Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Ezek a legolcsóbb termálfürdők Magyarországon

2024. 03. 25. 18:10
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés

Megnéztük, melyik az a 10 termálfürdő az országban, ahol jelenleg a legolcsóbb a belépő. Több olyat is találtunk, ahol 2000 Ft alatt válthatunk teljes árú jegyet, de van olyan fürdő is, ahová a nyugdíjasok 1000 Ft-ért léphetnek be.

Minden olyan drága! - hangzik el sokszor, legyen szó éttermekről, szórakozásról vagy pihenésről. Mindannyian keressük azokat a lehetőségeket, amivel takarékoskodhatunk. Ebben segít összeállításunk, ami az ország legkedvezőbb fürdőbelépőit mutatja be. Érdemes kipróbálni ezeket a, többségében, kisebb fürdőhelyeket is!

 

 

A cikkünk végén két táblázatban foglaltuk össze mely fürdők kínálják a legolcsóbb egész napos teljes árú, illetve nyugdíjas belépőket, illetve ezek mennyibe kerülnek (jelentős az átfedés). A listában jelenleg csak a nyitva tartó fürdők szerepelnek, a csupán nyári szezonban nyitva tartók nem.
Illetve térképen is megjelenítettük a cikkben szereplő fürdőket a könnyebb kereshetőség kedvéért.

 

Előbb azonban lássuk, mit érdemes tudni ezekről a fürdőkről.

 

Fürdők, ahol a teljes árú belépő 2 000 Ft alatt van

 

Hat olyan fürdőt találtunk az országban, ahol a felnőtt belépő ára nem éri el a kétezer forintot. 

 

Elsősorban a keleti országrészben válogathatunk az ilyen helyszínek között, de a Sárvár és Celldömölktől között félúton található, vas megyei Mesteriben is csak 1.900 forintot kérnek el a gyógyvízben való csobbanásért. Öt medence áll rendelkezésre, a helyi gyógyvíz földes-meszes víz, ami mozgásszervi, reumatológiai panaszokra és keringési problémákra is jótékony hatással van. 

 

A mesteri fürdőnél is találunk azonban kedvezőbb árfekvésű fürdőket.

 

A legolcsóbb belépőjeggyel azonban ebben a pillanatban a nádudvari fürdő dicsekedhet, 1.500 forintot kérnek egy teljes árú jegyért. Ez a töredéke a közeli, Európa szerte ismert hajdúszoboszlói fürdő árainak, igaz a két fürdő kínálata is egészen más kategóriát képvisel. A fürdő azonban március 31-től a strandszezon kezdetéig karbantartáson esik át, így nem fogad vendégeket.
A 2000-ben felújított termál- és strandfürdő ásványi anyagokban gazdag vize a mozgásszervi mellett nőgyógyászati problémák gyógyításában is alkalmazható. Itt nyáron pezseg igazán az élet, a feszített víztükrű medence és az egyhektáros parkosított terület miatt. 

 

A mezőtúri fürdő sem sokkal drágább, kétszáz forinttal kell többet fizetnie egy felnőttnek, mint Nádudvaron. Cserébe fedett úszómedence, élménymedence és gyógyvizes medence várja egész évben a látogatókat. Nyáron itt is nagyobb a választék, hiszen a csodás parkos területen még négy medence kínál vizes élményeket a szezonban az ide látogatóknak. 

 

Igazán gazdag kínálat olcsó fürdőzési lehetőségekből az ország keleti részén áll rendelkezésre. Még az olyan népszerű helyeken, mint Egerszalók is találhatunk kedvező árú belépőt. Az itt működő Nosztalgia Fürdőben ugyanis 1.950 forint egy teljes árú jegy, ennyiért élvezhetik a látogatók a három medencét és a retro hangulatot, akár sötétben is, hiszen időről-időre éjszakai fürdőzést is szerveznek az érdeklődőknek.

 

Nosztalgia Fürdő Egerszalók

Nosztalgia Fürdő  - Egerszalók

 

Ezen az áron látogatható a füzesgyarmati fürdő is, amely a világháborúban elpusztult kastély egykori parkjában kapott helyett. A szabadtéri, illetve részben fedett, élményelemekkel felszerelt gyógyvizes medencék mellett fedett termálrésszel is rendelkezik, ahol szauna és inkfrakabin is található. Gyógyvize gyulladásos megbetegedések és idegi eredetű fájdalmak esetén is hatásos

 

A püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő és Strand fizikoterápiás és balneoterápiás kezeléseket kínál a gyógyulni érkező látogatóknak szintén 1.950 Ft-os belépővel. De szanuák, szoláriumok és kozmetikai szolgáltatások is rendelkezésre állnak a tiszántúli fürdőben, ami a 20. század elején feltárt gyógyvízre épült. Nyáron a strandfürdő az aktív pihenés szerelmeseinek is remek kikapcsolódást nyújt azoknak, akik ellátogatnak a Hortobágy közelében működő fürdőbe. 

