Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók További ajánlatok

Teljesen megújul a nyíregyházi Tófürdő

2019. 03. 15. 17:19
Forrás: MTI
Fürdőzés
A közel százéves, természetes sóstói fürdőhely rekonstrukciója mintegy 260 millió forintból, nagyrészt uniós és hazai forrásból valósul meg. A felújított fürdőt, amely területén homokos plázs és új csúszdák is épülnek, várhatóan júliusban nyitják meg.
Podlovics Roland, a fürdőt üzemeltető Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, a rekonstrukció során elvégzik a fürdőhely fogadó- és szolgáltató épületének felújítását, emellett központi vizesblokk és ötszáz vállfás öltöző épül, a fürdőzőket új csúszdák várják, kényelmüket napozóstégek szolgálják majd.
Felújítják a kerítéseket, rendezik a vízparti területeket és zöldfelületeket, ingyenes wifit létesítenek, a térkövezett sétányokon kívül homokos plázst alakítanak ki. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert, mintegy 220 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból, valamint az önkormányzat önerejéből valósul meg. A felújított Tófürdő várhatóan július környékén nyitja meg kapuit a vendégek előtt.
Teljesen megújul a nyíregyházi Tófürdő
A Tófürdő látványterveForrás: Facebook / Sóstó - Nyíregyháza - Sóstófürdő
Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, az önkormányzat folyamatosan fejleszti Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt, ahol a várhatóan május végére elkészülő fürdőhely mellett, nyáron átadják az új négycsillagos sóstói szállodát is.
A homokos Tisza-fövennyel rendelkező, a Sóstói-tó déli részén elterülő Tófürdőben egy meleg vizű gyógymedence, illetve egy csúszdával és vízi gombával kialakított gyermekmedence is várja a strandolókat. A nyíregyháziak által igen kedvelt, kétezer négyzetméter alapterületű fürdőhely egyszerre több mint 1300 vendéget fogadhat.
Nyitókép forrása: sostort.hu

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide