Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok További ajánlatok

Magyarországon van a legszebb európai főtér

2017. 09. 30. 09:30
Forrás: MTI
Útitárs
A legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el és ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.
Entente Florale Europe elismerést Borhi Zsombor alpolgármester vette át a szlovéniai díjkiosztón szeptember közepén.
A város a különdíjat a Kossuth tér épületeinek és növényzetének összhangjával érdemelte ki. A somogyi megyeszékhely a városok, Tihany a falvak kategóriájában képviselte Magyarországot az Entente Florale Europe-on, miután tavaly megkapták a Legvirágosabb magyar város környezetszépítő verseny fődíját. Kaposvár 2004-ben az Európa legvirágosabb városa címet megkapta, és főtere sem először részesült elismerésben.
Még több képet láthat Kaposvár virágos főteréről, ha kattint!
Kattintson!
Fotó: MTI – Varga György
A Virágos Magyarországért szervező bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. 2010-ben a somogyi megyeszékhelynek ítélte oda a legszebb magyarországi főtérnek járó díjat. A Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi közlése szerint az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye három évtizedes múltra tekint vissza. Az Entente Florale Europe több mint verseny, az európai összetartozás jegyében folytatott kampány a közös európai környezeti, kulturális értékek megóvásáért, az élhetőbb környezet megteremtéséért.

Virágos városhoz virág(os) fürdő

Ezek után nem is olyan különös egybeesés, hogy Kaposvár sokoldalú élményfürdőzéssel, frissítő szaunavilággal, komplex gyógyászati, magas színvonalú uszodai- és strandszolgáltatással rendelkező fürdőjét éppen Virágfürdőnek hívják. A komplexumnak összesen 17 darab - 11 fedett, 1 időszakosan fedett úszó valamint 5 nyitott – medencéje van. Kattintson a képre, és ismerkedjen meg vele:
Magyarországon van a legszebb európai főtér
Nyitókép és a galériában látható képek forrása: MTI / Fotó: Varga György

Szóljon hozzá