figyeljünk viszont, hogy az adott napra legkésőbb aznap reggel 8 óráig tudjuk megváltani a jegyünket és a papucsot se felejtsük otthon, mert enélkül nem léphetünk be a strandok területére.

 

A fővárosban két másik strand is nyit ezen a hétvégén

Közülük a legjelentősebb az Aquaworld Resort Budapest. Egyelőre csak a fürdő külső területei és medencéi lesznek elérhetők, azaz a 25 méteres úszómedence, 2 gyermekmedence és a kültéri élménymedence, a kerti játszóterek és a homokos sportpályák. A strand  8:00 - 18:00 óra között lesz nyitva és a megszokott áraknál valamivel olcsóbban tudunk majd fürdőzni.

 

Megnyitja a szabadtéri medencéit, azaz két úszómedencét és egy gyerekmedencét a 11. kerületben található Nyéki Imre Uszoda (Kondorosi Uszoda) is. 

 

A 16. kerületi Erzsébetligeti Strand is eredetileg május 30-ra hirdette a nyitást, de a rossz időjárásra való tekintettel elhalasztották. Az eddigi információk szerint itt is szigorú higiéniai szabályokra és létszámkorlátra, sőt a belépéskor testhőmérséklet ellenőrzésre is kell számítani kell. 

 

Várni kell még a Csepeli Strand, a Dagály Strand valamint a Bókay, a Kispesti, az Újhegyi  és az Újlak uszodák strandjainak nyitására. Az Óbudai Strand pedig 2020-ban egyáltalán nem fog kinyitni.

 

Pest megyében már gyógyvízben is fürdőzhetünk

A Leányfalui Termálfürdő május 29-től várja a vendégeket, ráadásul a gyógyvizes medencék is élvezhetőek lesznek, ugyanis a fürdőnek sikerült megszereznie az engedélyeket a gyógyvíz fertőtlenítésére, igaz ezt a folyamatot már tavaly elindították. 

A fürdő 6:00 – 19:00 között, pénteken és szombaton este 20:00 – 24:00 között éjszakai fürdőzés keretében is látogatható lesz. Itt is létszámkorlátra kell számítani, érdemes tájékozódni indulás előtt.

Leányfalui Termálfürdő
Leányfalui Termálfürdő

 

Május 29-én nyit a visegrádi Lepence Spa is.

 

Ceglédi Gyógyfürdő- és Szabadidőközpontban május 30-án nyit a strand, június 13-án pedig az Aquapark.

Néhány hétig szakaszos nyitvatartással működnek, a strand az alábbi időszakokban lesz nyitva: 

  • május 30 - június 1.

  • június 5 - 7.

  • június 12 - 14. 

2020. Június 15-től a vendégigényekhez igazodó, bővülő nyitvatartással várják a vendégeket. A strandon az alábbi medencéket lehet majd használni: úszómedence, élménymedence, hullámmedence, gyermekmedence.

 

A cikben szereplő fürdőket interaktív térképen is megjelenítjük, ami ide kattintva érhető el:

Budapesten és Pest megyében ezek a fürdők nyitnak a pünkösdi hétvégén

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem