Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Több fürdő is programokkal vagy kedvezményekkel készül a víz világnapjára

2024. 03. 20. 12:51
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A víz világnapja az ENSZ kezdeményezésére 1993 óta hívja fel a figyelmet a víz, mint éltető elem fontosságára. Néhány magyarországi fürdő évek óta  valamilyen programot szervez vagy kedvezményt ad ebből az alkalomból.

Budapesten 4 történelmi fürdőben emlékeznek meg a víz világnapjáról

 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. minden évben szervez valamilyen eseményt a víz világnapja alkalmából. Idén víz világnapját követő hétvégén szombaton illetve vasárnap szerveznek nyereményjátékkal egybekötött idegenvezetést a Széchenyiben, a Gellértben, Rudasban és Lukácsban. A Szécheniyben és a Lukácsban gyógyvízkóstolásra is lesz lehetőség. A turnusokon helyszíntől függően 15-25 fő vehet részt előzetes regisztrációt követően.

 

A regisztrációra ezen az oldalon van lehetőség.

Frissítés: a jelentős érdeklődésre tekintettel már csak a Lukács Fürdőben maradtak helyek a programra.

 

Kedvezmények, zenés gyógytorna és ismeretterjesztés

A nagyobb vidéki fürdők közül néhányan szintén készültek valamivel a víz világnapjára.

 

Gyopárosfürdőn 10% kedvezménnyel várják a vendégeket március 22-én, pénteken.

 

Hévízen a Tófürdőben a 3 órás belépőjegy 4 óráig lesz érvényes.

 

Mórahalmon pedig 1 palack ásványvíz jár a belépő mellé.

 

Harkányban az egész hétvégét a víz világnapjának szentelik. Március 22-23-24-én 11:00 és 17:00 között óránként tartanak zenés gyógytornát, 10:30 és 16:30 között pedig gyógyvíz kóstoltatást és ivókúra ismertetőt. Szombaton és vasárnap a víz alatti vízsugármasszázs, más néven tangentor jótékony hatásaival ismerkedhetünk meg.

 

A helyi közösségeket is megszólítják

 

A keleti országrészben található fürdők közül néhányan a helyi közösségeket igyekeznek megszólítani ebből az alkalomból.

Berekfürdőn és Berettyóújfaluban a víz témájára épülő rajzversenyt szerveznek a helyi gyerekeknek.

 

Gyulán pénteken vehetünk részt a víz világnapja alkalmából szervezett programon, igaz ezt nem a fürdő, hanem a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság szervezi. Ez évben a határvízi együttműködés kerül a középpontba. Elkalauzolják a látogatókat a Körösök forrásvidékére, megmutatják, hogyan gazdálkodnak az innen érkező vízzel. A bemutatókból többek között kiderül, mit tehetünk a vizek szennyezése ellen, illetve hogyan működött régen a paraszti kultúrában az újrahasznosítás.


 

Kép forrása: BGYH

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...