Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A legnépszerűbb fürdővárosaink izgalmas látnivalói

2023. 03. 01. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Gyönyörű tájak, ékszerdoboz városkák, kalandparkok, kastélyok és arborétumok is színesítik kirándulásunkat, ha az ország legnépszerűbb gyógyhelyei felé vesszük az irányt.

Zalakaros   

A gyógyhellyé nyilvánított kisváros, Zalakaros környéke számos természeti értéket rejt. Ha kirándulni támad kedvünk, látogassunk el az Ökoparthoz, melynek legizgalmasabb pontja az épülethez tartozó 15 méter magas kilátótorony, ahonnan csodás panoráma nyílik magára a tóra, a környező erdősávra, illetve az egész komplexumra. Egyedi élményt nyújt majd a gyerekeknek a 7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm, ahol megtekinthetik Hanna hercegnő várát, a 7 vezér jurta tábort, a sajtüzemet, kipróbálhatják az íjászkodást, az elektromos gokart pályát, a vár-játszóteret, a kötélpályát és a lovaglást. Zalakarostól 5 perc autóútra, Zalaszabarban a Zobori Élményparkban beltéri és kültéri kalandok várnak szabaduló szobával, 4XD mozival. 20 km-re a várostól beiktathatjuk a kirándulóprogramba a Kányavári-szigetet, a Bivalyrezervátumot és a zalavári Kis-Balaton Bemutatóházat.
A legnépszerűbb fürdővárosaink izgalmas látnivalói
Kányavári-sziget

Bükfürdő

Bükfürdő az ország egyik legmodernebb gyógyhelye, egy igazi paradicsom az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál. Ha itt fürdőzünk, látogassuk meg az Ökumenikus Kápolnát is, ami az egyetlen nem egyházi, hanem alapítványi kezelésben álló kápolna az országban. Bükfürdőtől 2 km-re fekszik Bük városa, ahol a kora barokk stílusú Szapáry-kastélyegyüttes várja az érdeklődőket. A Kneipp parkban végigmehetünk a homokos, a kisebb és nagyobb kavicsos, a faháncsos és tobozos szakaszokon. Bükfürdőtől alig félórányi autóútra fekszik Kőszeg városa, amely kilátókban, természeti, kulturális értékekben gazdag város. Nem szabad kihagyni Jurisics várát, a Fő teret, de ha túrázni van kedvünk, akkor induljunk a Kőszegi-hegységben lévő Írottkő-kilátóhoz, útközben pedig ejtsük útba a Kálvária templomot, a Hétforrást, az Óház kilátót.
A legnépszerűbb fürdővárosaink izgalmas látnivalói
Kneipp park

Hévíz

Hévíz geológiai érdekessége egyedülálló a világon, ugyanis a gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava. Ha nem csak gyógyulni szeretnénk, hanem a környéket is végigjárni, járjunk egyet a hangulatos sétálóutcán, kóstoljuk meg a térség legfinomabb borait az Egregyi szőlőhegyen, vagy látogassunk el a közel ezer főt is befogadni képes impozáns Szentlélek-templomba, ahol orgonakoncertet is meghallgathatunk. Ha mozgalmasabb élményekre vágyunk, próbáljuk ki a Hévíz-patak vízitúrát túrakenukkal, Ha inkább a helyi finomságokat kóstolgatnánk vagy minőségi kézműves termékeket vásárolnánk, a minden másnap nyitva tartó Termelői Piac felé vegyünk az irányt! 6 km-re Hévíztől Keszthelyen a Festetics-kastélyt és a számtalan különleges múzeum valamelyikét érdemes megnézni.
A legnépszerűbb fürdővárosaink izgalmas látnivalói
Hévízi-tó

Sárvár

Két hivatalosan is gyógyhellyé nyilvánított területtel Sárvár fürdője a Dunántúl legnépszerűbb fürdői közé tartozik. Ha itt pihenünk, érdemes megtekinteni a város szimbólumát jelentő, reneszánsz várkastélyok hangulatát idéző Nádasdy várat és várparkot, valamint a növényritkaságokkal büszkélkedő arborétumot, ami háromszáz fa- és cserjefaj megismerését teszi lehetővé. Kellemes sétát tehetünk a Csónakázó-tó, a Vadkert és a Rába folyó környékén, de a középkori eredetű Szent Miklós katolikus templomot sem érdemes kihagyni.
A legnépszerűbb fürdővárosaink izgalmas látnivalói
Nádasdy vár

Hajdúszoboszló 

Hazánk legismertebb fürdővárosa, gyógyhelye és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexumának otthona Hajdúszoboszló. Ha a tavaszi napsugaraktól kirándulni támad kedvünk, látogassunk el a Harangházhoz, melyben 46 érdekes harangot találunk. Ha nem félünk a magasságtól, és szívesen mozognánk, a Mókuskaland Élményparkban gyerek, felnőtt és csúszó pálya között válogathatunk. Városnéző nosztalgiavonattal félórás körutat tehetünk, mely során a vonat megáll a Bocskai István Múzeumnál, ahol várostörténeti tárlat látható. Az adrenalin kedvelőinek kötelező kipróbálni a 300 méter hosszúságú gokart pályát, ahol az idővel versenyezhetünk.
A legnépszerűbb fürdővárosaink izgalmas látnivalói
Csónakázótó Hajdúszoboszlón
Képek forrása: pixabay.com; Nyitókép: tavirózsa a Hévizi-tavon

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide