Bezár a négycsillagos szálloda

2015. 09. 21. 10:01
Forrás: Turizmus.com
Hotelvilág
Bezárt Pécs patinás szállodája, a Hotel Kikelet. A bama.hu szerkesztőségéhez eljutott hírt megerősítette a szálloda tulajdonosa, Scheffer Ferenc is.
Mint a bama.hu-nak elmonda, a csaknem százéves, az elmúlt években teljes megújuláson átesett szálloda bezárása nem szezonális, hanem végleges. Szándékát csak az változtathatja meg, ha vevő jelentkezik a hotelre. A tulajdonos három éve, családi okok miatt döntött az értékesítés mellett, vevője azonban mindeddig nem akadt.
A mintegy 12 ezer négyzetméteren a Mecsek legszebb panorámáján fekvő, 1937-ben épült harmincnégy szobás szálloda a maga nemében igazi gyöngyszemnek számít. Olyan, ami egyaránt maradandó élményt nyújt a nosztalgiázni szándékozó vendégeknek, de azoknak is, akik innen, a hegyoldalból akarják megismerni az előttük fekvő mediterrán várost. A nyitás évében forgatták a szálloda nevét viselő filmet, ami országos, sőt nemzetközi ismertséget hozott a hotel számára.
A négycsillagos szálloda a baranyai megyeszékhely idegenforgalmának meghatározó tényezője. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az elmúlt években wellnessrészleggel, kültéri medencével, konferenciateremmel gyarapodott, felmerült egy kapacitásait megduplázó beruházás gondolata is.
A szálloda honlapján egyelőre annyit lehet olvasni, hogy átmenetileg, felújítás miatt tartanak zárva.