 

Még mindig 2 500 forint alatt

 

A legkedvezőbb teljes árú belépőt kínáló fürdők listája, három olyan fürdőt tartalmaz, ahol 2.000 forintot kell egy felnőttnek fizetnie és egy olyat, ahol 2.200 forint az ár. 

 

Nagyszénás, Békéscsaba és Szentes között félúton található, egész évben nyitva tartó fürdője nyáron az egész családnak kikapcsolódást kínál, de a téli időszakban is élvezhetjük itt a gyógyvíz jótékony hatását vagy a szaunák gőzének erejét. És mindezért egy felnőttnek csak 2.000 forintot kell fizetnie. Ebből az árból a nyugdíjasok, a bérletet váltók és a helyiek is kedvezményt kapnak. 

 

Nagyszénási Parkfürdő

Nagyszénási Parkfürdő

 

Szintén 2.000 forintot kérnek el egy teljes árú belépőért Tiszaföldváron. A Szolnoktól 25 kilométerre fekvő gyógyfürdő alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos, jódos termálvízzel büszkélkedhet. Mozgásszervi panaszokkal küzdők látogatják előszeretettel a nyitott medencékkel rendelkező létesítményt, ahol nyáron kempingezni is lehet. A helyiek a hatvanas évek óta élvezik a fürdőt, ami egyre ismertebb és népszerűbb országszerte, sőt határainkon túl is. 

 

A tóalmási fürdőbe is 2000 Ft-ért léphetünk be, azonban a nyugdíjasok még ehhez képest is jelentős kedvezményt kapnak, ezért róluk kicsit lejjebb írunk.

 

Tótkomlóson 2.200 forintot kell fizetni, ha a Rózsa Fürdő szolgáltatásait szeretné valaki igénybe venni. Szolárium, masszázs, szauna és gőzfürdő is van, de igazi különlegességnek az aroma barlang számít, ahol az illóolajok és a termálvíz jótékony hatásait egyaránt élvezhetik a látogatók. A gyógykezelések egész évben, a strand pedig a nyári időszakban várja a vendégeket a Békés megye déli részén fekvő kisvárosban.

 

Ha szigorúan ragaszkodnánk ahhoz, hogy a 10 legolcsóbb fürdőt soroljuk fel, akkor már nem írnánk, a Kiskunság egyik legnépszerűbb fürdőhelyéről, a Halas Termálról. Viszont mivel a nádudvari fürdő hamarosan átmenetileg bezár, meg kell említenünk a következő legolcsóbb fürdőt is.
A fürdő és környéke 2016-ban elnyerte a gyógyhely minősítést, a minden korosztály igényeit kielégítő létesítménnyel. A baleseti rehabilitációban is jól alkalmazható gyógyvízzel feltöltött medence mellett fedett úszómedence is működik egész évben. Az itt folyó gyógyító munkát a szomszédos kórház szakemberei támogatják. Nyáron itt is több lehetőség van a pancsolásra, hiszen a strand medencéi is működnek a szezonban. 

 

Nyugdíjasok akár 1 000 forintért is fürdőzhetnek

 

Nemcsak a teljes árú jegyeket vizsgáltuk, összesítettük azt is, hogy a nyugdíjas kedvezményt igénybe vevők számára melyek a legkedvezőbb ajánlatok. A tizes lista több résztvevője ismerős a felnőtt jegyek árát ismertető, előző, sorainkból, de vannak olyanok is, amelyek a felnőtt belépő tekintetében nem tartoznak az ország legolcsóbb fürdői közé.

 

Rögtön az első helyet, a ma már elképesztően kedvezőnek számító, 1000 forintos nyugdíjas belépővel, a Pest megyei Tóalmáson található Szent András Gyógyvizes Strand foglalja el. Ezt a fürdőt említettük fentebb is, hiszen a teljes árú jegyért is csak 2.000 forintot kell fizetni. Ha még ez sem elég olcsó, akkor 16:00 óra után ennél is olcsóbb a belépő. A teljes árú 1.500 Ft, a nyugdíjas pedig mindössze 700 Ft. Mindezért négy medencét használhatunk, melyek, akárcsak a kiszolgáló épületek, nemrégiben felújításon estek át. 

 

Szent András Gyógyvizű Fürdő - Tóalmás

Szent András Gyógyvizes Strand  - Tóalmás

 

A Gödi Termálfürdőben három medence várja a pihenni érkezőket, a hideg időszakban a terminál vízé és a hatszemélyes szaunáé a főszerep, nyáron azonban az egész családnak remek szórakozást nyújt a kis strand, hiszen a szezonban gyermekmedence is működik itt. A melengető élmények és a masszázs egész évben rendelkezésre áll a Budapesttől fél óra autózással elérhető létesítményben. A nyugdíjasok pedig 1700 forintért vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait, de a teljes ár ú belépő is mindössze 2400 Ft-ba kerül.

 

Szintén a kedvezményes nyugdíjas jegyekkel került fel a listára a kaposvári Virágfürdő, mint az összeállításunk második dunántúli résztvevője. A megyeszékhelyhez méltó intézményben élménymedence, változatos masszázs elemekkel, szaunavilág és uszoda is a vendégek rendelkezésére áll a gyógyászati részleg mellett. Nyáron pedig a strand szolgáltatásai teszik teljessé a vizes élmények sorát. Ide szintén 1700 Ft-ért léphetnek be a nyugdíjasok.

 

Virágfürdő Kaposvár

Virágfürdő Kaposvár

 

1800 forintos nyugdíjas jegyeivel került a legolcsóbb termálfürdők közé a Szentesi Üdülőközpont. A fürdőben egy 42-38-35 fokos termálmedence, több úszómedence, egy élményelemekkel felszerelt gyermekmedence, egy pancsoló medence és háromi csúszda vehető igénybe. Legalább ilyen vonzó az is, hogy a szentesi fürdő egy ápolt ligetben található, így a mozgás szerelmeseinek nem kell messzire mennie, ha kocogással, sétával vagy akár tai chivel szeretnék ötvözni a vizes programot.

 

Szentesi Üdülőközpont

Szentesi Üdülőközpont

 

Ezekben a termálfürdőkben a legolcsóbb a belépő


A fürdőket a belépő ára szerinti sorrendben tüntettük fel. A fürdő nevére kattintva bővebben tájékozódhat.

 

Legolcsóbb fürdők teljes árú belépő szerint

 

Fürdő

Megye

Teljes árú belépő

Nádudvari Termál- és Strandfürdő
(március 31. után zárva)

Hajdú-Bihar

1 500 Ft

Mezőtúri Városi Strandfürdő

Jász-Nagykun-Szolnok

1 700 Ft

Mesteri Termálfürdő

Vas

1 900 Ft

Sárrét Kincse Gyógyfürdő - Püspökladány 

Hajdú-Bihar

1 950 Ft

Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő

Békés

1 950 Ft

Nosztalgia Fürdő Egerszalók

Heves

1 950 Ft

Tiszaföldvári Gyógyfürdő

Jász-Nagykun-Szolnok

2 000 Ft

Nagyszénási Parkfürdő

Békés

2 000 Ft

Szent András Gyógyvizes Strand  - Tóalmás  

Pest

2 000 Ft

Rózsa Fürdő - Tótkomlós

Békés

2 200 Ft

Halasthermál - Kiskunhalas

Bács-Kiskun

2 400 Ft

 

Legolcsóbb fürdők nyugdíjas belépő szerint
 

Fürdő

Megye

Nyugdíjas belépő

Szent András Gyógyvizes Strand  - Tóalmás  

Pest

1 000 Ft

Nádudvari Termál- és Strandfürdő

Hajdú-Bihar

1 200 Ft

Nagyszénási Parkfürdő

Békés

1 300 Ft

Mezőtúri Városi Strandfürdő

Jász-Nagykun-Szolnok

1 400 Ft

Mesteri Termálfürdő

Vas

1 500 Ft

Sárrét Kincse Gyógyfürdő - Püspökladány 

Hajdú-Bihar

1 600 Ft

Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő

Békés

1 650 Ft

Gödi Termálfürdő

Pest

1 700 Ft

Virágfürdő Kaposvár

Somogy

1 700 Ft

Szentesi Üdülőközpont

Csongrád-Csanád

1 800 Ft

 

A nyugdíjas belépőket tartalmazó táblázatban félkövérrel azokat a fürdőket emeltük ki, amelyek nem szerepelnek a teljes árú belépőket tartalmazó táblában.


 

Térképen az ország legolcsóbb termálfürdői

 

A cikkben szereplő fürdőket egy térképen is fentüntettük, hogy mindenki könnyebben megtalálhassa a hozzá legközelebb esőt.

Az ikonokra kattintva egy szövegdoboz jelenik meg a fürdő nevével. Arra kattintva bővebben is olvashat az adott fürdőről.


 

 

 

Mindent megteszünk, hogy a cikkben szereplő adatok naprakészek legyenek. Ugyanakkor mivel a fürdőárak az utóbbi években gyakrabban változnak, mint korábban, elképzelhető, hogy a fenti adatok épp nem állják meg a helyüket. Ha ilyet tapasztalna, kérjük, írjon nekünk az [email protected] címre.

 

 

A borítóképen a Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő szerepel

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...