Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Hajdúszoboszló és környéke nem csak nyáron remek ötlet

2020. 02. 13. 18:11
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Az év eleji hajtást követően mindenkinek szüksége van relaxálásra, feltöltődésre, és épp ezt kínálja a csendes alföldi kisváros, Hajdúszoboszló  Európa legnagyobb fürdőkomplexumával. Az itt töltött napok alatt olyan élmények várnak, melyek az év első időszakában feltöltenek pozitív energiával.

A hűvösebb időszak kiválóan alkalmas arra, hogy kipróbáljuk a 36-38 Celsius fokos gyógymedencéket. A gyógyvíz ásványi anyag és nyomelem tartalmának köszönhetően regenerálja a testet, de egyben a lelket is, hiszen a meleg vízben relaxálás oldja a stresszt, kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé tesz. A hajdúszoboszlói fürdőcsarnok három gyógyvizes medencéje mellett négy nyitott látványmedence áll a vendégek rendelkezésére és több mint negyvenféle kezelés vehető igénybe, orvosi felügyelettel.

 

Hungarospa
Hungarospa
A gyógyulás mellett az élmények és a szórakozás is főszerepet kapnak az Aqua-Palace Fedett Élményfürdőben. A szörf medence a sportolás iránt érdeklődőknek biztosít lehetőségeket, a szanuázás szerelmeseinek egy egész emelet áll rendelkezésére. Február 14-én Valentin-napi szauna programok és masszázskedvezmények várják a párokat,  február 29-én szintén a szaunázóknak kedveznek, hiszen 50% kedvezményt adnak a szaunabelépők árából.
Ha az újévi fogadalmak között szerepelt,  hogy idén egészségesebben és aktívabban éljünk, akkor az Árpád Uszoda, ahol 50 méteres medencében róhatjuk a hosszokat, kihagyhatatlan.
 

A Hortobágy téli szépsége

Aki nem látta még Hajdúszoboszlót és környékét, az úton futkározó vadnyulakat, előbukkanó parasztházakat és terebélyes fákat, az nem látta még a föld és az ég egybeolvadását. A Hortobágy, Európa legnagyobb területű sztyeppés, szikes pusztája pedig korántsem nevezhető unalmas helynek! Autóval, az edzettebbek kerékpárral is tehetnek kirándulást a téli sík pusztán. A Látogatóközpont és a Kézműves udvar január-februári időszakban hétvégén várja a látogatókat. Fedezzük fel a várost, és annak környékét, csobbanjunk a Hungarospaban, és szemeljük ki időben a legjobb szálláslehetőségeket.

Kulturális-történelmi kalandok

Hajdúszoboszlón sok a látnivaló, a fürdőn túl is. Hogy csak néhányat említsünk:  a Harangház, melyben 46  harangot találunk, a Görög Katolikus Templom, melyben egyesül a modern építészet és az ókori művészet, a Gazdaház, ahol tárgyi emlékek bemutatásával idézik meg egy nemesi birtokos család életét, és a ház előtt található  Gyógynövénykert, ahol mintegy 50 fajta gyógynövény díszlik.  A Géptár Múzeumban oldtimer autók, öreg motorkerékpárok, kerékpárok, mezőgazdasági gépek, és lovas eszközök láthatók. A Nemzetközi Modern Múzeum a kortárs művészetet mutatja be, a Bocskai István Múzeumban pedig várostörténeti tárlat látható.
Görög katolikus templom Hajdúszoboszlón
Görög Katolikus Templom

Aktív-sportos élmények

Az adrenalin és a száguldás kedvelőinek kötelező kipróbálniuk a 300 méter hosszúságú gokart pályát, ahol az idővel versenyezhetnek. Októbertől csak előzetes egyeztetés után fogadnak vendégeket. Ha nem félünk a magasságtól, és szívesen csúsznánk, másznánk a fák között, a Mókuskaland Élményparkban gyerek, felnőtt és csúszó pálya között válogathatunk. Téli időszakban ezt is előzetes egyeztetést követően vehetjük igénybe. Ha szeretnénk kipróbálni, milyen érzés kiszabadulni a földrengés rázta metróalagútból vagy szeretnénk megtalálni a bankrabló kincsét, 60 perc alatt logikai fejtörők segítségével, próbáljuk ki a város legjobb szabadulószobáját.

Helyi gasztronómia

Ahol jól lakik a test, ott jól lakik a lélek is! – vallják az alföldi emberek. Hajdúszoboszló városi piacán a környék kistermelői minőségi termékekkel várják a látogatókat minden péntek délután.  Zöldségeket, gyümölcsöket és kézműves termékeket vásárolhatnak az érdeklődők, a kínálatban szerepelnek füstölt húsok, sajtok, mézek és házi készítésű sütemények.

És ahova még mindenképp érdemes ellátogatni

Csupán húsz perces autóútra van Debrecen, ahol számos izgalmas családi program várja a turistákat. Itt található az ország első vidéki állat- és növénykertje, a Nagyerdő védett, 17 hektáros területén mutatják be öt földrész 165 állatfajának közel 1400 egyedét. Az Agóra Tudományos Élményközpont mindennapi életünk csodáit magyarázza meg, mindenki számára közérthetően és élményszerűen. A víztorony műemlék épületének 34 méter magas kilátójából nemcsak a környékre nyílik kilátás, de egy speciális távcső segítségével a múltba is bepillanthat a látogató. Az Egyetemi Botanikus Kert télen is 8-16-ig várja a trópusi növények, kaktuszok, cédrusok szerelmeseit. Kihagyhatatlan még a Piac utca, a Kossuth tér és a Debreceni Nagytemplom is.
 
Agóra
Agóra Tudományos Központ 
Fürdőajánló
Hungarospa Hajdúszoboszló
Látnivalók a közelben
Erődfal
Csanády-ház
Gazdaház
Bocskai Múzeum
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...