Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Fesztiválok és finomságok: májusi programok országszerte

2019. 05. 15. 20:40
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Sopronban és Szegeden borfesztiválon kóstolgathatjuk a környék legfinomabb nedűit, Visegrádon a helyi ízek kerülnek a központba e hónapban. A május a fesztiválszezon kezdetét is jelenti, akár a fővárosban, akár a zalai dombok között járunk.

Szegedi Borfesztivál

Május 17-től egészen május 26-ig élvezhetjük a legfinomabb borokat, és hazai ízeket Szegeden a Széchenyi téren és a Klauzál Téren, a Dóm téren pedig minden nap ismert előadók, mint Oláh Gergő, Anna & The Barbies, az X-faktor nyertes csapata, a USNK, az Animal Cannibals, vagy a Honeybeast szórakoztatják a fesztiválra kilátogatókat. A gasztro szerelmeseinek a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum is mutat érdekességeket, de ha egy kis nyugalomra vágyunk és kiszakadnánk a fesztiváli pörgésből, látogassunk el a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe, az ország egyik legnagyobb botanikus kertjébe!
Fesztiválok és finomságok: májusi programok országszerte

Visegrádi Gasztrofesztivál

Aki Visegrád ízeire kíváncsi, május 18-án látogasson el a Dunakanyar legszebb városába, ahol egy helyen kóstolhatja meg a helyi éttermek és szállodák ételspecialitásait és legjobb borait. Az esti buli előtt érdemes még felkeresni a város legnagyobb nevezetességét, a gyönyörű panorámát nyújtó Visegrádi Fellegvárat.
Fesztiválok és finomságok: májusi programok országszerte

Soproni Borünnep

Sopron május 31-től június 2-ig a bor fővárosává változik, 3 napon át kóstolgathatjuk a környék legfinomabb borait, fúvós koncertek kíséretében. Az ínyencségek, pálinkák, mézek, lekvárok mellett kézműves kirakodóvásár is színesíti a programot. A középkori városfalak mellett húzódó 600 méter hosszú Várfalsétány és a Soproni Várkerület méltó helyszíne a Borünnepnek.
Fesztiválok és finomságok: májusi programok országszerte

Belvárosi Fesztivál

Budapest szívében május 24-26. között beindul a fővárosi fesztiválszezon, ahol több színpaddal, öt helyszínen, a hazai könnyűzenei és világzenei élet jeles képviselőivel találkozhatunk, ráadásul ingyen. A fellépők között ott találjuk: a 30Y, a Vad Fruttik, a Cimbaliband zenekarokat, de Korda György & Balázs Klári zenéjére is tombolhatunk. Emellett irodalmi, világzenei és nosztalgia színpadon is zajlanak a programok a délutáni óráktól egészen estig.
Fesztiválok és finomságok: májusi programok országszerte

Örvényeshegy Piknik

Zenés, kulturális, irodalmi, színházi programok, azaz egy összművészeti fesztivál bontakozik ki a zalai dombok között, Zalacsányban, május 24-26. között. Fellépnek a hazai kulturális élet legjobbjai, gyereknapon pedig körhinta, népi fajátékok, kézműves foglalkozások, póni lovaglás, varázshangok és játszóház szórakoztatja a legkisebb fesztiválozókat, a rendezvényt zenés, interaktív, családi programok kísérik.

Feszt! Eger

A legjobb hazai koncertekkel indítják a nyári szezont a Bolyki-völgy tíz méteres falai között, Egerben május 30. és június 1. között. A tavasz utolsó napjaiban bulizhatunk a Halott Pénz, a Quimby, a Belga, a Follow The Flow, vagy Gangsta Zolee koncertjein. Kiváló éttermeket és borospincéket találhatunk karnyújtásnyira egymástól, két feltöltődés között pedig emblematikus látnivalókat járhatunk be Magyarország egyik kedvenc városában. Másszuk meg a minaretet, barangoljunk földalatti pincerendszerben, lazítsunk egy török hammam masszással!

Gyulavári Kastélynapok

Május 17-19. között igazi családi hétvégét kínál a Gyulavári Kastélynapok, ahol a gasztronómia és a kultúra összefonódik. A vadfőző versenyek és egészségmegőrző programok mellett fellép majd Charlie, Dér Heni, Kovács Kati és Bangó Margit is. Interaktív műsorok a gyerekeknek, kispályás labdarúgó torna a sportolni vágyóknak, néptánc előadások színesítik a 3 napot. Ha Gyulán járunk, érdemes kirándulást tenni a város jelképének számító Gyulai Várba, de a szuper Várfürdőben is csobbanhatunk.
Fesztiválok és finomságok: májusi programok országszerte
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ősz Hévízen!

A hévízi Hotel Európa fit**** ősszel is minden korosztálynak szóló ajánlatokkal, exkluzív környezetben, kiváló szolgáltatással várja Vendégeit. Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide