Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Ezek a fürdők nyitnak a pünkösdi hétvégén Kelet-Magyarországon

2020. 05. 28. 21:29
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Az ország fürdői közül a legtöbben a pünkösdi hétvégén nyitnak meg. Azt jártuk körül, mire számíthatunk Kelet-Magyarországon, a most nyíló fürdőkben.

Mivel nagyon sok fürdő nyitja meg a kapuit a pünkösdi hétvégén, ezért országrészenként gyűjtjük össze a fürdőket.  A már korábban megnyílt fürdők ebben a cikkben találhatóak.

 

Egyelőre minden fürdőben csak a fertőtlenített vizű, szabadtéri medencék nyithatnak meg. A gyógymedencék többségét sajnos nem lehet fertőtleníteni, így csak kevés helyen tudjuk élvezni ezek jótékony hatásait.

 

Május 29-én, pénteken fogad először látogatókat az ország és Európa legnagyobb fürdője, a hajdúszoboszlói Hungarospa. A fürdőkomplexum részlegei közül a strandot és az aquaparkot lehet majd látogatni. A strand 15 medencéjéből 14 vehető igénybe, a gyógyvizes medence nem fog üzemelni, ahogy az élményelemek sem. A melegvizes ülőmedencékről azonban nem kell lemondani, ugyanis a strandon több vízforgatásos termálvizes medence is található. Május 30. és június 1. között, 12-16 óráig az Aquapark is nyitva lesz, amit kétórás, kdevezményes jeggyel lehet majd igénybe venni. Az Aquapark ezt követően június 15-ig hétvégente lesz nyitva.

 

A Gyulai Várfürdő május 30-án szombaton nyitja meg a kapuit. Mindössze 990 Ft-ba fog kerülni a belépő, de meglehetősen erős létszámkorlátot alkalmaznak a fürdőben, mivel csak 426-an tartózkodhatnak a területén egyidejűleg. Ez annak köszönhető, hogy a jelenleg csak 3 medencét tudnak megnyitni: az élménymedencét, a gyerekparadicsomot és hullámmedencét, igaz az utóbbit hullám nélkül. Hamarosan megnyit a szabadtéri úszómedence is, amely most felújítás alatt áll. A fürdőben több népszerű, szabadtéri gyógyvizes medence található, amelyeket egyelőre nem lehet üzembe helyezni. A fürdő dolgozik azon, hogy még idén megszerezzék az engedélyeket a gyógyvizes medencék fertőtlenítésére is, ha sikerrel járnak, akkor a jelenlegi szabályok mellett is használhatóak lesznek.

 

Hasonlóan alacsony jegyárakkal kezdi a szezont május 28-án a Hajdúnánási Gyógyfürdő is. A napi belépőjegy felnőtteknek 1 000 Ft, gyermekeknek, diákonak és nyugdíjasoknak 800 Ft. A fürdőben a csúszdás tanmedence, a gyerekmedence, a tanmedence, illetve a  sport medence lesz használható

 

Bár korábban a május 9-i nyitás is szóba került, mégis csak május 30-tól fogad látogatókat az Egri Termálfürdő. Összesen 5 kültéri medence lesz használható élményelemek nélkül. A felnőtt belépő 1500 Ft-ba, a gyerek, diák és nyugdíjas belépő pedig 1300 Ft-ba fog kerülni.

Egri Termálfürdő
Egri Termálfürdő

 

A Makói Hagymatikum már korábban megnyitott, de május 28-ig csak makói és kistérségi lakosokat fogadott. Mostantól az ország egész területéről fogadnak vendégeket. Náluk is csak a szabadtéri medencék használhatóak a termálmedence kivételével. A cserébe a felnőttek 1000, a gyerekek és a nyugdíjasok 500 Ft-ért fürdőzhetnek.

 

Miskolc három fürdője közül a legismertebb, a Miskolctapolca Barlangfürdő nem nyit ki egyelőre, viszont a szomszédos Miskolctapolcai Strand és Miskolc városi strandja, a Selyemréti Strand látogatható lesz május 30-tól. Mindkét fürdőben 1000 fő tartózkodhat egyidejűleg.

 

A sárospataki Végardó Fürdő május 30-án nyit. A termál medence várhatóan csak június hónapban lesz majd használható, ezért visszavonásig a téli árak lesznek érvényben.

 

Május 30-án nyitja kapuit a Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő, amely eredetileg az elsők között nyitott meg május 5-én gyógyvizes medencékkel, azonban a később napvilágra kerülő előírások miatt pár nap után kénytelenek voltak bezárni. Ezúttal a vízforgatásos úszó- gyerek- és tanmedencét nyitják meg.

 

Május 29-én nyit a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdő, a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és a Jászszentandrás Termálfürdő és Kemping,

 

Május 30-án nyitja kapuit Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő és a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő.

Az Aquacinema Kisvárda június 1-től fogad vendégeket.

 

A cikkben szereplő fürdőket egy interaktív térképen is összefoglaltuk, ami az alábbi linkre kattintva látható.

Kelet-magyarországi fürdők, amelyek a pünkösdi hétvégén nyitnak

 

Ha nem szeretne lemaradni a fürdőkkel kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb információkról, akkor iratkozzon fel az értesítéseinkre. Kattintson az alábbi gombra.

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...